top of page

UFC Vegas 91

Ett tiotal lugna dagar har hunnit passera efter fantastiska UFC 300 där vi lyckades pricka rätt 11 av 13 vinnare samt knåda ihop 20u profit på spelen. Väntan är nu äntligen över och en ny gala stundar på UFC:s APEX-center i Las Vegas. Spontant verkar inte helgens kort bjuda på några höjdarmatcher. Låt oss dock se om vi kan hitta några guldkorn som vi kan lägga en slant på. Vi inleder med en genomgång av prelims!


Analyserna är inga speltips utan snarare troliga scenarion följt av odds för dessa. Mina speltips kan hittas på min Twitter som finnes i slutet av denna artikel.


Spelen hittas på spelsidan Betway som ofta är marknadshögst på spel på MMA. Klicka på bilden nedan och ta del av Betways gratisspel vid registrering.


Betway gratisspel komboförsäkringen

Maheshate Hayisaer v Gabriel Benitez

Benitez är den mer erfarne men kliver in med väldigt kort varsel, dessutom en viktklass upp och med en rätt dålig formkurva. Maheshate har inte världens bästa haka men har turen att motståndaren inte besitter KO-kraft. Varningsflaggorna över Benitez gör att kinesen bör vara den rättfärdigade favoriten och kan vara den som står för avslutet i matchen.


Vinnare: Maheshate (via ko/tko)

Odds: 2.40


Ivana Petrovic v Na Liang

Bottenskrapet i kvinnornas flugvikt drabbar samman. Den “så kallade” talangen Petrovic imponerade inte i sin UFC-debut men har här turen att möta kanske den sämsta möjliga motståndaren i viktklassen. Liang kan ha kondis som eventuellt räcke en rond och kan göra det onödigt spännande första fem minuterna, speciellt ifall kroatiskan tar kampen ner till mattan. Förutom bristande kondis verkar Liang vara en mental dvärg som stundvis ger upp lite för lätt. Utesluter inte ett avslut för Petrovic efter rond 1.


Vinnare: Petrovic (via ko/tko)

Odds: 2.62


James Llontop v Chris Padilla

Padilla, som enligt min mening inte håller UFC-nivå, debuterar med väldigt kort varsel. Hans styrka, en av väldigt få, är väl kraften i slagen. Llontop är nog i grund och botten inte mycket bättre men har hunnit ha en proper förberedelse inför galan vilket är hans ynka fördel, och han blir troligtvis den som landar de avgörande slagen.


Vinnare: Llontop (via domslut)

Odds:


Ketlen Souza v Marnic

Mann Denna drabbning är väl inte mycket bättre än de föregående rent kvalitetsmässigt. Ännu ett bottenskrapsmatch där jag ger Souza, med snäppet vassare BJJ, fördelen nere på mattan där jag ser matchen till största del utspela sig.


Vinnare: Souza (domslut)

Odds: 1.83


Don'Tale Mayes v Caio Machado

En på förhand superjämn match där jag nog behöver singla slant för att bestämma mig för vinnaren. Ingen av tungviktarna har imponerat hittills men Machado verkar vara lite fräschare och med större potential för förbättring, från match till match. Gillar inte det jag fått höra och se från Mayes på sistone, där jag ifrågasätter lite hans motivation och hans brist på utveckling som MMA-fighter.


Vinnare: Machado (via domslut)

Odds: 2.75


Austin Hubbard v Michal Figlak

Ännu en färsk europé i Figlak som haft en undermålig UFC-debut, i och för sig mot en stabil motståndare. Tar sig nu an en nygammal UFC-fighter i Hubbard som gillar bensparkar och har helt OK brottning. Tror dock att Figlak känner pressen och kan ta duellerna ner till mattan där han bör vara den snäppet bättre brottaren. Matchen avgörs med all sannolikhet inte via avslut.


Vinnare: Figlak (domslut)

Odds: 2.30


Rani Yahya v Vicor Henry

En ”grappler vs striker” duell där jag ser Henry helt enkelt vara för kvick för den åldrande Yahya. Brassens helt klart största fördel och väg till vinst i denna drabbning är hans enastående BJJ-grappling. Frågan är bara om han mäktar med att ta ner Henry samt kontrollera honom tillräckligt långa stunder för att kunna hitta avslutet – troligtvis inte. Henry har en stor fördel när det kommer till striking och kondis och bör vinna komfortabelt via poäng, om inte han hittar ett sent avslut.


Vinnare: Henry (via domslut)

Odds: 2.30


Detta sammanfattar den här galans prelims. För speltips kolla in min twitter UFC Savant (@fillekosovac) / X (twitter.com). Allt gott!

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page