top of page
Fotbolls EM Deltagare
  Tjeckien snabbfakta:

  Världsranking: 36

  Antal EM-slutspel: 7

  Bästa placering i EM: Silver (1996)

  Bästa målskytt i EM-kvalet: Soucek T. (3)

  Odds att vinna Fotbolls-EM 2024: 201

  Förbundskapten: Ivan Hasek

Fotbolls EM 2024 - Tjeckien

Tjeckien går in i Fotbolls-EM 2024 med stoltheten av att delta i sitt åttonde raka EM-slutspel. Med ett silver från EM 1996 som sitt bästa resultat, har Tjeckien en historik av starka prestationer i stora mästerskap. Laget kännetecknas av sin taktiska flexibilitet och fysiska spelstil, med en förmåga att överraska större fotbollsnationer. Inför EM 2024 har man en trupp som balanserar mellan erfarenhet och ung entusiasm. Tjeckien siktar på att överträffa tidigare framgångar och avancera långt i turneringen, stärkta av sin rika EM-historia. Avancemang från gruppspelet är minsta färväntningen.


Tjeckien EM-kval 2024

Tjeckien knep en EM-biljett via en andraplats i EM kvalets grupp E. Laget blev slagna av Albanien som var bättre inbördes men hade 4p ner till närmaste utmanaren Polen. Laget spelade en kompakt fotboll bestående av få gjorda och få insläppta mål där lagets bästa målskytt under kvalet blev mittfältaren Soucek som landade på ynka tre mål. Det var inget spektakulärt kval av Tjeckien som spelade i en relativt enkel grupp.


EM-kval 2024 Tjeckien

Tjeckien EM-trupp

Målvakter: Jindrich Stanek, Vitezslav Jaros, Matej Kovar

Försvarare: Vladimir Coufal, Tomas Holes, David Zima, Ladislav Krejci, David Jurasek, Robin Hranac, Tomas Vlcek, Martin Vitík

Mittfältare: Tomas Soucek, Antonin Barak, David Doudera, Michal Sadilek, Lukas Provod, Vaclav Cerny, Ondrej Lingr, Marej Jurasek, Pavel Sulc, Lukas Cerv

Anfallare: Patrik Schick, Adam Hlozek, Jan Kuchta, Mojmir Chytil, Tomas Chory


Tjeckiens laguppställning i Fotbolls-EM 2024 (preliminär)

Målvakt: Kovar

Försvar: Holes, Zima, Jurasek

Mittfält: Coufal, Soucek, Sadlek, Provod, Doudera

Anfall: Schick, Hlozek


Tjeckiens största stjärna

Anfallaren Patrik Schick, som till vardags spelar för Bayer Leverkusen, är en central figur för Tjeckiens landslag inför Fotbolls-EM 2024. Med sin imponerande längd, tekniska skicklighet och målfarlighet är Schick avgörande för Tjeckiens anfallsspel. Han är känd för sin förmåga att göra mål från olika positioner och hans närvaro på planen skapar ständigt oro hos motståndarlagens försvarare. Efter att ha varit en av toppskyttarna i tidigare stora mästerskap, förväntas Schick återigen vara en nyckelspelare som kan leda sitt land genom turneringens utmaningar. Hans prestationer kommer att vara avgörande för hur långt Tjeckien kan nå i EM 2024.


Patrik Schick Tjeckien Fotbolls-EM 2024

Spelschema Fotbolls-EM - Tjeckien

Tisdag den 18 juni kl. 21:00 - Portugal mot Tjeckien

Lördag den 22 juni kl. 15:00 - Georgien mot Tjeckien

Onsdag den 26 juni kl. 21:00 - Tjeckien mot Turkiet


Hur går det för Tjeckien i Fotbolls-EM 2024?

Tjeckiens chanser i Fotbolls-EM 2024 anses vara måttliga. Med en blandning av erfarenhet och ung talang i truppen har de potential att orsaka skrällar, särskilt om de kan dra nytta av sin taktiska disciplin och fysiska spelstil. Tjeckien kommer sannolikt att sikta på att avancera från gruppspelet, men mycket kommer att bero på deras förmåga att plocka poäng mot tuffa motståndare som Portugal. Om de kan prestera konsekvent och utnyttja sina styrkor, särskilt i anfallsspelet ledda av Patrik Schick, kan de potentiellt nå åtminstone åttondelsfinalen.


Speltips på Tjeckien i Fotbolls-EM

Tjeckien har hamnat i grupp F med den klara favoriten Portugal som väntas ta förstaplatsen. Dock är det troligt att tre lag ifrån denna grupp kommer att nå slutspel och chansen är god att Tjeckien kniper en av dessa då det kan räcka med seger. Speltips blir att Tjeckien kvalificerar sig fråg gruppspeplet till oddset 1.72 på spelsidan Bethard.

Ta del av speltipset samt Bethards oddsbonus på upp till 500 kr vid registrering via nedanstående bild.


Tjeckien - Speltips Fotbolls EM 2024

Skribent:

Bettingstars

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page