top of page
Fotbolls EM Deltagare
  Danmark snabbfakta:

  Världsranking: 21

  Antal EM-slutspel: 9

  Bästa placering i EM: Guld (1992)

  Bästa målskytt i EM-kvalet: Hojlund R. (7)

  Odds att vinna Fotbolls-EM 2024: 41

  Förbundskapten: Kasper Hjulmand

Fotbolls EM 2024 - Danmark

Danmark står redo för Fotbolls-EM 2024 med ambitioner om att upprepa sin legendariska triumf från 1992. Det året chockade Danmark fotbollsvärlden genom att vinna Europamästerskapet, trots att de kvalificerat sig som ersättare för det uteslutna Jugoslavien. Med en skicklig trupp under ledning av Kasper Hjulmand, och stjärnor som Christian Eriksen, som är känd för sitt spelintelligens och tekniska förmåga, hoppas Danmark att åter skriva historia. Deras defensiva disciplin kombinerat med ett strategiskt anfallsspel gör dem till en farlig utmanare i EM 2024.


Danmark EM-kval 2024

Danmark lyckades med vissa bekymmer vinna sin grupp i EM-kvalet före Slovenien som slutade på samma poäng. I kvalets näst sista match besegrade Danmark just Slovenien och säkrade därmed gruppvinsten via inbördes möten. Under kvalet uppvisade Danmark ett attraktivt offensivt spel vilket blir deras nyckel till framgång i Fotbolls-EM 2024.


EM-kval 2024 Danmark

Danmarks EM-trupp

Målvakter: Kasper Schmeichel, Frederik Ronnow, Mads Hermansen

Försvarare: Simon Kjaer, Andreas Christensen, Joakim Maehle, Jannik Vestergaard, Joachim Andersen, Rasmus Kristensen, Victor Nelsson, Victor Kristiansen, Alexander Bah

Mittfältare: Christian Eriksen, Thomas Delaney, Pierre-Emile Hojbjerg, Mathias Jensen, Christian Norgaard, Morten Hjulmand, Mikkel Damsgaard

Anfallare: Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg, Andreas Skov Olsen, Jonas Wind, Rasmus Hojlund, Jacob Bruun Larsen, Anders Dreyer


Danmark laguppställning i Fotbolls-EM 2024 (preliminär)

Målvakt: Schmeichel

Försvar: Kristensen, Andersen, Kjaer, Maehle

Mittfält: Höjbjerg, Christensen, Eriksen

Anfall: Skov, Hojlund, Wind


Danmarks största stjärna

Christian Eriksen är en centralfigur i det danska landslaget, känd för sin tekniska skicklighet och förmåga att styra spelet från mittfältet. Hans vision och passningssäkerhet gör honom till en ovärderlig tillgång för Danmark, speciellt i kritiska situationer där hans erfarenhet och kreativitet kan vända matcher. Eriksen är inte bara en speluppläggare utan också en målgörare, vilket ytterligare höjer hans värde för laget. Hans roll som ledare både på och utanför planen bidrar starkt till lagets sammanhållning och framgång, vilket gör honom till en nyckelspelare i Danmarks strävan efter framgång i EM 2024.Christian Eriksen Danmark Fotbolls-EM 2024

Spelschema Fotbolls-EM - Danmark

Söndag 16:e juni kl. 18:00: Slovenien mot Danmark

Torsdag 20:e juni kl. 18:00: Danmark mot England

Tisdag 25:e juni kl. 21:00: Danmark mot Serbien


Hur går det för Danmark i Fotbolls-EM 2024?

Danmarks lottades i en grupp med England, Slovenien och Serbien i Fotbolls-EM 2024. Detta ställer laget inför både möjligheter och utmaningar. Här är en översikt över förväntningarna:


 1. Stor utmaning mot England: England är troligtvis den svåraste motståndaren i gruppen. Matchen mot dem kommer att vara en betydande prövning av Danmarks försvar och taktiska skicklighet. Förväntningarna är att Danmark kan ge England en tuff match, särskilt med sin starka laganda och taktiska disciplin.


 2. Vinstchanser mot Slovenien och Serbien: Danmark ses generellt som starkare än Slovenien och jämnstarka med Serbien. Förväntningarna är att de ska kunna säkra viktiga segrar mot dessa lag, vilket är avgörande för att avancera från gruppspelet.

 3. Avancemang från gruppen: Med tanke på Danmarks prestationer i tidigare turneringar och deras nuvarande trupp, är det en rimlig förväntning att Danmark bör sikta på att gå vidare från gruppen, åtminstone som en av de två bästa lagen eller som en av de bästa tredjeplacerade lagen.


Speltips på Danmark i Fotbolls-EM

Danmark är en fotbollsnation som har för vana att gå långt i EM. Detta år bör inte bli något undantag trots att laget lottats i en knepig grupp. England kniper gruppsegern men Danmark bör klara att ta andraplatsen till oddset 1.80 på spelsidan LeoVegas.

Via bilden nedan kommer man till LeoVegas som erbjuder ett gratisspel på upp till 500 kr vid registrering.


Danmark - Speltips Fotbolls EM 2024

Skribent:

Bettingstars

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page