top of page

UFC 300 Main Card - Odds & analyser av galans huvudkort

Precis som utlovat är det dags för del två av genomgången denna legendariska gala - med fokus på huvuddelen.

Analyserna är inga speltips utan snarare troliga scenarion följt av odds för dessa. Mina speltips kan hittas på min Twitter som finnes i slutet av denna artikel.


Spelen liras på spelsidan Nya Expekt som erbjuder ett gratisspel på upp till 1500 kr vid registrering. Klicka på bilden nedan för att komma till bonusen.

Nya Expekt gratisspel bonus

Bo Nickal v Cody Brundage 

Anledningen till att denna match är förlagd på huvudkortet är UFC:s nya guldgosse Bo Nickal. En brottare av absolut högsta rang som utvecklas även stående, från fight till fight. Har dock en bit kvar till den absoluta toppen men är utvecklingsmässigt på väg åt rätt håll. Här matas han med en livs levande slagpåse i Brundage som dock har helt OK brottning men är inte i närheten av Nickals nivå nere på mattan. Bör vara klasskillnad. Inga spelbara odds hittas.


Tippar: Nickal (via KO/TKO)

Odds: 2.60


Charles Oliveira v Arman Tsarukyan 

Inte mycket behöver sägas om Oliviera, vi alla känner till hans svagheter och styrkor vid det laget. Tsarukyan har imponerat i divisionen med sin stryka och kraftfulla brottning, något jag inte tror Oliveira rår på varken med sin BJJ eller stundvis farliga striking. Tsarukyan bör kunna avsluta brassen väl nere på mattan,  antingen via slag och via submission, men oddset för vinst via domslut lockar mer och är inte uteslutet. Liten insats på Tsarukyan via poäng, 4.50 gånger pengarna.


Tippar: Tsarukyan (via domslut)

Odds: 4.70

 

Justin Gaethje v Max Holloway

Ännu en "strikers delight" bjuds vi på denna helgen i en match där ett bälte står på spel. Två herrar som vi känner till väl och som kommer bjuda upp till dans i kapmpen om BFM-titlen. Håller Max som den tekniskt bättre och mer precisa strikern, medan Justin har sina vassa bensparkar i arsenalet. I en på förhand jämn match ser jag Max landa mer och vara den piggare i det snare skedet. Inte omöjligt att han rentutav avslutar Justin mot slutet, men oddset för en rak vinst var för bra för att inte testas. Tyvärr har oddset på Holloway-vinst droppat sedan jag la mitt spel och är på väg att tappa värde. Odds lägre än 2.50 bör undvikas.

 

Tippar: Holloway (via domslut)

Odds: 3.55


Weili Zhang v Xiaonan Yan

Kvällena andra titelfight är mellan två landskvinnor, båda fina strikers. Fördel dock för den mer dymaniska fightern i Zhang, speciellt om hon kan få ingång sin grappling. Yan har historiskt sett har haft dålig defensiv brottning men har på sistone tränat på ett gym (Alpha Male) med bra brottning- och grapplingtränare, och kan visa eventuellt visa upp en förbättring på den punkten. Vill man göra det lätt för sig och följa den stora massan så tippar man storfavoriten. Men nånting säger mig att Yans kraft och precision i nävarna är något Weili kommer få smaka på och känna av ifall duellerna utspelar sig på fötterna.  Kan bli en mycket jämnare affär än vad oddssättarna vill ha det till. Kan inte låta bli att sätta en liten slant på att Yan vinner till 4.60 gånger pengarna.


Tippar: Zhang (via domslut)

Odds: 3.05


Alex Pereira v Jamahal Hill

Kvällens tredje titelfight är även den en drabbning mellan två fina strikers. Frågetecken dock för Hill efter en längre tids skadefrånvaro. Fåglarna viskar att han belv tillfrågad med relativt kort varsel utan att ha fullföljt hela sin rehabperiod. När Dana lockar med en stor pengasäck tackar man inte nej i första hand, oavsett vilken form man är i. Pereira som vi vet besitter kickboxning i väldsklass och behöver mot Hill inte oroa sig över att bli nertagen. En 100-procentig Hill bör ta denna men varningsflaggorna kring hans hälsa och form vajar kraftigt. Odds över 1.80 på Pereira är spelbart.


Tippar: Pereira (via Ko/TKO)

Odds: 2.20


Mina slutgiltiga spel hittas som vanligt i mitt spreadsheet, som länkas på mitt Twitter/X-konto: @fillekosovac.

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page