top of page

NHL 23/24 Slutspel - Stanley Cup Playoffs

Ishockeyns högtid är här igen och i slutet av denna artikel kommer Bettingstars att bjuda på ett riktigt fint speltips till hela 15 gånger insatsen! För den som inte orkar läsa hela artikeln och endast vill se tipset scrolla längst ner och ta del av både tips och oddsbonus.


Stanley Cup Playoffs 2024 drog igång den 20 april klockan 23:00 svensk tid, och spänningen kunde inte vara större. Denna prestigefyllda turnering, där lagen kämpar om den åtråvärda Stanley Cup-pokalen, är inte bara ett test av skicklighet och uthållighet, utan även en dramafylld fest för hockeyfans över hela världen. Med ett startfält bestående av de främsta lagen från NHL:s grundserie säsong 23/24, lovar årets upplaga att bli en av de mest oförglömliga. Varje match är en ny chans för hjältar att födas och legender att cementera sin plats i hockeyhistorien. Låt oss gå igenom lagen i slutspelet, lottningen, de bästa spelarna samt utse en potentiell vinnare och en del speltips. Spänn fast dig och häng med!


NHL Tabell - Grundserie och Slutspel

NHL (National Hockey League) är indelad i två huvudkonferenser, var och en bestående av två divisioner. Grundserien i NHL spelas för att avgöra vilka lag som kvalificerar sig för Stanley Cup Playoffs, det årliga mästerskapet där NHL:s mästare koras.


Grundserien


Grundserien i NHL omfattar 82 matcher för varje lag, där lagen möter varandra i en mix av hemma- och bortamatcher. Lagen är indelade i Östra och Västra konferensen, och varje konferens är ytterligare indelad i två divisioner. I Östra konferensen finns Atlantic och Metropolitan divisionerna, medan Västra konferensen består av Central och Pacific divisionerna.


Under grundserien samlar lagen poäng – två poäng för en vinst, en poäng för en förlust i förlängning eller straffar, och noll poäng för en förlust under ordinarie tid. Poängen används för att ranka lagen inom deras respektive divisioner och konferenser. Nedan följer poängställningen för den aktuella säsongen. De åtta topplacerade lagen i varje Conference knep en plats i årets Playoffs. Mitt kära Detroit Red Wings missade med minsta marginal och får vänta ytterligare en säsong på ett efterlängtat slutspel.


NHL Grundserie

Kvalifikation till Slutspelet


De 16 lagen som når Stanley Cup Playoffs bestäms enligt följande kriterier:


  • De tre bästa lagen i varje division (totalt 12 lag) kvalificerar sig automatiskt.

  • De två bästa återstående lagen i varje konferens, oavsett division, kvalificerar sig som "wild cards", vilket ger ytterligare fyra lag.


Detta system gör att vissa divisioner, där tävlingen är särskilt hård, kan ha upp till fem lag som går till playoffs, medan andra kan ha så få som tre.


NHL Playoffs

Lottning av Stanley Cup Playoffs


När de 16 lagen är klara sker lottningen enligt en fast struktur:


  • Laget som slutar på första plats i varje konferens möter det lägst rankade wild card-laget i samma konferens.

  • Det andra och tredje högst rankade laget i varje division möter varandra i den första omgången, oavsett deras totala poäng i konferensen.


Nedan följer lottningen och slutspelsträdet av NHL Stanley Cup Playoffs 2024. Poänställningen till höger om varje matchup är den aktuella ställningen vid tillfället som artikeln publicerades. Matchserien spelas bäst av sju matcher.


Stanley Cup Playoffs 2024

Dallas Stars - Vegas Golden Knights 0-1

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 1-0

Vancouver Canucks - Nashville Predators 1-0

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 1-0


Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 1-0

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 1-1

New York Rangers - Washington Capitals 1-0

Carolina Hurricane - New York Islanders 2-0


Format på Playoff-matcherna


Playoff-matcherna spelas i en bäst av sju-serie, vilket innebär att det lag som först vinner fyra matcher går vidare till nästa omgång. Formatet följer kvartsfinal, semifinal, och konferensfinal i varje konferens, och avslutas med Stanley Cup-finalen där de två kvarvarande lagen från varje konferens möts.


Fördelar för Topplacerade Lag


Lagen som slutar i topp i varje konferens får flera fördelar:


  1. Hemmaplansfördel: De får spela fler hemmamatcher i varje playoff-serie, vilket historiskt har visat sig vara en betydande fördel.

  2. Teoretiskt enklare motstånd: Genom att möta lägre rankade lag i den första omgången, kan de potentiellt ha en lättare väg genom de inledande rundorna.

  3. Vila och återhämtning: Dessa lag har också ofta möjligheten att vila spelare mot slutet av säsongen när deras slutspelsplats redan är säkrad, vilket kan vara avgörande i de krävande playoff-serierna.NHL Poängliga - Grundserie

NHL:s poängliga rankar spelare baserat på deras totala poäng, där varje mål och assist räknas som en poäng. Ledaren i poängligan vid säsongens slut kan få Art Ross Trophy, ett pris för att vara den främsta poängplockaren i ligan. Nedan följer poängligan säsong 23/24.


NHL Poängliga

Tampa Bays Nikita Kucherov vinner grundseriens poängliga på 144p. Bästa svensk är Torontos William Nylander som landade på 98p. Kan han passera 100 nu när slutspelet stundar? Nashvilles Filip Forsberg jagar både 100p vallen med även 50 målvallen under slutspelet.


Stanley Cup 2024 vinnare - Speltips & Odds

Att betta på vinnaren av Stanley Cup 2024 kan bli en spännande del av hockeysäsongen, speciellt om man använder Expekts Gratisspel. Med detta erbjudande, kan nya användare få upp till 1500 kr att använda för att lägga ett spel utan risk. Klicka på bilden nedan för att komma till bonusen.


Nya Expekt Gratisspel 1500 kr

NHL VINNARE 2024 - SPELTIPS IFRÅN BETTINGSTARS


Efter en analys av grundserien och dess lag anser vi att Dallas Stars har en väldigt god möjlighet att ta hem den åtråvärda Stanley Cup bucklan. Dallas, som vann Wester Conference, besitter en trupp bestående av ungdomlig talang varvat med rutin. Laget är väldigt offensivt balanserat och kommer att bli svårstoppade då samtliga kedjor levererar. Dallas avslutade grundserien med hela 8 spelare som gjorde minst 20 mål. Det är laget ensamma om denna säsong vilket är ett tecken på bredd och kvalité. Utmaningen för Dallas kommer att vara att finna ett bra försvarsspel samt att målvakterna levererar. Utöver det har man redan i åttondelsfinalen lottats mot regerande mästarna Vegas Golden Knights som kan bli en svår nöt att knäcka. Vill man vinna bucklan så gäller det att besegra alla lag på vägen. Lika bra att börja med en av de tuffaste.


Att Dallas Stars vinner Stanley Cup 2024 ger hela 15 gånger insatsen. Med tillämpat gratisspel uppgår den totala vinsten till hela 22500 kr. En fin semestetrkassa. Lycka till vid rygg!


Nya Expekt Gratisspel Stanley Cup 2024

Sanel Hrnjic

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page