top of page

UFC 301 - Huvudkortet

Blicken riktas mot huvudkortet av galan, speciellt mot titelfighten i herrarnas flugvikstklass samt återkomsten av legenden och storstjärnan Jose Aldo i matchen innan titel kampen. På huvudkortet har jag även siktet inställt på helgens maxbet så håll ögonen öppna.


Analyserna är inga speltips utan snarare troliga scenarion följt av odds för dessa. Mina speltips kan hittas på min Twitter som finnes i slutet av denna artikel.

Spelen hittas på spelsidan Betway som ofta är marknadshögst på spel på MMA. Klicka på bilden nedan och ta del av Betways gratisspel vid registrering.


Betway gratisspel komboförsäkringen

Paul Craig v Caio Borralho 

Skotten Craig är en väldigt endimensionell mma-fighter med fin BJJ, men utan striking eller brottning värd att nämna. Borralho är även han en ypperlig BJJ-utövare, bör kunna parera på den fronten och ska vara den bättre strikern.


Vinnare: Borralho (via domslut)

Odds: 2.75


Michel Pereira v Ihor Poteria 

Pereia är som pånyttfödd sedan hoppen upp till mellanvikt och slipper nu tampas med tuffa viktnedgångar. Poteria,  som för andra matchen i rad går ner en viktklass, har sett lite bättre ut på sistone men Pereira kommer troligtvis ha kvickheten och bättre teknik till sin fördel. Utesluter inte heller ett avslut. Oddset på brassen är dock löjligt lågt och definitivt inte spelvärt.


Vinnare: Pereira (via ko/tko)

Odds: 1.80


Anthony Smith v Vitor Petrino

Veteranen och före detta titelutmanaren Smith har sett sina bästa dagar och han bäst före datum verkar har passerat. Den obesegrade Petrino har visat upp fina färdigheter även på UFC-nivå med både fin brottning, striking och kondis. Med sina 26 år fyllda kan han bara bli bättre och jänkaren bör inte vara en för svår utmaning.


Vinnare: Petrino (via ko/tko)

Odds: 2.05


Jonathan Martinez v Jose Aldo (Maxbet)

Mannen, myten och legenden Aldo gör en efterlängtad återkomst till UFC-buren efter några års äventyr i boxningsringen. Vart bättre än på hemmaplan där han avgudas och kommer ha en vild publik bakom sig. Visst har Martinez sett bättre och bättre ut på sistone, med åldern till sin fördel och riktigt grymma bensparkar i sitt arsenal. Han tillför dock inget Aldo inte har stött på flera gånger om och kommer här gå endast sin tredje match utanför USA och blott sin andra på en PPV-gala. Trycket kommer vara enormt på jänkaren och han ställs här mot en legend som verkar dyka upp enormt taggad, i bättre form än på länge och en vild hemmapublik bakom sig. Med oddset 2.33 som erbjuds i skrivandets stund kan det inte bli annat än ett maxbet på Aldo-vinst.


Vinnare: Aldo (via domlsut)

Odds: 3.0


Alexandre Pantoja v Steve Erceg

Titelhållaren och hemmasonen Pantoja försvarar bältet mot en relativt färsk och oerfaren Erceg som dock imponerat stort sedan UFC-debuten för knappt ett år sedan. Men låt oss vara realistiska, Erceg erbjuds chansen för att det inte fanns någon mer lämplig i viktklassen och inte för att han nödvändigtvis förtjänat det. Han har ju inte ens ställts mot en topp-5 fighter på vägen mot titelfighten. Utesluter inte ett scenario där australiensaren avslutar sin motståndare men det mer troliga är att Pantoja plöjer igenom rond 1-2, då Erceg fortfarande är färsk och farlig, och därefter tar över matchen. Sannolikt avgörs matchen via avslut, vilket ger 1.67 gånger pengarna. Inte illa alls!


Vinnare: Pantoja (submission)

Odds: 3.50


Detta sammanfattar den här galans Main Card. För speltips kolla in min twitter UFC Savant (@fillekosovac) / X (twitter.com).

Allt gott!

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page