top of page
Fotbolls EM 2024 Kvartsfinal - Lottning, Matcher & Speltips

Kvartsfinaler av Fotbolls EM 2024

Fotbolls EM 2024 ångar fram och mästerskapet har redan nått fram till kvartsfinalen och inleds på fredag 5/6 kl 18:00. Det innebär att det endast återstår 7 matcher kvar innan det blir dags att kröna en mästare. Vilken det blir återstår att se men Bettingstars står fast vid sin favorit som vi skrev ett speltips om inför mästerskapet. Nedan kommer vi att presentera samtliga kvartsfinaler och sia om vinnare. Häng med!


Spanien - Tyskland

Kvartsfinalerna inleds med en riktig toppmatch mellan två lag som kanske imponerat mest under mästerskapets gång. Spelskickliga Spanien och hemmanationen Tyskland. WOW vilken godisbit och nagelbitare att se fram emot!


Spanien är i mitt tycke det lag som imponerat absolut mest under mästerskapets samtliga matcher. Laget har vunnit samtliga 4 matcher de spelat på ett imponerande sätt. Man lottades i EM:s svåraste grupp. En grupp som man vann lekfullt enkelt efter att ha dominerat samtliga matcher. Triumfen följdes upp genom att demolera Georgien i åttondelsfinalen med "blygsamma" 4-1. Nu väntar en helt annan nivå av motståndare och det blir spännande att se hur spanjorerna står sig.


Tyskland gjorde även de ett imponerande gruppspel som sedan följdes upp av en lika imponerande åttondelsfinal. Enda gången som Tyskland varit i lite fara var mot Schweiz i gruppspelet. Den matchen slutade oavgjort. Vi har senare fått lära oss att Schweiz är att räkna med och kan bli en riktig utmanare i detta slutspel så kanske var det oavgjorda resultatet ändå ingen riktigt plump. Tyskland spelar en offensiv fotboll och möter på ett lag som spelar likadant. Detta blir ett schackparti där små marginaler avgör.

Denna jämna match kan sluta lite hursomhelst. Vi ger dock en fördel till Spanien då de helt enkelt är bättre "matchcoachade". Nagelsmann i all ära men jag tror inte att hans taktiska förmåga i enskilda viktiga matcher är på den nivån som krävs för att slå ut vissa specifika motståndare. Han är jätteskicklig "säsongstränare" men i enskilda matcher finns där utrymme till bättring. Spanien vinner med 2-1.
Speltips Spanien - Tyskland

Portugal - Frankrike

Jisses vilken fotbollsfredag detta blir. Samtliga förhandsfavoriter kolliderar på denna sida av slutspelsträdet!


Skickliga Portugal har en trupp som kan vinna mästerskapet men det känns som att en spelare är större än laget. Jag är ett stort fan av Ronaldo men hittills i EM har han stjälpt laget snarare än hjälp. Vill Portugal vinna EM så måste de nog peta sin lagkapten. Hans bästa år är dessvärre bakom honom. Portugal tog sig via straffar mot Slovenien vidare till kvartsfinal. En sådan prestation kommer ej räcka mot Frankrike.


Frankrike har liksom flera andra favoriter "underpresterat" i EM. Dock är det en sak med Frankrike som ständigt upprepas. De växer in i turneringar och är mästerliga på att anpassa sin strategi efter motståndet. Här har Frankrike det största övertaget mot andra lag. Det är inte alltid vackert när Frankrike spelar och matchen mot Portugal väntas bli ännu ett schackparti som kan avgöras av en individuell prestation.

Frankrike och Portugal är jämnbra sett till vardera lags trupp. Dock drar de en fördel i det taktiska upplägget där Frankrike är mästerliga. Speltips i matcher blir att det slutar oavgjort 1-1 och Frankrike kniper avancemang via 2-1 efter förlängning.
Speltips Portugal - Frankrike

England - Schweiz

Enligt spelbolagen är detta en match med en klar favorit men jag kan lova att så inte blir fallet. Schweiz har allt som krävs för att lösa en plats i semin.


"Football is not coming home" England har varit allt annat än bra i detta mästerskap och det är ingen tillfällighet. Inte i någon av lagets matcher har spelet klickat och samtliga spelare bortsett från lagets försvar har underpresterat. England tog sig tursamt vidare till kvartsfinal efter att Bellingham frälst laget med en cykelspark mot Slovakien i åttondelen. Det var för övrigt en match där slovakerna hade goda möjligheter att punktera matchen utan framgång. England kvitterade i matchens sista minut och kunde därefter avgöra i förlängningen. Tur? JA!


Schweiz har briljerat under hela mästerskapet och lyckades i åttondelen klä av de regerande mästarna Italien utan några som helst problem. Schweiz kontrollerade matchen och vann enkelt med 2-0. Nu väntar oddsfavoriten England och jag tror att Schweiz har precis vad som krävs för att orsaka en "skräll".

En på förhand heljämn match där jag anser att Schweiz spelar bättre fotboll. Den individuella kvalitén väger dock över på Englands sida. Denna ekvation leder mig fram till 1-1 efter fulltid där Schweiz till slut vinner på straffar. Vi har alltså ett favoritfall på gång!
Speltips England - Schweiz

Nederländerna - Turkiet

Denna match har alla förutsättningar att bli den bästa i denna kvartsfinalomgång. Det handlar om två lag som gillar att spela boll och gå rakt på mål. Kan Turkiet fortsätta charma oss med sin snabba och skickliga fotboll?


Nederländerna hade ett tufft gruppspel men lyckades ta sig vidare som en av de bästa grupptreorna. I åttondelen gjorde man sin bästa match i EM och besegrade enkelt Rumänien med klara 3-0. Laget såg väldigt samspelt ut och samtliga spelare bidrog. Nu ska man fortsätta på det spåret mot ett Turkiet som möjligtvis har hela EM:s bästa publikstöd.


Turkiet är kanske den nation som "överraskat" mest. Få trodde nog att Turkiet ens skulle klara sig vidare från gruppspelet men här står man i en kvartsfinal efter några briljanta insatser. I åttondelen vann man tämligen problemfritt mot tuffa Österrike. Detta gjordes dessutom utan lagets storstjärna tillika spelfördelare, lagkaptenen Calhanoglu som var avstängd. Spelaren är nu tillbaka och redo för denna duell.

Turkiet må ha imponerat enormt i mästerskapet men jag anser inte att laget ser ut som ett mästarlag. Detta kommer att bli en svängig och intensiv match med bra siffror i de flesta kolumner. Slutligen bör ändå Nederländerna avgå som segrare med 2-1 efter fulltid.
Speltips Nederländerna - Turkiet

Detta sammanfattar denna presentation av kvartsfinalerna. Nu återstår det bara att bänka sig i tv soffan och njuta av att få fel i samtliga analyser ;)


Allt gott!

Sanel Hrnjic

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Bonus → 500 kr Gratisspel

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 1000 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page