top of page
EM 2024 Semifinal - Matcher, Odds & Speltips Idag

Semifinal EM 2024 - Matcher och Speltips

Efter stor dramatik i samtliga kvartsfinaler av EM 2024 har vi fått fram resultat som yttrar sig i de kommande semifinalerna. Lagen som avancerat är jättar inom fotbollen och det kommer att bli spännande att se vilka två som tar sig till final. Med endast tre återstående matcher spänner vi blickarna mot slutspurten av detta fantastiska mästerskap. Lets get ready to rumbleee!


Här ska vi presentera de båda semifinalerna och göra en analys som förhoppningsvis är lika skarpa och korrekta som i kvartsfinalerna. Vi ödslar ingen tid. Då kör vi!


EM 2024 Semifinal - Inför Spanien vs Frankrike

Under mästerskapet har vi fått se nationer spela en glad fotboll men vi har även sett nationer spela en så kallad "anti-fotboll". Det sistnämnda är helt enkelt ett spelsätt som inte gynnar den neutrala åskådaren som självklart önskar bra underhållning. Anti-fotbollen har dessvärre visat sig vara ett effektivt sätt att spela på under mästerskap då det gäller att riskminimera och ligga rätt i sina positioner. Detta gör att anfallsspelet uteblir. Lag som England, Frankrike mfl har trots fantastiska spelare i de offensiva leden spelat en extrem antifotboll som "tyvärr" visat sig vara effektiv. Så lär det fortsätta i dessa semifinaler.


Spanien har varit ett av lagen som satt ljus på EM 2024. Laget spelar sin vana trogen en strålande passningsfotboll med skillnaden att de kommer till betydligt fler avslut än förr då man i princip ville promenera bollen i mål. Nu tar man avslut när lägen ges vilket resulterar i svängigare och roliga matchbilder när Spanien spelar. I denna semifinal ställs man dock mot EM:s bästa försvar i form av Frankrike och det kan bli väldigt tufft för de skickliga spanjorerna att ta sig förbi.


Frankrike som är en av oddsfavoriterna att vinna EM 2024 har tråcklat sig fram till final. Ett lag med enorm stjärnglans och offensiv kvalité men som inte gjort ett enda "vettigt mål. Det har gjorts straffmål, självmål eller inga mål som lett laget till seger via straffsparkar. Ett scenario vi fick se senast mot Portugal. Lagets fokus ligger helt enkelt inte i att etablera eget anfallsspel. Snarare vill man sätta sitt försvarsspel och hoppas på en individuell prestation som kan ta laget vidare. Samma visa lär utspela sig mot Spanien.


Speltips Spanien - Frankrike

Denna match bör sluta i remi då lagen är jämt matchade. Jag hoppas att vi ändå får se på lite mål då Spanien besitter en offensiv som heter duga och har kapacitet att få hål på Frankrike. Då jag inte tror att Frankrike förlorar denna match så bör de därmed också göra ett mål.

1-1 slutar matchen efter fulltid där Frankrike återigen vinner via straffar. Detta är mitt tips. Klicka på bilden för att komma till spelet.
EM 2024 Speltips Spanien - Frankrike Odds


EM 2024 Semifinal - Inför Nederländerna vs England

Liknande match som matchen ovan. Vi har ett spelande och skickligt Nederländerna som visat prov på en modern fotboll med bra fart och fläkt. Sedan har vi förhandsfavoriten England som är i semifinal trots att de egentligen varit en besvikelse igenom hela mästerskapet. England har med nöd och näppe tagit sig till semi trots att de haft en väldigt "lätt" lottning på vägen. Nu ställs man för första gången i EM mot en verklig utmanare och jag har en känsla att man ändå tar sig till final.


Nederländerna fick en tuff start på EM och slutade trea i sin grupp. Ändå visade man tidigt tendenser på att laget är att räkna med och att de med lite medstuds kunde bli en utmanare. Nu är man framme i semifinal efter en heroisk insats mot Turkiet i kvarten. En match där Turkiet faktiskt var det bättre laget men rätt flyt i avgörande skede gjorde att Nederländerna bärgade segern.

Som tennisspelaren Roger Federer sa: "Jag har vunnit 80% av matcherna under min karriär men jag har endast vunnit 54% av alla poäng. Det betyder att jag varit marginellt bättre än mina motståndare. Det som dock varit avgörande är att jag vunnit RÄTT poäng som lett mig fram till segrar.

Samma kan sägas om Nederländerna. De höjde sig i rätt skede av turneringen, i rätt skede av viktiga matcher och kunde under en kort period prestera det som krävs för att vinna. Mot England tror jag dock inte det räcker till.


Ständigt favorittippade England har hittills varit en besvikelse att beskåda. Laget med så många stjärnor har inte alls klickat och spelet har varit som bortblåst. Dock är det ett individuellt starkt lag som vägrar att ge sig. I hela slutspelet har man varit illa ute men lyckats vända när ingen längre trodde på dem. Detta är något som ingjuter självförtroende och stärker truppen. Det gör att jag tror att England vinner denna match.


Speltips Nederländerna - England

England bör ha lärt sig en läxa av sina två föregående matcher i åttondelen och kvarten. Man bör inte vilja hamna i ännu ett jobbigt underläge. Laget kommer att ta sig samman och lösa avancemang till final efter fulltid.

England vinner med 1-0 blir mitt tips. Klicka på bilden för att komma till spelet.
EM 2024 Speltips Nederländerna - England Odds

Dessa ord avrundar analysen av de kommande semifinalerna i EM 2024. Låt oss se vilka lag som kommer att göra upp om guldet!

Sanel Hrnjic

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Bonus → 500 kr Gratisspel

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 1000 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page