top of page
Speltips UFC Saudi Arabia: Whittaker vs Aliskerov - Prelims

UFC Saudiarabien - Whittaker vs Aliskerov - Prelims

Ny vecka innebär en ny UFC-gala. Näst på tur är en “Fight Night” i Mellanöstern, närmare bestämt Saudiarabien. Spontant verkar helgens kort bjuda på en del jämna matcher, något som kan vara till vår fördel rent spelmässigt. Låt oss se om vi hittar spelvärde som vi kan lägga en slant på. Vi börjar med en genomgång av prelims.

Analyserna är inga speltips utan snarare troliga scenarion följt av odds för dessa. Mina speltips kan hittas på min Twitter som finnes i slutet av denna artikel.

Spelen hittas på spelsidan Nya Expekt som erbjuder ett gratisspel på upp till 1500 kr vid registrering. Klicka på bilden nedan och ta del av Nya Expekts välkomstbonus.


Nya Expekt Gratisspel


Long Xiao v Chang Ho Lee

Galan öppnas upp med en “Road to UFC” final-match där vinnaren belönas med ett UFC-kontrakt. Är inte imponerad av det jag sett från Lees håll. Simpel brottning och striking med dålig defensiv, blå bälte i BJJ och endimensionell taktik med mål att snarast komma till avslut. Besitter dock jättefin kondis. Fördel Long sett till både striking, BJJ och kan dessutom parera i brottningdueller. Long bör även ha tillräckligt bra kondis för att vinna 2 av 3 ronder, om han inte får till ett avslut innan dess. Första spelet är därmed ett faktum och 50/50-oddset till 1.91, på en Long-vinnst, togs tidigt i veckan. Oddset har dock börjat droppa men kan fortfarande hittas på ett par ställen.


Vinnare: Long (via poäng)

Odds:


M. Gadzhiyasulov v Brendson Ribeiro

Kommer inte slösa många ord på en match mellan två väldigt instabila och opålitliga fighters. Ryssen har en uppblåst matchhistorik mot suspekta regionala fighters, medan brassen Ribero troligen går på en del otillåtna medel. Den sistnämnda bör ha bättre BJJ när duellen hamnar på mattan. En totalt ointressant match rent spelmässigt .


Vinnare: Ribeiro (via submission)

Odds: 14.0


Muin Gafurov v Kyung Ho Kang

Galans andra spel hittar vi i denna drabbning. Enligt mitt tycke är Gafurov en överskattad MMA-fighter vars enformiga taktik verkar grunda sig på vilda krokar för att därefter gå för nedtagning. En taktik hans kondis mäktar med i ett par ronder. Gafurov verkar dessutom, efter nedtagning, sakna tillräckligt bra toppkontroll för att kunna vara effektiv på mattan. Ger Kang, på grund av sin längd och räckvidd, fördelen stående. Har är även den mer erfarne av dem två, har bra stabil haka och riktigt fin BJJ. Oddset på Kang var för bra för att låta bli, med tanke på att han bör vara den tekniskt bättre fightern vart än i buren duellerna utspelar sig. Koreanen kan i skrivande stund plockas till 2.32 gånger insatsen.


Vinnare: Kang (via poäng)

Odds: 3.75


Rinat Fakhretdinov v Nicolas Dalby

En på förhand jämn match där Rinat toligtvis kommer att förlita sig på sin vassa brottning. Dalby å andra sidan bör ha som taktik att i rond 1 trötta ut sin motståndare och på så sätt utnyttja sin fantastiska kondis. Tror dock att Rinats brottning är för bra, att han kommer kunna kontrollera tempot i matchen och på så vis inte trötta ut sig för snabbt.


Vinnare: Rinat (via poäng)

Odds: 2.0


Nasrat Haqparast v Jared Gordon

Här bjuds vi på ännu en betydligt jämnare match än vad oddsen föreslår. Gordons normalt sett dynamiska färdigheter i buren verkar ha sett sina bästa dagar och man kan se att han har saktat ner. Har dessutom en handfull förluster via KO/TKO som säkerligen satt sina spår. Haqparast är en vass striker som bör kunna mota nertagningsförsök och vinna en stabil 3-rondare, om han inte knockar Gordon innan dess.


Vinnare: Haqparast (via poäng)

Odds: 2.25


Shara Magomedov v Joilton Lutterbach

Två fighters med fin kickboxning ställs här mot varandra. Fördel Magomedov då hans striking bör vara snäppet bättre samt så hans motståndare ställer upp med kort varsel, och behöver på det ta sig hela vägen till Saudiarabien. Lutterbach har ju till skillnad från Magomedov bra brottning i sitt arsenal men kommer troligtvis inte ha ork till att effektivt kunna implementera det en hel match.


Vinnare: Magomedov (via KO/TKO)

Odds:Detta sammanfattar den här galans Prelims. För speltips kolla in min twitter UFC Savant (@fillekosovac) / X (twitter.com).

Allt gott!

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Bonus → 500 kr Gratisspel

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 1000 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page