top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 16/5: Vålerenga - Ham Kam ❌

Vi värmer upp inför Champions League med en tidigare match tagen ur den norska Eliteserien med start 18:00. Vålerengen tar emot nykomlingen Ham-Kam i en match som har potential att bli väldigt underhållande. Perfekta starten inför Milanoderbyt.


FÖRLUST

MATCH: Vålerenga - Ham Kam

START: 16/5 - 18:00

SPELTIPS: Över 3.5 mål

UNITS: 6/10

ODDS: 2.89

Trevlig underhållning i målglada Eliteserien


Norska Eliteserien bjuder på lite underhållning som en trevlig uppladdning inför den viktiga semifinalen i Champions League som spelas senare under kvällen. Vi fäster blickarna på matchen Vålerenga - Ham Kam som väntas bli målrik. Över 3.5 mål i matchen spelas till oddset 2.89 på NordicBet.


Vålerenga


Vålerengen är ett frekvent inslag i den norska högstaligan i fotboll. Ett lag som brukar husera på den övre halvan av tabellen och som brukar bjuda på underhållande fotboll. Laget har fått en skaplig start på årets säsong och innehar en mittenplacering i ligan. Samtliga poäng har hämtats på bortaplan vilket betyder att laget fortfarande väntar på poäng på sin hemmaarena. Bättre läge än så blir det inte när man gästas av nykomlingen Ham Kam. Vålerengen kommer att gå för seger och framförallt för en bra prestation inför sin hemmapublik. Det bör innebära en öppen och trevlig underhållning med många mål. Vålerengen har efter de två inledande hemmamatcherna en målskillnad på 3-6 vilket är ett snitt på 4.5 mål/match. Det ligger fint i linje med kvällens målspel.


Ham-Kam


Nykomlingen Ham-Kam har under inledningen av säsongen uppträtt lika respektlöst som naivt. Laget spelar en väldigt offensiv fotboll utan några som helst tankar på försvarsspelet. Om inte annat så är det underhållande att titta på. Ham-Kams målskillnad på de inledande två bortamatcherna är 5-10 vilket ger ett snitt på 7.5 mål/match. Det är helt galna siffror som inte förknippas med fotboll. Inför kvällens match när man ställs mot ett offensivt hemmalag kan jag inte föreställa mig att bortalaget plötsligt ska kunna hitta en tvärbroms. Tvärtom tror jag på ännu en underhållande och målrik historia i den norska Eliteserien. Trevlig kväll!


Nyckelfaktorer


✅ Vålerengen snittar 4.5 mål/match hemma

✅ Ham-Kam snittar 7.5 mål/match borta

✅ Eliteserien är kanske Europas målrikaste liga

❌ Stolpe stolpe ut

bottom of page