top of page
Fotbolls EM Deltagare
  Österrike snabbfakta:

  Världsranking: 25

  Antal EM-slutspel: 3

  Bästa placering i EM: Åttondelsfinal (2020)

  Bästa målskytt i EM-kvalet: Sabitzer M. (4)

  Odds att vinna Fotbolls-EM 2024: 81

  Förbundskapten: Ralf Ragnick

Fotbolls EM 2024 - Österrike

Österrike tar sig an Fotbolls-EM 2024 med en spännande mix av rutinerade spelare och lovande unga talanger. Med en solid grund i defensiven och ett alltmer kreativt mittfält har de visat att de kan vara svåra att besegra. Österrike siktar på att förbättra sina tidigare resultat i mästerskapet genom att avancera längre än gruppspelet. Drivna av en strukturerad taktik och ett kollektivt spelsätt, hoppas laget att deras kombination av disciplin och innovation ska göra dem till en överraskning i turneringen och ta dem till nya höjder.


Österrike EM-kval 2024

Österrike gjorde ett fenomenalt EM-kval och utmanade Belgien om gruppsegern. Till slut fick man ge sig och slutade tvåa i grupp F som även innehöll Sverige. Österrike var dock aldrig hotade och hade hela nio poäng ner till närmaste utmanare om en EM-biljett. Man visade sig vara väldigt svåra att besegra och torskade endast en match av åtta möjliga.


EM-kval 2024 Österrike

Österrike EM-trupp

Målvakter: Niklas Hedl (Rapid Wien), Heinz Lindner (Royale Union Saint-Gilloise), Patrick Pentz (Bröndby)

Försvarare: Flavius ​​Daniliuc (RB Salzburg), Kevin Danso (Lens), Philipp Lienhart (Freiburg), Phillipp Mwene (Mainz), Stefan Posch (Bologna), Leopold Querfeld (Rapid Wien), Gernot Trauner (Feyenoord), Maximilian Wöber (Borussia Monchengladbach), Patrick Wimmer (Wolfsburg)

Mittfältare: Thierno Ballo (Wolfsberger), Christoph Baumgartner (RB Leipzig), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Marco Grull (Rapid Wien), Florian Kainz (Köln), Konrad Laimer (Bayern Munich), Alexander Prass (Sturm Graz), Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund), Romano Schmid (Werder Bremen), Matthias Seidl (Rapid Wien), Nicolas Seiwald (RB Leipzig)

Anfallare: Marko Arnautovic (Inter Milan), Maximilian Entrup (Hartberg), Michael Gregoritsch (Freiburg), Andreas Weimann (Klubblös)


Österrikes laguppställning i Fotbolls-EM 2024 (preliminär)

Målvakt: Lindner

Försvar: Posch, Danso, Lienhart, Wöber

Mittfält: Laimer, Schmidt, Sabitzer, Seiwald, Baumgartner

Anfall: Gregoritsch


Österrikes största stjärna

Marcel Sabitzer är en viktig pjäs i Österrikes landslag inför Fotbolls-EM 2024. Känd för sitt dynamiska mittfältsspel och ledarskapskvaliteter bidrar Sabitzer med en aggressiv närvaro på mittfältet, utmärkt passningsskicklighet och förmåga att göra mål från distans. Det gör honom till en viktig del av Österrikes offensiva och defensiva spel. Hans erfarenhet från toppklubbar i Europa ger laget en värdefull rutin. Sabitzers roll som en pådrivare och inspiratör på planen är avgörande för att lyfta lagets prestationer och moral, vilket blir avgörande för Österrikes strävan efter framgång i mästerskapet.


Marcel Sabitzer Österrike Fotbolls-EM 2024

Spelschema Fotbolls-EM - Österrike

Måndag den 17 juni kl. 21:00 - Österrike mot Frankrike

Fredag den 21 juni kl. 18:00 - Polen mot Österrike

Tisdag den 25 juni kl. 18:00 - Nederländerna mot Österrike


Hur går det för Österrike i Fotbolls-EM 2024?

Österrike har en realistisk chans att ta sig förbi gruppspelet i Fotbolls-EM 2024. Med sin robusta defensiv och förmåga att vara effektiva framåt kan de vara svåra att slå. Nyckelfaktorer för deras framgång inkluderar effektivitet i anfall och kompakt försvarsspel. Om Österrike kan överträffa förväntningarna och vinna kritiska matcher, kan de potentiellt avancera långt in i mästerskapet. Österrikes framgång kommer att bygga på bra form, taktisk disciplin och förmåga att hantera de större lagen de möter i senare skeden.


Speltips på Österrike i Fotbolls-EM

Österrike är ett kompakt och fysiskt lag som kommer att vara svårslagna i Fotbolls-EM. Inget lag kommer att kunna ta ut en seger i förskott mot dem då laget kan spela väldigt kompakt och spela till sig värdefulla poäng. Speltips på Österrike blir att de går vidare från sin grupp till oddset 1.90. Spelet liras på spelsidan Betsafe.

Ta del av speltipset samt Betsafes välkomstbonus i form av ett gratisspel på upp till 100 kr vid registrering via nedanstående bild.


Österrike - Speltips Fotbolls EM 2024

Skribent:

Bettingstars

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page