top of page

UFC 301 Prelims - Pantoja vs Erceg

Efter den fantastiska och historiska UFC 300 är det nu dags för nästa PPV-gala, som denna gång håller hus i Brasilien. Namnmässigt kan denna gala inte matcha 300, det är inte många galor som kan, men atmosfären och brassepublikens support för hemma-fighters är alltid världsklass och vartenda av de 14 matcherna kommer att involvera en brasse.


Analyserna är inga speltips utan snarare troliga scenarion följt av odds för dessa. Mina speltips kan hittas på min Twitter som finnes i slutet av denna artikel.

Spelen hittas på spelsidan Betway som ofta är marknadshögst på spel på MMA. Klicka på bilden nedan och ta del av Betways gratisspel vid registrering.


Betway gratisspel komboförsäkringen

Alessandro Costa v Kevin Borjas 

Hemmasonen Costa gör sitt fjärde framträdande i UFC men har inte imponerat hittills. Han är en helt klart godkänd fighter, med fina bensparkar, helt okej BJJ och i min mening inte mer än så. Borjas har mer hjärta, en enorm vinnarskalle och har visat upp fin defensiv grappling. Hans mentala inställning och envishet inne i buren har verkligen imponerat på mig och galans första skräll kan vara ett faktum. Spelade peruanen till oddset 2.26 häromdagen.


Vinnare: Borjas (via poäng)

Odds: 5.0


Ismael Bonfim v Vinc Pichel

För ett par år sedan hade jag plockat Pichel-oddset som erbjudes utan att blinka, men med tanke på jänkarens höga ålder och en 2-års frånvaro är Bonfin en rättfärdigad favorit. Ser brassen ligga steget före över tre ronder mot en seg och svåravslutad Pichel. Finner inga spelbara odds i denna drabbning.


Vinnare: Bonfim (via domslut)

Odds: 2.75


Dione Barbosa v Ernesta Kareckaite

Två relativt unga UFC-debutanter gör här upp i en potentiell “striker vs grappler” duell. Ernestas defensiva brottning har inte imponerat, inte heller hennes fight-IQ och debuten i Brasilien mot en ung och hungrig hemma-fighter kan visa sig vara en för tuff uppgift för henne. Brasilianskans BJJ är väldigt fin och hon är alltid farlig väl nere på mattan. Ett litet spel på att Barbosa ska vinna via submission lockar.


Vinnare: Barbosa (via submission)

Odds: 2.87


Mauricio Ruffy v Jamie Mullarkey

Mullarkey bör på pappret vara den mer kompletta och erfarna mma-fightern, kan dock inte bortse från hans på sistone usla uthållighet och haka. Ruffy debuterar i UFC på hemmaplan och nerverna kan spela honom ett spratt, men chansen är stor att den hårdslående brassen hittar Mullarkey haka med ett KO-slag. Men i grund och botten bör australiensaren vara klassen bättre. 


Vinnare: Ruffy (via ko/tko)

Odds: 1.83


Joaquim Silva v Drakkar Klose

Ännu en fighter med en suspekt haka i Silva som i sina elva UFC-framträdanden har blandat och gett. Brassens historiska förmåga för avslut kan vi inte bortse från men han möter här en motståndare som gång på gång har visat upp stor vinnarskalle, bra brottning och hög strikinig-volym. Även om Klose inte är en notorisk KO-artist så litar jag bara inte på Slivas haka.


Vinnare: Klose (via ko/tko)

Odds: 2.87


Jean Silva v William Gomis

Gomis ären en ganska “mellanmjölk” typ av fighter som förlitar sig på poängfighting via tråkig brottning. Fransmannen har nyligen fått sitt UFC-kontrakt förlängt vilket historiskt sett tenderat att göra fighters lite bekväma sina kläder och inte alltid fullt motiverade. Jean är inte världens mest kompletta fighter men har stundtals visat upp väldigt klok teknik och taktik på fötterna. Lyckas han undvika att bli kontrollerad på mattan av Gomis bör vinsten vara spikad och klar för brassen.


Vinnare: Silva (via domslut)

Odds: 3.40


Elvis Brenner v Myktybek Orolbai

Ännu en hemma-fighter i Brenner med stort hjärta och en enorm vinnarskalle. Frågan är om det kommer att räcka för brassen som här ställs mot en väldigt duktig MMA-brottare i Orolbai. Kan se kirgizistaniern vinna denna antingen via sub, ground-and-pound eller domslut men inte utan bjudas på tufft motstånd både från sin motståndare och publikens håll. Hoppar spel.


Vinnare: Orolbai (via domslut)

Odds: 2.30


Karolina Kowalkiewicz v  Iasmin Lucindo

Lucindo är hela 16 år yngre än sin motståndare och bör ha en fördel vart än i buren duellerna utspelar sig. Veteranen och före detta titelutmanaren Kowalkiewicz har verkligen inte imponerat på sistone och åldern verkar börja ut sin rätt. Brasilianskan är väldigt ung, utvecklas massivt från match till match och tränar regelbundet med Amanda Nunes. Bör vinna komfortabelt via poäng då polskan är seg och svåravslutad.

 

Vinnare: Lucindo (via domslut)

Odds: 1.95


Joanderson Brito v Jack Shore

I Brito hittar vi en explosiv fighter som kan avslutar sina motståndare både via KO och via submission. Har dock en tendens att sakta ner, mer och mer, ju längre en match fortskrider. Walesaren Shore återvänder efter längre tids frånvaro, och för andra matchen i rad en viktklass upp. Han visar alltid stort hjärta och vilja i buren och kommer inte göra det lätt för brassen, speciellt om han överlever rond ett och matchen kan det fallet sluta hur som helst.


Vinnare: Brito (via submission)

Odds: 4.0


Detta sammanfattar den här galans Prelims. För speltips kolla in min twitter UFC Savant (@fillekosovac) / X (twitter.com).

Allt gott!

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page