top of page
Fotbolls EM Deltagare
  Serbien snabbfakta:

  Världsranking: 32

  Antal EM-slutspel: 0 (Debutant)

  Bästa placering i EM: Debut

  Bästa målskytt i EM-kvalet: Mitrovic A. (5)

  Odds att vinna Fotbolls-EM 2024: 67

  Förbundskapten: Dragan Stojkovic

Fotbolls EM 2024 - Serbien

Serbien kommer till Fotbolls-EM 2024 med en stark trupp och höga ambitioner. Sedan landets internationella debut som självständig nation har Serbien utvecklats till en formidabel kraft inom europeisk fotboll. Trots landslagets imponerande resultat blir detta Serbiens debut i ett EM-slutspel. Man har deltagit i tidigare upplagor av mästerskapet men under annan flagg. Serbiens offensiva spelstil, anförd av tekniskt skickliga spelare, kombinerat med en disciplinerad defensiv, ger dem verktygen att utmana även de starkaste motståndarna. Det blir intressant att se hur långt denna debuterande joker når.


Serbien EM-kval 2024

Serbien lottades som favoriter i en på förhand relativt lätt EM-kvalgrupp. Det skulle dock visa sig bli en svår nöt att knäcka och landet löste en EM-biljett först i den näst sista omgången. Serbien slutade tvåa i grupp G, tre poäng ner till närmaste utmanare. Man slutade bakom suveräna Ungern och gör dem sällskap i EM slutspelet i Tyskland.


EM-kval 2024 Serbien

Serbien EM-trupp

Målvakter: Predrag Rajković, Vanja Milinković-Savić, Đorđe Petrović

Försvarare: Nemanja Gudelj, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Filip Mladenović, Miloš Veljković, Uroš Spajić, Srđan Babić, Nemanja Stojić

Mittfältare: Dušan Tadić, Filip Kostić, Sergej Milinković-Savić, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Ivan Ilić, Srđan Mijailović, Lazar Samardžić, Veljko Birmančević

Anfallare: Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dušan Vlahović, Petar Ratkov


Serbien laguppställning i Fotbolls-EM 2024 (preliminär)

Målvakt: Milenkovic Savic

Försvar: Pavlovic, Milenkovic, Veljkovic

Mittfält: Lukic, Gudelj, Milenkovic Savic, Kostic

Anfall: Tadic, Mitrovic, Vlahovic


Serbiens största stjärna

Dušan Tadić är en nyckelspelare för Serbiens landslag inför EM 2024. Med sin erfarenhet från toppfotboll i klubbar som Ajax, där han varit känd för sitt kreativa spel och sin förmåga att leverera avgörande passningar och mål, för han samma avgörande kvalitet till det serbiska laget. Som en ledare på planen, både genom sitt spel och sitt sätt att inspirera lagkamrater, spelar Tadić en central roll i att utforma Serbiens offensiva spel. Hans tekniska skicklighet och taktiska intelligens gör honom ovärderlig för Serbiens strävan efter framgång i EM 2024.


Dusan Tadic Serbien Fotbolls-EM 2024

Spelschema Fotbolls-EM - Serbien

Söndag den 16 juni kl. 21:00 - Serbien mot England

Torsdag den 20 juni kl. 15:00 - Slovenien mot Serbien

Tisdag den 25 juni kl. 21:00 - Danmark mot Serbien


Hur går det för Serbien i Fotbolls-EM 2024?

Förväntningarna på Serbien i Fotbolls-EM 2024 är högt ställda. Med en blandning av erfarna internationella spelare och framstående talanger, är laget väl rustat för att utmana även de starkaste nationerna. Serbiens taktiska disciplin och tekniska skicklighet ses som nyckelfaktorer. Det finns en bred förhoppning om att Serbien ska kunna avancera från gruppspelet och potentiellt nå kvartsfinal eller längre. För att det ska bli verklighet måste harmoni råda inom laget och alla spelare dra jämt. Något som inte varit Serbiens styrka i tidigare mästerskap.


Speltips på Serbien i Fotbolls-EM

Serbien har hamnat en en svår grupp ihop med bla favoriten England. Utöver det rankas Danmark högre och matchen mot just dem kan komma att bli avgörande för Serbiens chans att ta sig vidare ifrån gruppspelet. Då fyra bästa treorna går vidare till slutspel tror vi att Serbien tar sig vidare men åker troligtvis ut i åttondelen. Detta spelas till oddset 2.20 på spelsidan Coolbet.

Ta del av speltipset samt Coolbets välkomstbonus i form av en oddsbonus på upp till 500 kr vid registrering via nedanstående bild.


Serbien - Speltips Fotbolls EM 2024

Skribent:

Bettingstars

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page