top of page

Topptipset Tips

Köp våra andelar hos Svenska Spel

Hur fungerar Topptipset Tips?


Topptipset är en spännande spelform som erbjuds av Svenska Spel. Det är en möjlighet för spelare att förutsäga resultatet (1X2) i åtta fotbollsmatcher och ha chansen att vinna en del av prispotten. Konceptet är enkelt. Spelaren ska för varje match välja ett av tre alternativ: 1 (hemmavinst), X (oavgjort) eller 2 (bortavinst). Målet är att få alla rätt för att vinna. 


Utdelningen på Topptipset brukar vara lägre än vid spel på Stryktips och Europatips. Det beror främst på att svårighetsgraden är lägre med färre antal matcher. En person kan dock väldigt enkelt göra flera likadana system genom att multiplicera sin rad med upp till 10x. Det betyder att raden kommer att kosta 10 gånger mer än en enskild rad samtidigt som utdelningen blir upp till 10x så hög jämfört med en singelrad. Topptipset är en rolig spelform som äger rum flera gånger i veckan och det kostar överlag mindre att göra slagkraftiga rader.


Här är ett exempel på hur en Topptipset-kupong kan se ut: 


1. Manchester United - Chelsea (1X2) 

2. Barcelona - Real Madrid (1X2) 

3. Juventus - AC Milan (1X2) 

4. Liverpool - Manchester City (1X2) 

5. Bayern München - Borussia Dortmund (1X2) 

6. Paris Saint-Germain - Marseille (1X2) 

7. Ajax - PSV Eindhoven (1X2) 

8. Arsenal - Tottenham (1X2) 


Topptipset är en populär spelform som tilltalar fotbollsentusiaster och spelare som gillar att följa och analysera fotbollsmatcher. Det ger möjligheten att kombinera sin passion för sporten med spänningen i att förutse resultaten och vara en del av den gemenskap som uppstår kring spelet. 


Spela smart med ett reducerat system


Ett reducerat spel i Topptipset innebär att du väljer att spela på färre än åtta matcher. Detta minskar antalet möjliga kombinationer och därmed kostnaden för din insats. Det är ett användbart alternativ om du vill minska din spelbudget eller om du inte har starka åsikter om alla åtta matcherna.


Att använda reducerade system i Topptipset ger dig möjlighet att minimera risken för att förlora din insats. Genom att välja noga bland de matcher du har starkast tro på och bortse från de som verkar osäkra kan du öka dina chanser att få rätt och ta del av vinstpotten.


För att skapa ett reducerat spel i Topptipset väljer du helt enkelt de matcher du vill spela på och markerar dem på din tipsrad. Du kan sedan välja att spela med en mindre insats jämfört med att täcka alla åtta matcher. Detta ger dig kontroll över din spelbudget och möjlighet att anpassa din strategi efter din egen bedömning.


När du spelar med reducerade system är det viktigt att använda Topptipset Tips för att göra de bästa valen. Våra experter har analyserat matcherna noggrant och kan ge dig insikter om vilka matcher som är mest lovande att inkludera i ditt reducerade spel.


Jämför oddsen mot streckfördelningen


För att lyckas med Topptipset är det viktigt att förstå oddsen och hur de jämförs med streckfördelningen. Våra Topptipset Tips inkluderar insikter om hur du använder detta till din fördel. Topptipset är ett spännande poolspel med många möjligheter att öka dina vinstchanser. Med vår guide och Topptipset Tips får du en stark grund att bygga din strategi på och maximera ditt utbyte när du spelar Topptipset.

bottom of page