top of page
Fotbolls EM Deltagare
  Belgien snabbfakta:

  Världsranking: 4

  Antal EM-slutspel: 6

  Bästa placering i EM: Silver (1980)

  Bästa målskytt i EM-kvalet: Lukaku R. (14)

  Odds att vinna Fotbolls-EM 2024: 17

  Förbundskapten: Domenico Tedesco

Fotbolls EM 2024 - Belgien

Belgien anländer till Fotbolls-EM 2024 med en generation spelare som betraktas som en av de mest talangfulla i landets fotbollshistoria. Med stjärnor som spelar i några av Europas främsta klubbar, kännetecknas Belgien av en hög teknisk skicklighet och offensiv styrka. Under de senaste åren har de etablerat sig som en ständig hotfull utmanare i internationella sammanhang, inklusive imponerande prestationer i tidigare Europamästerskap och världsmästerskap. Belgien siktar på att utnyttja sin "gyllene generation" för att uppnå framgång och möjligen ta hem sin första stora internationella trofé i EM 2024.


Belgien EM-kval 2024

Belgien förutspåddes vinna sin EM-kvalgrupp och gjorde ingen besviken. Laget sopade banan med de flesta länder och vann slutligen grupp F, en poäng före Österrike. Belgien vad aldrig hotat och kunde tidigt ta emot en biljett till Fotbolls-EM 2024. Något som stack ut med Belgien är att lagets målkung Lukaku gjorde hela 14 mål under kvalet och vann med det kvalets skytteliga i överlägsen stil.


EM-kval 2024 Belgien

Belgien EM-trupp

Målvakter: Koen Casteels, Thomas Kaminski, Matz Sels

Försvarare: Timothy Castagne, Zeno Debast, Maxim De Cuyper, Wout Faes, Thomas Meunier, Arthur Theate, Jan Vertonghen

Mittfältare: Yannick Carrasco, Kevin De Bruyne, Orel Mangala, amadou Onana, Youri Tielemans, Arthur Vermeeren, Aster Vranckx, Axel Witsel

Anfallare: Johan Bakayoko, Charles De Ketelaere, Jeremy Doku, Romelu Lukaku, Dodi Lukebakio, Lois Openda, Leandro Trossard


Belgiens laguppställning i Fotbolls-EM 2024 (preliminär)

Målvakt: Sels

Försvar: Castagne, Vertongen, Faes, Thaete

Mittfält: Tielemand, Onana, De Bruyne

Anfall: Doku, Lukaku, Carrasco


Belgiens största stjärna

Kevin De Bruyne, en av världens bästa mittfältare, är ovärderlig för Belgiens framgångar i Fotbolls-EM 2024. Med sin exceptionella passningsförmåga, blick för spelet och förmåga att göra mål från mittfältet, är De Bruyne hjärtat i Belgiens offensiv. Hans spelintelligens och tekniska skicklighet möjliggör att han kan dominera matcher och styra spelets tempo. Som en erfaren ledare på planen, förväntas De Bruyne inte bara bidra med mål och assist, utan också inspirera sina lagkamrater att prestera på topp. Hans närvaro är avgörande för Belgiens ambitioner att utmana om titeln i EM 2024.


Kevin De Bruyne Belgien Fotbolls-EM 2024

Spelschema Fotbolls-EM - Belgien

Måndag den 17 juni kl. 18:00 - Belgien mot Slovakien

Lördag den 22 juni kl. 21:00 - Belgien mot Rumänien

Måndag den 26 juni kl. 18:00 - Ukraina mot Belgien


Hur går det för Belgien i Fotbolls-EM 2024?

Belgien, med sin så kallade "gyllene generation", förutspås gå långt i Fotbolls-EM 2024. Med en trupp fylld av internationell erfarenhet och toppklasspelare som Kevin De Bruyne, förväntas Belgien inte bara avancera enkelt från gruppspelet utan även vara seriösa utmanare för titeln. Experters förutsägelser pekar på att Belgien har potentialen att nå semifinalerna eller till och med finalen, om allt går deras väg. Deras största utmaning blir att upprätthålla konsistens och hantera pressen i de avgörande matcherna under utslagsrundorna.


Speltips på Belgien i Fotbolls-EM

Belgien har hamnat i en enkel grupp vilket gör att de troligtvis kommer att kunna promenera hem den. Som gruppsegrare bör Belgien kunna lottas mot en grupptrea i åttondelsfinalen. Även där skall laget vara favoriter till avancemang. Speltips på Belgien blir därmed att de når kvartsfinal till oddset 2 på spelsidan Betsson.

Ta del av speltipset samt Betssons oddsbonus på upp till 500 kr vid registrering via nedanstående bild.


Belgien - Speltips Fotbolls EM 2024

Skribent:

Bettingstars

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page