top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

SPELTIPS 8/7: Viking - Haugesund ❌

Uppdaterat: 11 juli 2023

Världens bästa lördag skiner ner på oss och bjuder på några trevliga fotbollskakor. En av dem är matchen mellan Viking - Haugesund ifrån den norska Eliteserien med start 18:00. Den tar vi en titt på!SPELSTATUS: FÖRLUST

  • MATCH: Viking - Haugesund

  • START: 8/7 - 18:00

  • SPELTIPS: Haugesund över 3.5 hörnor

  • UNITS: 6/10

  • ODDS: 1.85


Låg lina på Haugesund

Topplaget Viking, som rider på en våg av god form, ska ikväll ta sig an ett Haugesund som även de hittat rytmen. Vilket lag som vinner denna dans överlåter jag till andra experter. Själv hamnar min fokus sedvanligt på hörnmarknaden. Väl där klickas Haugesund att få över 3.5 hörnor till oddset 1.85 på spelsidan Betsafe.


Viking

Viking från staden Stavanger ligger för närvarande fyra i Eliteserien. Detta efter att ha radat upp tre raka segrar. Ikväll kan det bli en fjärde på raken när ett "sämre" Haugesund kommer på besök. Viking är seriens i särklass målrikaste lag på hemmaplan och har varit involverat i 30 mål på endast 6 matcher. Det ger ett snitt på 5 mål/match. En indikation på att man släpper all taktik och bara öser på för sina fans. Ikväll känner jag att laget kan få fortsätta på detta spår då det kommer att lämna luckor i försvaret. Luckor som ett förhoppningsvis måljagande Haugesund ska ta vara på och lösa kvällens hörnlina. Viking har släppt in minst fem hörnor i fem raka matcher i Eliteserien. Ikväll behövs endast fyra till ett fint odds. Taget!


Haugesund

Haugesund som ligger på 11 plats i ligan har tagit rejäla kliv i rätt riktning då de segrat i 3/5 senaste ligamatcherna. Det är med andra ord ett lag med bra självförtroende som reser till Stavanger. Laget har dessvärre inte haft mycket framgång på bortaplan där framförallt målproduktionen lyst med sin frånvaro. Endast två mål på 6 bortamatcher lyder deras facit. Min tanke är att Viking ikväll ska gå upp i ledning och därmed släppa initiativet en aning till ett pressande Haugesund i jakt på kvittering. Det vore en matchbild som skulle gynna kvällens hörnspel. Haugesund har löst minst 6 hörnor i sina fyra senaste ligamatcher. Då har de även mött topplaget Molde borta. Ynka fyra hörnor ikväll bör de kunna fixa på en halvlek. Trevlig lördag!


Nyckelfaktorer:

  • Viking har släppt in minst 5 hörnor i 5 raka matcher

  • Haugesund har fått minst 6 hörnor i 4 raka matcher

  • Viking bör leda och falla ner

  • Haugesund bör pressa vid ett troligt underläge

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page