top of page
Fotbolls EM Deltagare
  Ukraina snabbfakta:

  Världsranking: 22

  Antal EM-slutspel: 4

  Bästa placering i EM: Kvartsfinal (2020)

  Bästa målskytt i EM-kvalet: Tsygankov V. (2)

  Odds att vinna Fotbolls-EM 2024: 401

  Förbundskapten: Sergej Rebrov

Fotbolls EM 2024 - Ukraina

Ukraina anländer till Fotbolls-EM 2024 med en robust och välorganiserad trupp, redo att bygga på sina tidigare internationella erfarenheter. Kända för sin disciplinerade taktik och tåliga defensiv, kombinerar de detta med snabba och skickliga anfallare som kan förändra matchens utfall på ett ögonblick. Med en strategi som betonar kollektivt arbete och motståndskraft, siktar Ukraina på att överraska och utmana större fotbollsnationer. Detta Fotbolls EM ger en plattform för laget att visa sina framsteg och ambition att avancera djupt in i turneringen.


Ukraina EM-kval 2024

Ukraina slutade mycket väntat på en tredjeplats i svåra grupp C som bestod av bland andra England och Italien. Ukraina gav Italien en rejäl kamp in i det sista men fick slutligen se sig slagna av italienarna på inbördes möten. Ukraina slutade trea i gruppen och kastades därmed in i ett slutspel av EM-kvalet. Laget besegrade där först Bosnien efter en vändning i slutminuterna. Därefter upprepade man den bedriften när man åter vände mot Island i matchens slutskede och därmed knep en plats i Fotbolls EM 2024. Maximal ansträngning, minsta marginal beskriver Ukrainas EM-kval.


EM-kval 2024 Ukraina

Ukraina EM-trupp

Målvakter: Heorhiy Bushchan, Anatoliy Trubin, Andriy Lunin

Försvarare: Mykola Matviyenko, Vitaliy Mykolenko, Illya Zabarnyi, Oleksandr Tymchyk, Yukhym Konoplya, Bohdan Mykhaylichenko, Valeriy Bondar, Maksym Talovyerov, Oleksandr Svatok

Mittfältare: Serhiy Sydorchuk, Oleksandr Zinchenko, Ruslan Malinovskyi, Viktor Tsyhankov, Taras Stepanenko, Oleksandr Zubkov, Mykola Shaparenko, Mykhailo Mudryk, Heorhiy Sudakov, Volodymyr Brazhko

Anfallare: Roman Yaremchuk, Artem Dovbyk, Vladyslav Vanat, Andriy Yarmolenko


Ukrainas laguppställning i Fotbolls-EM 2024 (preliminär)

Målvakt: Lunin

Försvar: Konoplya, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko

Mittfält: Tsyhankov, Sudakov, Zinchenko, Malinovskyi, Mudryk

Anfall: Dovbyk


Ukrainas största stjärna

Oleksandr Zinchenko är en avgörande pjäs i Ukrainas landslag inför Fotbolls-EM 2024. Med sin mångsidighet kan han framgångsrikt agera både som mittfältare och försvarare vilket ger Ukraina taktisk flexibilitet. Zinchenko utmärker sig med sin tekniska förmåga, passningssäkerhet och kapacitet att bidra i både offensiva uppbyggnader och defensiv stabilitet. Hans internationella erfarenhet från spel i Premier League stärker lagets konkurrenskraft på högsta nivå. Som en ledargestalt på planen är Zinchenkos närvaro och förmåga att motivera sina lagkamrater avgörande för Ukrainas strävan att göra ett starkt avtryck i turneringen.


Zinchenko Ukraina Fotbolls-EM 2024

Spelschema Fotbolls-EM - Ukraina

Måndag den 17 juni kl. 15:00 - Rumänien mot Ukraina

Lördag den 21 juni kl. 15:00 - Slovakien mot Ukraina

Måndag den 26 juni kl. 18:00 - Ukraina mot Belgien


Hur går det för Ukraina i Fotbolls-EM 2024?

Ukraina tog sig till mästerskapet med minsta marginal. Laget är dock väldigt organiserat och skulle kunna överraska. Ukraina har truppen och potentialen att avancera till slutspelet men väl där kan det ta stopp ganska omgående. Lagen som avancerar till slutspel kommer troligtvis att vara starkare än Ukraina och skulle lotten falla på en toppnation finns det inget att göra. En plats i åttondelen skulle anses godkänt för Ukraina.


Speltips på Ukraina i Fotbolls-EM

Ukraina är lottade i grupp E ihop med Belgien, Rumänien och Slovakien. Här anses Belgien vara den solklara favoriten, därefter är det mer öppet. Undertecknad anser att Ukraina är starkare än de övriga lagen och bör med rätt inställning och lite flyt kunna lösa en top två placering i grupp E. Detta spelas till oddset 2.20 på spelsidan Campobet.

Ta del av speltipset samt Campobets gratisspel på upp till 1500 kr vid registrering via nedanstående bild.


Ukraina - Speltips Fotbolls EM 2024

Skribent:

Bettingstars

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page