top of page
Fotbolls EM Deltagare
  Turkiet snabbfakta:

  Världsranking: 40

  Antal EM-slutspel: 5

  Bästa placering i EM: Brons (2008)

  Bästa målskytt i EM-kvalet: Akturkoglu K. (2)

  Odds att vinna Fotbolls-EM 2024: 71

  Förbundskapten: Vincenzo Montella

Fotbolls EM 2024 - Turkiet

Turkiet deltar i Fotbolls-EM 2024 med en trupp full av talang och ambition. Laget är känt för sin passionerade och tekniskt skickliga fotboll. Turkiet, som har ett starkt fäste i Tyskland, kommer att utnyttja sitt starka publikstöd, som ofta ses som en tolfte spelare på planen. Denna energi från åskådarna ger laget en extra skjuts, särskilt under jämna matcher. Med en kombination av erfarna ledare och unga dynamiska spelare, siktar Turkiet på att göra ett djupt avancemang i turneringen och överraska sina motståndare. Med publikens stöd bakom sig har de alla möjligheter att nå framgång i EM 2024.


Turkiet EM-kval 2024

Turkiet spelade stabilt under hela EM-kvalet och hade inga bekymmer med att knipa en EM-biljett trots att länder som Kroatien och Wales stod för motståndet. Turkiet lyckades vinna sin grupp, 1p före Kroatien och hela 5p ner till Wales. Anmärkningsvärt är att laget endast förlorade en match trots tufft motstånd. Kan de bygga vidare på denna framgång i Tyskland?


EM-kval 2024 Turkiet

Turkiet EM-trupp

Målvakter: Altay Bayindir (Manchester United), Mert Gunok (Besiktas), Ugurcan Cakır (Trabzonspor)

Försvarare: Mert Muldur (Fenerbahce), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Zeki Celik (Roma), Abdulkerim Bardakci (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Samet Akaydin (Panathinaikos)

Mittfältare: Hakan Calhanoglu (Inter), Ismail Yuksek (Fenerbahce), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuslu (West Bromwich), Orkun Kokcu (Benfica), Salih Ozcan (Borussia Dortmund)

Anfallare: Irfan Can Kahveci (Fenerbahce), Yunus Akgun (Leicester City), Kenan Yildiz (Juventus), Kerem Akturkoglu (Galatasaray), Barıs Alper Yilmaz (Galatasaray), Arda Guler (Real Madrid), Cenk Tosun (Besiktas), Semih Kılıcsoy (Besiktas), Yusuf Yazici (Lille), Bertug Yildirim (Stade Rennais)


Turkiets laguppställning i Fotbolls-EM 2024 (preliminär)

Målvakt: Cakir

Försvar: Celik, Demiral, Barkdaci, Kadioglu

Mittfält: Calhanoglu, Ozcan, Kokcu

Anfall: Guler, Yazici, Akturkoglu


Turkiets största stjärna

Hakan Çalhanoğlu är en värdefull spelare för Turkiets landslag inför Fotbolls-EM 2024. Känd för sin exceptionella teknik och skarpa precision på fasta situationer. Som en kreativ kraft i mittfältet, driver han Turkiets anfall med sin förmåga att distribuera bollen och skapa målchanser genom skarpa passningar och långdistansskott. Çalhanoğlus vision och fotbollsintelligens gör honom oersättlig för att utveckla spelet och hålla tempot i matcherna. Hans erfarenhet på toppnivå bidrar även med ledarskap och lugn, vilket är avgörande för Turkiets ambitioner att gå långt i EM-turneringen.


Calhanoglu Turkiet Fotbolls-EM 2024

Spelschema Fotbolls-EM - Turkiet

Tisdag den 18 juni kl. 18:00 - Turkiet mot Georgien

Lördag den 22 juni kl. 18:00 - Turkiet mot Portugal

Onsdag den 26 juni kl. 21:00 - Tjeckien mot Turkiet


Hur går det för Turkiet i Fotbolls-EM 2024?

Turkiets chanser i Fotbolls-EM 2024 betraktas som lovande. Med en blandning av erfarna spelare och nya talanger har Turkiet potential att överraska. Deras förväntade starka publikstöd ger dem en ytterligare fördel, särskilt i jämna matcher. Gruppspelet innehåller dock starka motståndare som Portugal och Tjeckien, vilket innebär att Turkiet behöver vara på topp för att ta sig vidare. Om de kan behålla fokus i takt som spelare som Çalhanoğlu med flera presterar på topp, har Turkiet en rimlig chans att avancera till åtminstone utslagsrundorna.


Speltips på Turkiet i Fotbolls-EM

Turkiet spelar i grupp F ihop med Portugal, Tjeckien och Georgien. Här anses Portugal vara klara favoriter och Turkiet kommer främst att tampas med Tjeckien om andraplatsen. Jag tror man löser det och att laget med lite flyt kan lottas mot en inte alltför svår motståndare i åttondelen. Speltips blir att Turkiet når kvartsfinal till höga 3.75 i odds på spelsidan X3000.

Ta del av speltipset samt X3000 oddsbonus på upp till 1000 kr vid registrering via nedanstående bild.


Turkiet - Speltips Fotbolls EM 2024

Skribent:

Bettingstars

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page