top of page

En guide till 
Fotbolls-EM 2024

2024 års Fotbolls-EM utspelar sig i Tyskland. Bettingstars bevakar tävlingen i sin helhet. Följ oss under EM 2024 och få speltips, kampanjer och nyheter under mästerskapet!

Fotbolls-EM 2024: En Djupgående Guide

Välkommen till Bettingstars, din guide till Fotbolls-EM i Tyskland! Vi erbjuder en heltäckande bevakning av turneringen, med allt från de senaste resultaten och nyheterna till liveuppdateringar av samtliga grupper. För att optimera din upplevelse delar vi även med oss av våra hetaste speltips under hela mästerskapet. Följ med oss för en fotbollsfest du inte vill missa!


Betta på fotbolls-EM 2024

Att placera vad på Fotbolls-EM är en spännande upplevelse som förhöjer fotbollsfesten. Vi listar de bästa spelsidorna med marknadens hetaste oddsbonusar som ger extra värde för en spelares insatser. Med dessa bonusar kan du öka sina chanser och förlänga spänningen under mästerskapet. Kolla in våra oddsbonusar och välj den som är bäst lämpad för dig.


Sportsbetting betting online

Gratis Speltips under hela mästerskapet

Under Fotbolls-EM kommer Bettingstars experter att kontinuerligt publicera sina skarpaste speltips. Vi fokuserar på att hitta spel med störst värde och guidar till spelsidor som erbjuder de bästa oddsen och bonusarna. Genom att följa våra rekommendationer får man tillgång till tips som inte bara bygger på statistik och aktuell form, utan också insikter som kan ge ett övertag gentemot spelbolagen. Följ Bettingstars för att dra nytta av vår expertis och öka möjligheterna att vinna under EM.


Inför Fotbolls-EM 2024

Fotbolls EM 2024 står som ett monument i den internationella fotbollens kalender, markerande den 17:e upplagan av turneringen sedan starten 1960. Efter en framgångsrik turnering år 2021, som genomfördes över hela Europa för att fira 60-årsjubileet av mästerskapet, återgår Euro 2024 till en mer traditionell modell med en enda värdnation – Tyskland. Turneringen är planerad att spelas från juni till juli 2024, och kommer att involvera 24 nationer från hela Europa som tävlar om titeln efter en omfattande kvalificeringsprocess som påbörjades redan tre år tidigare.


För många fans symboliserar Fotbolls-EM inte bara en chans att se kontinentens bästa spelare i aktion, utan det är också en mix av kultur, passion och gemenskap som fotbollen för med sig. Tävlingen erbjuder en månad av högkvalitativa matcher där legender kan skapas och oväntade hjältar kan uppenbara sig. Varje upplaga av turneringen bringar sin egen unika stämning och berättelser, vilket förstärks av de specifika kulturella och sociala dynamikerna hos värdnationen.


Fotbolls-EM Historia

UEFA Europamästerskapet, allmänt känt som Euro, är en av världens mest prestigefyllda fotbollsturneringar för nationella lag, organiserad av Union of European Football Associations (UEFA). Sedan dess premiär 1960 har turneringen expanderat och utvecklats, från ett format med endast fyra lag som tävlade om titeln till dagens 24 lag som deltar i en månadslång festival av fotboll.


Den första turneringen, då kallad Europacupen för landslag, hölls i Frankrike och vanns av Sovjetunionen, som besegrade Jugoslavien i finalen. Genom åren har turneringen genomförts vart fjärde år, med värdskapet som roterar mellan medlemsländerna i UEFA. Vissa av de mest minnesvärda turneringarna inkluderar EM 1988 i Västtyskland, där Nederländerna tog hem sin första stora internationella titel, och EM 2004 i Portugal, där Grekland mot alla odds gick hela vägen och vann.


Viktiga ögonblick från tidigare turneringar


Varje upplaga av Fotbols-EM har bjudit på dramatiska matcher och oväntade vändningar. Bland de mest ikoniska ögonblicken finns Panenkas chippstraff i finalen 1976, där Tjeckoslovakien besegrade Västtyskland. Detta ögonblick är så inflytelserikt att en mjukt lyft straff fortfarande kallas "en Panenka". År 2000 såg vi Frankrike, ledda av Zinedine Zidane, triumfera i en dramatisk final mot Italien, där David Trezeguet avgjorde med ett "golden goal" i förlängningen.


Ett annat anmärkningsvärt ögonblick var Portugals första stora internationella titel 2016, när de besegrade värdnationen Frankrike i finalen trots att deras stjärnspelare Cristiano Ronaldo blev skadad tidigt i matchen.


Utvecklingen av turneringsformatet

Från början omfattade turneringen endast fyra lag som kvalificerade sig efter en förturnering, men eftersom intresset och antalet UEFA-medlemsländer växte, så gjorde även turneringens storlek. År 1980 utvidgades turneringen till att omfatta åtta lag och införde en gruppspelsfas, vilket tillät fler matcher och gav lagen en större chans att visa upp sig.


Större förändringar kom 1996 när turneringen utvidgades till 16 lag, vilket speglade Europas växande fotbollstalang och ökade konkurrensen ytterligare. Den senaste större förändringen ägde rum 2016 då formatet återigen utökades, denna gång till 24 lag. Denna expansion gjorde det möjligt för fler nationer att delta, vilket bidrog till en bredare representation och mer inkluderande tävling. Denna förändring visade sig även öka spänningen och oförutsägbarheten i turneringen, som demonstrerades av Islands och Wales framgångar det året.

 

Fotbols-EM - Lottning och grupper

När EM kvalet är avslutat, är nästa stora händelse lottningen av grupperna för huvudturneringen. Denna process är avgörande då den bestämmer vilka lag som kommer att mötas i gruppspelet och kan ha en enorm påverkan på hur turneringen utvecklas. Lottningen är en högtidlig tillställning som följs av miljontals fotbollsfans världen över, och involverar en komplex procedur där lag placeras i olika seedningsgrupper baserat på deras UEFA-koefficientrankning.Seedningsprocessen syftar till att balansera grupperna så att varje grupp får en rättvis mix av starka och svagare lag, baserat på deras prestationer i tidigare internationella tävlingar. Detta system är inte bara rättvist utan också tänkt att maximera spänningen i turneringen genom att undvika alltför tidiga möten mellan de stora fotbollsnationerna.


Lag och Spelare att Bevaka

I det kommande UEFA Euro 2024 förväntas vissa lag och spelare dra till sig särskild uppmärksamhet på grund av deras tidigare prestationer och nuvarande form. Nedan utforskar vi fem av de största favoritlagen och de fem mest framträdande stjärnorna som kommer att spela en nyckelroll i turneringen.


Förhandsfavoriter


1. Tyskland

Som värdnation och en av de mest framgångsrika fotbollsnationerna i historien, är Tyskland alltid en stark utmanare. Med en rik historia av framgångar, inklusive flera EM- och VM-titlar, har tyskarna både erfarenheten och hemmafördelen. Det tyska landslaget är känt för sin disciplin, taktiska skicklighet och förmåga att prestera under tryck. Med en blandning av erfarna ledare och unga talanger är Tyskland väl positionerat för att utmana om titeln.


2. Frankrike

Reglerande världsmästare och en av de mest talangfulla trupperna i världen, Frankrike fortsätter att vara en toppkonkurrent på den internationella arenan. Med en djup trupp fylld av världsklass spelare på varje position, kan fransmännen dominera matcher genom både individuell briljans och sammanhängande lagspel. Frankrikes förmåga att kombinera snabb, teknisk fotboll med fysisk styrka gör dem till en fruktad motståndare.


3. Belgien

Med en gyllene generation av spelare som har nått sin mognad, är Belgien fast beslutna att kapitalisera på sin nuvarande talangtopp. Trots att de inte har vunnit något stort internationellt mästerskap ännu, har de kontinuerligt varit rankade bland de bästa i världen och visat imponerande prestationer i de senaste stora turneringarna. Med stjärnor som Kevin De Bruyne i spetsen är detta kanske Belgiens bästa chans att gå hela vägen.


4. Italien

Efter att ha missat VM 2018, har Italien återupplivat sin fotbollsstorhet under ledning av erfarna tränare som har återinfört en strikt taktisk disciplin och en stark defensiv grund. Italiens lag är alltid välorganiserat, med en stark betoning på defensiv styrka och kontringsspel, vilket traditionellt har varit framgångsrikt i stora turneringar.


5. Spanien

Spanien, kända för sin tiki-taka fotboll, har undergått en generationsförändring men har lyckats behålla sin kärna av passningsspel och teknisk överlägsenhet. Med en blandning av rutinerade mästare och lysande unga talanger, har Spanien potentialen att återerövra Europas tron. De är särskilt farliga i sitt passningsspel och förmågan att kontrollera tempot i en match.


Stjärnor att Bevaka


1. Kylian Mbappé (Frankrike)

Mbappé är utan tvivel en av världens mest spännande unga talanger. Hans otroliga hastighet, tekniska skicklighet och målfarlighet gör honom till en av turneringens mest explosiva spelare. Efter att ha varit en nyckelfigur i Frankrikes VM-seger 2018, förväntas han nu vara en ännu större stjärna i Euro 2024.

Frankrikes Kylian Mbappe firar mål

2. Kevin De Bruyne (Belgien)

Som en av världens bästa mittfältare är De Bruyne känd för sin otroliga passningsförmåga, vision och förmåga att göra avgörande mål. Hans prestationer på klubbnivå har varit enastående, och han är en avgörande del av Belgiens "gyllene generation".


3. Cristiano Ronaldo (Portugal)

Cristiano Ronaldo, en levande legend inom fotbollen, förblir en avgörande spelare för det portugisiska landslaget. Trots att han närmar sig slutet av sin karriär är hans förmåga att leverera i stora matcher fortfarande oöverträffad. Med sin målfarlighet, fysisik och mentala styrka kommer Ronaldo att spela en avgörande roll för Portugals chanser i Euro 2024. Hans närvaro på planen inte bara höjer lagets prestationer utan inspirerar också hans lagkamrater och skrämmer slag på motståndare.


4. Harry Kane (England)

Harry Kane är en av världens främsta anfallare, känd för sin målfarlighet och tekniska förmåga. Som Englands lagkapten och rekordhållare för många mål har Kane visat en konsekvent förmåga att prestera på högsta nivå. Hans fysiska närvaro, bollkontroll och skicklighet i luften gör honom till ett ständigt hot mot vilket försvar som helst. Inför Euro 2024 är Kane en centralfigur för Englands anfallsstrategi, och hans erfarenhet och förmåga att avgöra matcher kommer att vara avgörande för Englands framgångar i turneringen.


5. Luka Modrić (Kroatien)

Luka Modrić, Kroatiens dirigent på mittfältet, fortsätter att vara en av fotbollsvärldens mest inflytelserika figurer trots sin ålder. Känd för sin exceptionella teknik, spelintelligens och passningsskicklighet, är Modrić kärnan i Kroatiens spel. I Euro 2024 förväntas han återigen vara en nyckelspelareoch bidra med sin rutin och taktiska skarpsinne. Modrićs förmåga att kontrollera matchens tempo och skapa målchanser kommer att vara avgörande för Kroatiens strävan efter framgång i mästerskapet.


Största Talangerna


Fotbollsvärlden är alltid på jakt efter nästa stora stjärna, och UEFA Euro 2024 kommer inte att göra någon besviken med de uppkommande talanger som är redo att göra avtryck på den stora scenen. Här är fem av de mest lovande unga spelarna som förväntas ha en betydande påverkan i turneringen.


1. Eduardo Camavinga (Frankrike)

Som en av de yngsta spelarna någonsin att representera det franska landslaget har Camavinga redan visat prov på sin exceptionella talang i både klubblag och landslag. Hans förmåga att spela både defensivt och offensivt på mittfältet, kombinerat med teknisk skicklighet och taktisk förståelse, gör honom till en flexibel tillgång för Frankrike. Hans roll i Euro 2024 förväntas vara avgörande, speciellt i matcher där mittfältets kontroll är nyckeln till seger.


2. Florian Wirtz (Tyskland)

Wirtz är en av de mest spännande unga talangerna i tysk fotboll. Med sin förmåga att skapa målchanser och sin utomordentliga teknik, har han snabbt blivit en viktig spelare för sitt klubblag och börjar nu göra ett namn för sig i det tyska landslaget. Hans kreativitet och offensiva instinkt kommer att vara centrala för Tysklands offensiva strategi under Euro 2024.


3. Lamine Yamal (Spanien)

Lamine Yamal, ett av de nyaste underbarnen från FC Barcelonas berömda La Masia-akademi, har redan börjat visa prov på sin betydande talang i både klubblaget och på internationell nivå. Trots sin unga ålder, imponerar han med sin tekniska skicklighet och förmåga att hantera bollen under press. Yamal, som främst är ytter, utnyttjar sin snabbhet och dribblingsfärdigheter för att utmana motståndares försvar. Förväntningarna är höga på att han ska tillföra en ny dimension till Spaniens anfallsspel under Euro 2024, med hans energi och kreativitet som kritiska tillgångar för laget.


4. Xavi Simons (Nederländerna)

Xavi Simons, känd för sin tekniska skicklighet och kreativitet på mittfältet, är en lovande ung talang i det nederländska landslaget. Hans förmåga att skapa chanser och dribbla förbi motståndare förväntas ge Nederländerna ett lyft under Euro 2024.


5. Jamal Musiala (Tyskland)

Musiala, som besitter en imponerande teknisk förmåga och vision, har snabbt blivit en uppmärksammad spelare i både Bayern München och det tyska landslaget. Hans mångsidighet gör att han kan spela både som mittfältare och anfallare, vilket ger Tysklands tränarstab flera taktiska alternativ. Musialas förmåga att dribbla förbi motståndare och skapa målchanser kommer att vara vital för Tysklands offensiva spel.

Tysklands Jamal Musiala i duell med italiens Scamacca

Fans och Kultur under Fotbolls-EM 2024

UEFA Euro 2024 är inte bara en sportslig tävling, det är också ett firande av europeisk fotbollskultur som engagerar och förenar fans från hela kontinenten. Tyskland, som värdland, har en särskild plats i hjärtat av europeisk fotboll och erbjuder en unik blandning av historiska städer, modern infrastruktur och en djupt rotad kärlek till sporten. Detta skapar en perfekt miljö för en festival av fotboll, kultur och gemenskap.


Värdstäder och Arenor för Fotbolls-EM 2024

UEFA Euro 2024 i Tyskland utnyttjar landets omfattande infrastruktur och fotbollshistoria genom att välja tio städer från norr till söder för att vara värdar för turneringens matcher. Varje stad och arena har sin unika karaktär och historia, vilket bidrar till en mångsidig och spännande upplevelse för fansen. Nedan följer en titt på dessa städer och deras arenor som kommer att spela en central roll under turneringen.


1. Berlin – Olympiastadion

Berlin, Tysklands huvudstad, står värd för finalen i sin ikoniska Olympiastadion, med plats för 74,475 åskådare. Arenan, känd för att ha hållit i Olympiska Spelen 1936, kombinerar historisk grandiositet med moderna faciliteter efter flera renoveringar, senast inför VM 2006.

Finalarenan Olympiastadion i Berlin

2. München – Allianz Arena

Allianz Arena i München är en av Europas mest futuristiska stadioner med sin unika fasad som kan lysa i olika färger. Med en kapacitet på 75,000, är den hemmaarena för Bayern München och en favorit bland fotbollsfans för sin atmosfär och modernitet.


3. Dortmund – Signal Iduna Park

Dortmunds Signal Iduna Park, mer känd som Westfalenstadion, är Tysklands största fotbollsstadion med sittplatser för 81,365 åskådare. Den är berömd för "Gula Väggen", en stor ståplatssektion som är hem för några av de mest passionerade fansen i fotbollsvärlden.


4. Stuttgart – Mercedes-Benz Arena

Mercedes-Benz Arena i Stuttgart, med en kapacitet på 60,449, är en ombyggd stadion som kombinerar tradition med modernitet. Den är hem för VfB Stuttgart och är känd för sin närhet mellan åskådare och spelplan, vilket skapar en intensiv matchmiljö.


5. Hamburg – Volksparkstadion

Volksparkstadion i Hamburg, som kan rymma 57,000 åskådare, har undergått flera ombyggnationer för att modernisera sina faciliteter. Arenan är designad för att ge maximal sikt och komfort för fansen och är ett populärt val för internationella evenemang.


6. Düsseldorf – Merkur Spiel-Arena

Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf har en kapacitet på 54,600 och är känd för sitt avancerade taksystem som kan stängas vid dåligt väder, vilket garanterar en behaglig upplevelse oavsett klimat.


7. Köln – RheinEnergieStadion

RheinEnergieStadion i Köln, som rymmer 50,000 åskådare, är känd för sin fantastiska atmosfär och fotbollsentusiasm. Arenan har moderniserats för att inkludera miljövänliga teknologier, vilket återspeglar staden Kölns fokus på hållbarhet.


8. Leipzig – Red Bull Arena

Leipzig's Red Bull Arena, tidigare känd som Zentralstadion, är den minsta av Euro 2024 arenorna men inte mindre imponerande. Med plats för 42,558 åskådare, har den en intim atmosfär som gör varje match till en unik upplevelse.


9. Frankfurt – Deutsche Bank Park

Deutsche Bank Park i Frankfurt, med en kapacitet på 48,000, är välutrustad för internationella evenemang med sin multifunktionella design. Frankfurt är ett ekonomiskt centrum, och arenan speglar stadens modernitet och mångsidighet.


10. Gelsenkirchen – Veltins-Arena

Veltins-Arena i Gelsenkirchen är en toppmodern anläggning som kan rymma 54,740 åskådare. Den är utrustad med ett retraktabelt tak och en gräsmatta som kan skjutas ut ur arenan, vilket gör det möjligt att använda arenan för olika evenemang bortom fotboll.


Vem vinner Fotbolls-EM 2024?

Finalmatchen i Berlin kommer utan tvekan att vara höjdpunkten av turneringen, där de två bästa lagen kommer att göra upp om den åtråvärda titeln som Europamästare. Denna match förväntas inte bara visa upp några av världens främsta fotbollstalanger utan också symbolisera höjdpunkten av sportslig strävan och taktisk skicklighet. Med hela världen som publik kommer denna final att fängsla åskådare med spänning, passion och oförglömliga ögonblick.


Potentiella Vinnare

Medan det är omöjligt att förutsäga utfallet av sådana tävlingar, står de lag som har visat styrka, sammanhållning och strategisk skärpa under turneringen i god ställning att hävda sig i de slutliga matcherna. Lag som Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien har historiskt sett varit starka, men fotbollens oförutsägbara natur innebär att varje lag kan överraska och kanske kamma hem titeln. Bänka er i tv-soffan och heja fram ert favoritlag med Bettingstars!


EM 2024 vinnare

bottom of page