top of page
Fotbolls EM Deltagare
  Rumänien snabbfakta:

  Världsranking: 44

  Antal EM-slutspel: 5

  Bästa placering i EM: Kvartsfinal (2000)

  Bästa målskytt i EM-kvalet: Alibec D. (3)

  Odds att vinna Fotbolls-EM 2024: 201

  Förbundskapten: Edward Iordanescu

Fotbolls EM 2024 - Rumänien

Rumänien deltar i Fotbolls-EM 2024 med en förhoppning om att göra ett starkt intryck. Efter att ha kvalificerat sig genom en solid prestation, tar de med sig en ung och energisk trupp som består av nationella talanger samt spelare som har erfarenhet från europeiska ligor. Rumänien är kända för sitt kämpande spel och taktisk disciplin, egenskaper som kan göra dem till svåra motståndare för vilket lag som helst. Med en tränare som betonar defensiv balans och snabba kontringar, siktar Rumänien på att överträffa förväntningarna och avancera från gruppspelet. Det skulle innebära ett betydande framsteg för nationen inom internationell fotboll.


Rumänien EM-kval 2024

Rumänien gjorde ett imponerande kval och överträffade alla förväntningar. Flera tvivlare fick sätta sig ner när Rumänien gick obesegrade ur grupp I som bland annat bestod av Schweiz och Israel. Rumäniens framgång berodde till stor del på lagets fantastiska defensiv där man på tio matcher endast släppte in fem mål.


EM-kval 2024 Rumänien

Rumänien EM-trupp

Målvakter: Florin Nita (Gaziantep), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid), Stefan Tarnovanu (FCSB)

Försvarare: Nicusor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burca (Al-Okhdood), Ionut Nedelcearu (Palermo), Adrian Rus (Pafos), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Radu Dragușin (Tottenham Hotspur), Vasile Mogos (CFR Cluj), Bogdan Racovitan (Rakow Czestochowa)

Mittfältare: Nicolae Stanciu (Rakow Czestochowa), Razvan Marin (Empoli), Alexandru Cicaldau (Konyaspor), Ianis Hagi (Alaves), Marius Marin (Pisa), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep), Adrian Sut (FCSB)

Anfallare: George Puscas (Bari), Denis Alibec (Muaither), Denis Dragus (Gaziantep), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Dennis Man (Parma), Valentin Mihaila (Parma), Florinel Coman (FCSB)


Rumäniens laguppställning i Fotbolls-EM 2024 (preliminär)

Målvakt: Moldovan

Försvar: Bancu, Bursa, Dragusin, Ratiu

Mittfält: Stanciu, Cicaldau, Marin, Man, Coman

Anfall: Alibec


Rumäniens största stjärna

Nicolae Stanciu, med sin tekniska skicklighet och kreativa förmåga, är en viktig spelare för Rumäniens landslag i Fotbolls-EM 2024. Som en offensiv mittfältare är han hjärnan bakom många av lagets anfall, känd för sin förmåga att leverera precisa passningar och farliga skott utanför straffområdet. Stancius vision och spelintelligens gör honom till en ovärderlig tillgång, speciellt i matcher där små marginaler avgör resultatet. Hans ledarskap på och utanför planen hjälper också till att lyfta lagkamraternas prestationer, vilket är avgörande för Rumäniens strävan att göra ett starkt avtryck i Fotbolls-EM.


Nicolae Stanciu Rumänien Fotbolls-EM 2024

Spelschema Fotbolls-EM - Rumänien

Måndag den 17 juni kl. 15:00 - Rumänien mot Ukraina

Lördag den 22 juni kl. 21:00 - Belgien mot Rumänien

Måndag den 26 juni kl. 18:00 - Slovakien mot Rumänien


Hur går det för Rumänien i Fotbolls-EM 2024?

Efter ett strålande EM-kval finns det hopp om att Rumänien är på frammarsch mot ljusare tider. Laget har hamnat i en överkomlig grupp där Belgien bär ett klart favoritskap. Positionerna efter dem är desto mer ovissa och här gäller det att kämpa om varje poäng. Rumänien är defensivt skickliga vilket kan frustrera deras motståndare och leda till poäng. Kan man upprätthålla bra disciplin igenom hela gruppen så finns det goda möjligheter för laget att kvalificera sig till slutspel. Väl i utslagsrundan bör lagen vara övermäktiga.


Speltips på Rumänien i Fotbolls-EM

Grupp E, som Rumänien hamnat i, är en grupp med Belgien som klar favorit. Utöver dem är det relativt öppet om vilket eller vilka lag som gör dem sällskap till slutspelet. Med tanke på att upp emot tre lag kan gå vidare till slutspel är chansen god för Rumänien att klara en topp 3 placering i sin grupp. Speltips blir att Rumänien går till slutspel till oddset 1.72 på Betway.

Ta del av speltipset samt Betways gratisspel på upp till 500 kr vid registrering via nedanstående bild.


Rumänien - Speltips Fotbolls EM 2024

Skribent:

Bettingstars

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page