top of page

UFC Vegas 90: Tips- och spelgenomgång av helgens gala

UFC tuffar på med ytterligare en gala på deras APEX Center i Las Vegas där en titeleliminationsmatch i herrarnas mellanviktsklass är i fokus. Vi går igenom huvudkortets matcher, i tur och ordning, väljer våra vinnare samt synar eventuellt spelvärde.


Värt att notera är att merparten av nedanstående analyser är spekulationer och inte speltips så spela måttligt. Ett speltips delas och det är i i match nummer 3. Morgan Charriere vinner.


Samtliga spel kommer att liras från spelsidan X3000 som erbjuder en välkomstbonus på upp till 1000 kr vid registrering. X3000 hämtar sina odds från populära Kambi som bla förser Unibet, Leovegas mfl med odds. Spelbolaget innehar, likt alla Bettingstars partners, svensk spellicens utfärdat av Spelinspektionen som kvitto på rättvis spelmiljö och god kvalitet. Ta en kik på X3000.


X3000 spelbolag Välkomstbonus Oddsbonus Casinobonus

Bendan Allen vs Chris Curtis 2

Möte nummer två mellan dessa två herrar. Trots en mer mogen Allen är det ytterst tveksamt om han kan få Curtis ner på mattan, där fördelen finns. I Curtis hittar vi en endimensionell MMA-fighter med vass boxning och fantastisk nertagningsdefensiv. Kan lätt se honom ta över matchen efterhand, om inte Allen gör jobbet i första par ronderna. Finner inget odds av värde.


Tippar: Curtis (via KO/TKO)

Odds: 4.20 på spelsidan (X3000)


Alex Hernandez vs Damon Jackson

På papper är Hernandez den mer explosiva och mer atletiska fightern, men är alldeles för svag mentalt när motståndare bjuder på press. Något Jackson brukar göra med sina ständiga framåtmarsch och fina grappling/BJJ. Mycket pekar dock på att Jacksons relativt höga "fight-ålder" har börjat göra sitt och att hans bäst-före-datum tyvärr håller på att passera. Samtidigt kan  det fortfarande finnas utrymme för förbättring gällande tuffhet för Hernandez, håller en högstanivå som har emellanåt har imponerat.


Tippar: Hernandez via KO/TKO

Odds: 2.40 på (X3000)


Morgan Charriere v Chepe Mariscal

En stabil allround fighter i Charriere som bör vara den tekniskt bättre, har dock fortfarande  del kvar att bevisa i UFC. Mariscal fightas med stort hjärta och en smått vild stil och har hittills bjudit på djupa dalar och höga toppar. Odds över 1.80 på Charriere läggs en liten slant på.


Tippar: Charriere (via poäng)

Spel: Charriere vinst - 1.84 (X3000)


Ignacio Bahamondes vs Christos Giagos

Bahamondes är en lång fighter för viktklassen, en fördel han tyvärr sällan använder. Möter som tur är en brottare i Giagos som hållit väldigt låg UFC-nivå och saknat tillräckligt bra BJJ som komplement till brottningen. Kan lätt se Giagos åka på en submission i samband med en grappling-duell, värt att testa en pytteliten slant på det relativt höga oddset 5.25 (Unibet). Väntar ut invägningen innan eventuellt spel läggs.


Tippar: Bahamondes (via domslut)

Odds: 3.50 (X3000)


Lukasz Brzeski vs Valter Walker

Dags för UFC-debut för den obesegrade Valter, mest känd för att vara Johnny Walkers brorsa. Det han har visat regionalt har mest varit dålig kondis mixat med medelmåttig brottning och striking, mot uselt motstånd. Tur för Walker att han ställs mot kanske den sämsta tungviktaren i organisationen, polacken Brzeski. Antar att UFC kommer försöka bygga upp Valter med skräddarsytt motstånd, frågan är om ens det räcker. Kampen kan sluta hur som helst och jag avstår spel, med nöje!


Tippar: Walker (via KO/TKO)

Odds: 2.30 (X3000)


Trevor Peek vs Charlie Campbell

Förutom aggressivitet och hjärta ser jag inte Peek kunna bjuda på mycket mer i denna drabbning. Campbell bör helt enkelt vara bättre på det mesta som involverar både fight-IQ och teknik. Ser klasskillnad framförallt i grapplingen och utesluter inte en vinst via submission för Campbell. Oddset lockar tillräckligt för en pytteliten insats.


Tippar: Campbell via submission

Odds: 7.00 på spelsidan (X3000)


Mina slutgiltiga spel hittas som vanligt länkade via mitt Twitter/X-konto: UFC Savant (@fillekosovac) / X (twitter.com)

Filip Kosovac

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page