top of page

UFC Fight Night - Prelims

UFC är tillbaka i USA och bjuder denna vecka på en Fight Night i St Louis. Som huvudnummer hittar vi en tungviktsmatch, med ingen mindre än den ytterst underhållande Ko-artisten Derrick Lewis i huvudrollen. Nu kör vi!


Analyserna är inga speltips utan snarare troliga scenarion följt av odds för dessa. Mina speltips kan hittas på min Twitter som finnes i slutet av denna artikel.

Spelen hittas på spelsidan Coolbet som ofta är marknadshögst på spel på MMA. Klicka på bilden nedan och ta del av Coolbets välkomstbonus.

Betway gratisspel komboförsäkringen

JJ Aldrich v Veronica Hardy


Både JJ och Hardy besitter hel klart godkända färdigheter på fötterna. Den sistnämnda får den taktiska och tekniska fördelen och man kan tydligt se att hon utvecklats från match till match sedan UFC-debuten 2016. Jag är å andra sidan inte imponerad av JJs fight-IQ och teknik. Fina jabbar, viljan och vinnarskalle har hon, vilket troligtvis inte kommer att räcka mot Hardy.


Vinnare: Hardy (via poäng)

Odds: 1.91


Jared Gooden v Kevin Jousset


Favoriten, både hos oddbolagen och på sociala media, har definitivt Jousset varit denna veckan. Vet inte om jag kan hålla med där. På pappret är han väl det men har enligt min mening bjudits på skräddarsytt motstånd som har  passat hans poängstriking-stil. Det har hunnit passera 4 år sedan UFC-debuten för den nu 30-åriga Gooden somnu troligtvis är i sin livs bästa form. Ser honom mixa striking med brottning, något som kan skapa problem för Jousset. Lite för högt odds (3.15) på en Gooden-vinst erbjöds häromdagen  och synades med ett litet spel.


Vinnare: Gooden (via Ko/Tko)

Odds: 4.75


Jake Hadley v Charles Johnson


En på förhand jämn kamp mellan två sega fighters med stora hjärtan och vinnarskallar. Hadleys viktminskningar brukar vara massiva, något som även påverkat hans kondis, vilket i sin tur kan fälla avgörandet. Ger Johnson fördelen när det kommer till striking, kondis och aktivitet över 3 ronder.


Vinnare: Johnson (via poäng)

Odds: 3.0


Trey Waters v Billy Goff


Ingen av dessa herrar har imponerat och kommer med all sannolikhet inte att nå UFC-bältet under sina respektive karriärer. Håller Waters som en befogad favorit, och han bör landa de mer signifikanta slagen samt kunna utnyttja sin helt klart godkända BJJ. Ser Goff periodvis försöka gå all in för avslut på fötterna, vilket kan kosta honom taktiskt.


Vinnare: Waters (via poäng)

Odds: 5.75


Tabatha Ricci v Tecia Torres Pennington

Tecia återvänder till oktogonen efter graviditet och barnafödande, returer som historiskt sett påverkat fighters negativt. Tror dock att Torres, som i grund och botten bör vara klassen bättre än Ricci, är 100 procent redo och fokuserad. Ser en väg till vinst för Ricci nere på mattan men tror inte att hennes brottning är tillräckligt bra för att ta matchen dit. Torres ska bara vara den mer överlägsna uppe på fötterna. Oddset 2.23 på att “Tiny Tornado Torres” ska vinna plockades för någon dag sedan.


Vinnare: Tecia Torres Pennington


Terrance McKinney v Esteban Ribovics


Om någon är en notorisk 1-ronds fighter så är det McKinney. Snubben har en tendens att hålla en väldigt hög klass och fin kondis i max 3-5 minuter, inte mer än så. Ribovics bör kunna överleva första ronden för att sedan ta över samt avsluta jänkaren med sin striking.


Vinnare: Ribovics (via KO/Tko)

Odds: 2.20


Chase Hooper v Viacheslav Borshchev


Detta är en relativt binär match i en “striker vs grappler” duell. Fördel för Hooper sett till räckvidd, längd, kondis och BJJ-grappling. "Slava Clause" bör vara klasser bättre på fötterna och kommer att dominera duellerna som utspelas uppe på fötterna. Frågan är om inte Hooper är den fräschare ifall han överlever rond 1, och därefter tar över med sin fina press och grappling. Hade inte klandrat någon som plockar jänkaren till odds som erbjuds i skrivandets stund. Galans skräll nummer två kan vara ett faktum, värt att testa.


Vinnare: Hooper (via submission)

Odds: 3.25


Detta sammanfattar den här galans Prelims. För speltips kolla in min twitter UFC Savant (@fillekosovac) / X (twitter.com).

Allt gott!

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page