top of page
Slutspelsträd EM 2024 - Lottning, matcher och lag

Slutspelsträd Fotbolls EM 2024 - Åttondelsfinaler & vägen till final

Gruppspelen i Fotbolls EM 2024 är till ända och de har bjudit på en hel del överraskningar. Vissa favoriter stod pall för trycket med de flesta underpresterade och klarade därmed inte att vinna sina respektive grupper. Detta innebär att de nu får en tuffare resa mot den åtråvärda finalen. I denna artikel ska vi presentera hela slutspelsträdet och tippa potentiella vinnare i slutspelets första utslagsrunda, åttondelsfinalen. Häng med!


EM 2024 - Hela slutspelsträdet, alla matcher & lag

EM 2024 slutspelsträd alla matcher och lag

Åttondelsfinalerna inleds på lördag 29/6 - 18:00. Samtliga nationer har haft ett par dagar på sig att smälta gruppspelet och förbereda sig för det spännande slutspelet. Vissa dras med avstängningar och där har möjligtvis Tyskland störst huvudbry i huruvida de skall lyckas ersätta sina båda ordinarie mittbackar Rudiger och Tah. En riktig taktisk nagelbitare för tränare Nagelsmann!


Utöver det har de flesta spelare fått presentera sig och förhoppningsvis spelat in sig i startelvan. En fråga som undertecknad funderar på är ifall Portugals Cristiano Ronaldo får fortsatt förtroende trots ett svagt mästerskap i gruppspelet. Vågar coachen peta storstjärnan i hans kanske sista mästerskap? Den som lever får se! Nedan skall vi presentera de kommande matcherna och tippa resultat. Vi tutar och kör!


Schweiz - Italien

De båda grupptvåorna ställs mot varandra i den första åttondelsfinalen som spelas 29/6 - 18:00. Schweiz överraskade positivt och visade prov på en offensiv och snabb fotboll. Lagets joker, Bolognas spelare Ndoye, har varit en frisk fläkt och skapat mycket oreda hos motståndarna. Laget var endast ett insläppt övertidsmål ifrån att faktiskt ta hem sin grupp före värdnationen Tyskland. Här var det just Tyskland som lyckades kvittera mot Schweiz i minut 92 vilket förpassade gruppsegern till tyskarna.


De regerande mästarna, Italien, hamnade i en svår grupp och det var oklart huruvida de skulle ta sig vidare till slutspel. Laget lyckades med minsta marginal knipa en andraplats i sin grupp på stackars Kroatiens bekostnad. Italien lyckades i matchminut 98 kvittera mot Kroatien i den sista gruppmatchen vilket innebar att Italien avancerade till slutspel på Kroatiens bekostnad.


Italien ses som en svag oddsfavorit men jag vette tusan om inte Schweiz är bättre. Schweiz har imponerat mer under mästerskapet och bör ha goda möjligheter att slå ut de regerande mästarna. Det bör dock bli en tight match med troligtvis många kort. Jag tippar slutresultat 1-1 där Schweiz löser biffen på övertid.

Tyskland - Danmark

Värdnationen Tyskland rivstartade mästerskapet och lekte hem tre pinnar mot ett decimerat Skottland. Därefter har man gjort det bra men samtidigt visat sig vara mänskliga. Inte minst i den sista gruppmatchen mot Schweiz där Tyskland kvitterade i 92:a minuten.


Danmark har varit något av en besvikelse. Det kvicka och konstruktiva laget vi vant oss att se finns inte längre. Det mesta kretsar fortfarande kring veteranen Eriksen. Danmark har dock visat sig vara svåra att besegra och kryssade i samtliga gruppmatcher. Förvånande nog räckte det till en andraplats och avancemang.

Tips i detta möte är att Tyskland, trots avbräck i försvaret, kommer att vinna matchen. Danmark är helt enkelt inte tillräckligt bra framåt och bakåt blir det svårt att hålla nollan intakt mot Tysklands många hot. 2-0 till Tyskland är mitt tips.

England - Slovakien

Förhandsfavoriten England har sett allt annat än bra ut i detta mästerskap. Trots en grym anfallsuppsättning är det tack vare ett stabilt försvar som laget lyckades vinna sin grupp. Dock med endast 5 inspelade poäng. England behöver snarast få fart på kreativiteten men avsaknaden av vettiga spelare på den positionen är stor. Detta kommer att bita England i rektum längre in i turneringen.


Slovakien imponerade stort i gruppspelet och knep en tredjeplats som tar laget till åttondel. Min favoritspelare Kucka har imponerat stort och kanske varit lagets bästa spelare. Slovakien är ett kollektiv med en bra spelidé som har kapacitet att utmana. Mot England bör det dock vara aningen för svårt.

Trots att Slovakien imponerat så ställs de nu mot ett stabilt England. Det råder stor nivåskillnad på lagens trupp, i Englands favör. Detta bör räcka till en engelsk seger. Jag tippar 2-1 till England.

Spanien - Georgien

De flesta är nog överens om att Spanien varit EM:s bästa lag i gruppspelet. Trots en svår grupp kammade man hem samtliga poäng utan att släppa in något mål. Spanien bör ses som en utmanare till guldet och Georgien bör bli en munsbit


Georgien överraskade nog samtliga när de tog sig vidare till slutspel. Dessutom med hela 4p. Laget som är rankat 80 i världen bör dock vara alldeles för små för stora Spanien.

Mitt tips är att Spanien vinner övertygande där mållinan flyger all världens väg. 4-1 till Spanien är mitt tips.

Frankrike - Belgien

Två lag bed helt magiska trupper som dessvärre inte alls kommit upp i bra nivå under EM. Båda tippades ta hem sina respektive grupper, båda slutade på en andraplats. Nu har de redan i åttondelen lottats mot varandra och jag anser mig ha en klar favorit.

En Lukaku ur målform och resten av truppen halvdekis bör Belgien inte kunna skaka om stabila Frankrike. Frankrike kommer att växa in i turneringen och det börjar genom att besegra Belgien. 1-0 Frankrike blir mitt tips.

Portugal - Slovenien

Portugal imponerade stort i gruppspelet utöver plumpen i sista matchen mot Georgien. Det ska dock sägas att Portugal roterade hela startelvan i den matchen och hade inget att spela för.


Slovenien å andra sidan visade att de är Balkans stolthet i detta mästerskap. Laget krigade till sig ett oavgjort resultat mot England vilket gjorde att man tog sig till åttondel som grupptrea. Värt att notera är att laget inte förlorade någon match i gruppen. Samma gäller antal vinster som alltjämt står på noll.

Detta möte kan bara sluta med en Portugalvinst. Slovenien må kämpa för allt de är värda men det kommer inte hjälpa mot duktiga Portugal som har alla redskap för att ta hem hela turneringen. Ronaldo måste dock börja göra mål. Kanske kommer det här?

Rumänien - Nederländerna

Rumänien vann överraskande nog sin grupp före Belgien och skulle därmed få möta ett lättare motstånd. Synd för deras del då man lottades mot grupptvåan Nederländerna. Rumänien har varit effektiva och lyckats väl med sin kontringsfotboll. Att ligga och kontra mot duktiga Nederländerna blir dock svårt.


Nederländerna har gjort ett bra mästerskap och levererat ungefär vad som väntats av dem. Gakpo har varit lagets bästa spelare men andra drakar som Simons och Depay börjar vakna. Nederländerna har fått en väldigt bra lottning och det är fullt möjligt att de tar sig hela vägen till final.

Rumänien har all anledning att känna stolthet över sin prestation i Fotbolls EM 2024 men väl i denna match kommer de nog få ge sig. Jag tippar 2-0 till Nederländerna.

Österrike - Turkiet

De två lagen som kanske överraskat mest på mig i detta EM. Österrike besegrade självaste Frankrike och knep därmed gruppsegern. Österrike spelar tufft och kompakt och kommer att bli svåra för samtliga lag att slå.


Turkiet å andra sidan har spelat EM:s kanske roligaste fotboll. Laget har kreativitet så det räcker över och spelar väldigt snabbt. Här trillas det ingen boll. Här går bollen som på snöre. Kanske kan det stora publikstöd som Turkiet får i Tyskland ta laget till något riktigt stort?

En svårtippad match som kan sluta hur som helst. Österrike kommer att vara ett rivjärn mot alla lag och samtliga kommer att få problem mot dem. Turkiet är dock de som imponerat mest på mig och därför tippar jag att Turkiet vinner efter förlängning eller straffar. 1-1 blir slutresultatet efter full tid.

Detta sammanfattar denna artikel om åttondelsfinalerna av EM 2024. Håll utkik efter våra speltips i vår EM menyBettingstars.se.


Allt gott!

Sanel Hrnjic

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Bonus → 500 kr Gratisspel

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 1000 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page