top of page

Grupper EM 2024

Live uppdatering av samtliga grupper under Fotbolls-EM

Fotbolls EM 2024 - Grupper, Tabeller & Struktur

Gruppspelet av Fotbolls-EM 2024 startar den 14 juni och pågår till den 26 juni. Tävlingen består av 24 nationer uppdelade i sex grupper (A-F) med fyra lag i varje. Varje lag spelar mot de andra lagen i sin grupp en gång. De två bästa lagen i varje grupp, samt de fyra bästa tredjeplacerade lagen, går vidare till utslagsfasen.


Vad händer vid lika antal poäng i en grupp?

Det lag som samlar ihop flest poäng i en grupp utses till gruppsegrare. Men vad händer om flera lag i gruppen slutar på samma antal poäng? Då avgörs tabellen enligt följande:


  1. Högst antal poäng i inbördes möten

  2. Målskillnad

  3. Flest gjorda mål

  4. Minst antal kort (gula och röda)

  5. Bäst slutplacering i EM-kvalet


Om två lag med samma antal poäng och en identisk målskillnad möts i sista gruppspelsmatchen, som i sin tur slutar oavgjort, kommer deras grupplacering att avgöras via straffsparkar.


Fotbolls-EM 2024 - Grupper och Poängställning

Under Fotbolls-EM 2024 kommer vi att genomföra en löpande uppdatering av samtliga grupper och poängställning. Vem behöver livescore, flashscore, sofascore med mera när man har Bettingstars ;)Fotbolls-EM GRUPP A

Gruppen består av värdnationen Tyskland. Den övriga skaran av konkurrenter är Skottland, Ungern samt Schweiz. Vi anser att Tyskland bör ses som en klar favorit i egenskap av hemmanation samt att laget fått nytändning efter att tränare Nagelsmann anslöt med sin offensiva spelidé. De tre övriga nationerna är väldigt jämna och dagsform och enstaka individuella prestationer kan avgöra vem som kniper de övriga platserna och avancerar till slutspel. Trots fenomenalt kval och resultat i Nations League tippar vi lite fräckt Ungern att komma sist.

GRUPP A

Matcher

Vinst

Oavgjord

Förlust

Mål F/M

Poäng

3

2

1

0

8-2

7

3

1

2

0

5-3

5

3

1

0

2

2-5

3

3

0

1

2

2-7

1

Gruppsegrare: Tyskland Odds: 1.40

Slutar sist: Ungern Odds: 2.35


Fotbolls-EM GRUPP B

Något av en "dödens grupp" bestående av Spanien, Italien, Kroatien samt Albanien. Spanien ses enligt spelbolagen som klara favoriter men här kan vi vara av annan åsikt. Spanien gjorde förvisso ett fenomenalt kval och presterar alltid i stor mästerskap men denna upplaga av Spanien har genomgått ett generationsskifte. Många nya spelare har anslutit och håller enligt undertecknad inte samma klass som det Spanien vi är vana vid att se. Spanien bör avancera till slutspel men inte som gruppetta. Här tippar vi evigt unga Kroatien som spelat samma startelva i över ett decennium som segrare till ett riktigt pangodds! Regerande mästarna Italien har likt Spanien inget avskräckande lag om man bara tittar på papperet. Italien är dock Italien och man kan aldrig räkna ut dem. Albanien som gjorde ett grymt kval får trösta sig med att få möta några av världens bästa nationer.

GRUPP B

Matcher

Vinst

Oavgjord

Förlust

Mål F/M

Poäng

3

3

0

0

5-0

9

3

1

1

1

3-3

4

3

0

1

2

3-6

2

3

0

2

1

3-5

1

Gruppsegrare: Kroatien Odds: 5.50

Slutar sist: Albanien Odds: 1.40


Fotbolls-EM GRUPP C

Grupp C består av spelbolagens favorit att vinna mästerskapet, England. Utöver dem återfinns Danmark, Serbien och Slovenien här. England räknar kallt med att vinna varje mästerskap men lyckas alltid snubbla på vägen. Senast blev det förlust i finalen mot Italien men kanske kan "Euro is coming home" ske denna sommar? Njae, England vinner denna grupp tämligen enkelt men bakom dem är det mer ovisst. Serbien och Danmark får mäta musklerna om vem som kniper andraplatsen. Vi tror Danmark löser det då de är bättre på att behålla fokus när det gäller mest. Slovenien slutar sist.

GRUPP C

Matcher

Vinst

Oavgjord

Förlust

Mål F/M

Poäng

3

1

2

0

2-1

5

3

0

3

0

2-2

3

3

0

3

0

2-2

3

3

0

2

1

1-2

2

Gruppsegrare: England Odds: 1.40

Slutar sist: Slovenien Odds: 1.72


Fotbolls-EM GRUPP D

Grupp D innehåller Bettingstars tippade mästerskapsvinnare, Frankrike. Världstvåan tillika VM-tvåan har fortsatt perfekt balanserat lag. En bra blandning av ungdom och rutin. Defensiva samt offensiva förmågor samt många olika spelartyper. Frankrike har alla verktyg för att vinna EM 2024.


Nederländerna, Polen och Österrike är de övriga lagen i gruppen. Här blir det spännande att följa unga och talangfulla Nederländerna som kan överraska. Laget slutar troligtvis tvåa och löser en plats i slutspelet. Österrike är bättre än Polen som troligtvis slutar sist. Tre poäng kan komma att räcka för Österrike att lösa en plats i slutspelet som grupptrea.

GRUPP D

Matcher

Vinst

Oavgjord

Förlust

Mål F/M

Poäng

3

2

0

1

6-4

6

3

1

2

0

2-1

5

3

1

1

1

4-4

4

3

0

1

2

3-6

1

Gruppsegrare: Frankrike Odds: 1.55

Slutar sist: Polen Odds: 1.72


Fotbolls-EM GRUPP E

Om man får lov att uttrycka sig i de termerna så är denna grupp en relativt tråkig sådan. Belgien ses som solklara favoriter och bör sopa banan med de övriga lagen. Därefter är det något ovisst hur resten utspelar sig. Ukraina, Rumänien och Slovakien kommer att utkämpa tuffa bataljer om att nå utslagsrundan. Dagsform blir avgörande. Ukraina har den näst bästa truppen och bör kunna lösa avancemang. Även Slovakien gillas där den personliga favoriten Kucka lirar. Rumänien som gjorde ett kanonkval bör helt enkelt inte räcka till i detta sammanhang. Truppen är helt enkelt för dålig.

GRUPP E

Matcher

Vinst

Oavgjord

Förlust

Mål F/M

Poäng

3

1

1

1

4-3

4

3

1

1

1

2-1

4

3

1

1

1

3-3

4

3

1

1

1

3-4

4

Gruppsegrare: Belgien Odds: 1.52

Slutar sist: Rumänien Odds: 3.50


Fotbolls-EM GRUPP F

Sista gruppen, grupp F består av den personliga favoriten Portugal. Turkiet, Tjeckien samt debuterande Georgien är de övriga lagen i denna grupp. Portugal har kanske hela mästerskapets bästa och bredaste trupp. Kan coach Martinez hitta en fungerande startelva med den bästa balansen så kan Portugal mycket väl gå hela vägen. Senast man vann var 2016.


Turkiet och Tjeckien kommer att göra upp om andraplatsen och här är det väldigt ovisst. En liten fördel ges till Turkiet då de har ett stort publikstöd i Tyskland och då de har en något bättre trupp än tjeckerna.


Georgien får helt enkelt nöja sig med att logga landets första mästerskap och kanske få byta till sig en och annan snygg matchtröja som minne.

GRUPP F

Matcher

Vinst

Oavgjord

Förlust

Mål F/M

Poäng

3

2

0

1

5-3

6

3

2

0

1

5-5

6

3

1

1

1

4-4

4

3

0

1

2

3-5

1

Gruppsegrare: Portugal Odds: 1.45

Slutar sist: Georgien Odds: 1.50


Detta summerar samtliga grupper under Fotbolls-EM 2024. Håll utkik efter våra live uppdateringar under mästerskapet här!


Fotbolls-EM på Nya Expekt

Samtliga odds är hämtade ifrån spelsidan NYA EXPEKT som erbjuder ett GRATISSPEL PÅ UPP TILL 1500 SEK vid registrering. Klicka nedan för att ta del av bonusen.


NYA EXPEKT gratisspel 1500 sek oddsbonus

bottom of page