top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 10/5: Milan - Inter ❌

Efter gårdagens täta semifinal mellan Real och Man City som slutade i remi ska ikväll ett derby utspelas i Milano. Milan gästas av grannen inter i den andra semifinalen av årets Champions League. En prestigefylld match av enorm betydelse.


FÖRLUST

MATCH: Milan - Inter

START: 10/5 - 21:00

SPELTIPS: Under 25.5 skott

UNITS: 6/10

ODDS: 2

Derby della Madonnina


Då var det dags för semifinal nummer två där ett Milanoderby kommer att utspela sig mellan de klassiska lagen Milan - Inter. Det är lag som känner till varandra väldigt väl och som inte varit så pass djupt in i turneringen på väldigt länge. Denna match är av enorm betydelse vilket kunde ses på efterfrågan av matchbiljetter. Hela två miljoner förfrågningar kom in vilket är lite mer än vad en fotbollsarena rymmer. Det betyder att många, likt mig, kommer att vara bänkade i tv-soffan för att följa denna batalj. För att höja spänningen något kastar jag in ett speltips. Här liras under 25.5 skott i matchen till oddset 2 på spelsidan MrGreen.


Milan


Milan har haft en något motig säsong. Förra årets vinnare av den inhemska ligan, Serie A, ligger för närvarande på en femteplats i ligan som innebär att de missar nästa säsongs Champions League. Laget har inte alltid fått spelet att stämma och därmed gjort många onödiga poängtapp. Milan besitter heller ingen bred trupp vilket betyder att spelarna matchats väldigt hårt. Det har inneburit att laget emellanåt sett direkt trötta ut och oförmögna att etablera tryck, även mot sämre motstånd. Ikväll kommer laget att vara i sitt bästa slag när man spelar säsongens viktigaste match. På skadelistan finns eventuellt lagets bästa spelare Leao som klev av skadad redan efter 10 minuter i veckan. Om han saknas blir det ett rejält minus för Milans chanser till seger såväl som skott. Leao är nämligen den spelare i Milan som skjuter mest men även den som skapar flest chanser för sina medspelare. Annars tror jag att matchen kan bli aningen taktisk och tilltäppt där båda lag skulle nöja sig med ett oavgjort resultat inför returen. Få skott är att vänta.


Inter


Inters säsong är svår att sätta fingret på. Det har blåst mycket emot Inter och det har varit prat om en misslyckad säsong av tränare Inzaghi. Allting till trots är laget i semifinal i Champions League, i final i den inhemska cupen och ligger fyra i ligan vilket leder dem till kommande års Champions League. Enligt mig är det en väldigt fin bedrift. Dock kan man falla på alla plan om laget inte tar sig till final i denna prestigefyllda turnering, förlorar finalen och missar top 4 i ligan. Hela säsongen kommer med andra ord att avgöras på de sista 5 matcherna. Det råder inga tvivel på att pressen är enorm på coach Inzaghi som när det väl drar ihop sig brukar spela oerhört taktiskt och destruktivt. Tanken inför ikväll är att båda lag kommer att fokusera på att sätta defensiven och undvika underläge. En sådan mentalitet brukar innebära tilltäppta matcher. Tanken är att det blir en sådan historia även ikväll.


Nyckelfaktorer


✅ Milans Leao saknas eller är halvskadad

✅ Lagen kan varandra väl

✅ Jämna lag som tar ut varandra

❌ Tidigt mål som öppnar upp matchen

bottom of page