top of page
SHL Slutspel

SHL 23/24 - Slutspel

Grundserien i SHL är till ända och vi har precis kastats in i det heta slutspelet. I denna artikel kommer vi att sammanfatta SHL säsong 23/24 och ta en titt på det stundande slutspelet. Vilka har det som krävs för att gå hela vägen?


SHL Tabell 23/24

Nedan följer en översikt över de slutgiltiga placeringarna i SHL 23/24:


 1. Färjestad BK avslutade säsongen i toppen med en stark prestation, vilket visade på ett välbalanserat lag både offensivt och defensivt​​.


 2. Växjö Lakers följde tätt efter och visade prov på jämnhet och höga skicklighet, vilket gjorde dem till en tuff motståndare för alla lag i ligan​​.


 3. Skellefteå AIK säkrade tredje platsen tack vare konsekvent spel och förmågan att vinna kritiska matcher, vilket åter bevisade att de är ett av de främsta lagen i ligan​​.


 4. Frölunda HC, kända för sitt strategiska spel och solida lagarbete, slutade fyra, vilket gör dem till starka utmanare i slutspelet​​.


 5. Leksands IF lyckades ta den femte positionen genom att visa motståndskraft och en förmåga att komma tillbaka i matcher, vilket bidrog till en framgångsrik säsong för laget​​.


 6. Linköping HC tog sjätte platsen, vilket visade en blandning av unga talanger och erfarna spelare som tillsammans skapade några minnesvärda ögonblick under säsongen​​. Första slutspelet på flera år för LHC.


 7. Luleå HF hamnade på sjunde plats, med en säsong som präglades av stark defensiv och effektiva kontringar.


 8. Timrå IK avslutade säsongen på åttonde plats, stred i varje match och visade att de kunde tävla med de bästa​​.


 9. Rögle BK slutade nia och trots motgångar visade de beslutsamhet och potential för tillväxt inför framtida säsonger​​.


 10. Örebro HK landade på tionde plats efter en säsong som hade sina upp- och nedgångar. I slutändan visade laget anda och engagemang​​ och knep en kvalplats med minst marginal.


 11. Modo Hockey, på elfte plats, hade en utmanande säsong men visade stunder av briljans som de hoppas kunna bygga vidare på​​.


 12. Malmö Redhawks avslutade på tolfte plats, stod inför tuff konkurrens men lyckades dra av några vinster mot högre rankade lag​​ vilket gav nytt kontrakt i SHL.


 13. HV71 hade en tuff säsong och avslutade på trettonde plats, de kommer att söka efter vägar att omgruppera och komma tillbaka starkare​​. Närmast väntar Play-out mot Oskarshamn.


 14. IK Oskarshamn fann säsongen särskilt tuff och slutade sist, men med varje match fick de värdefull erfarenhet som kommer att hjälpa lagets utveckling. Play-out mot HV71 väntar.


SHL Tabell

SHL slutspel - lottning

Slutspelet i SHL inleds efter grundserien och involverar de bästa lagen baserat på deras placering. De sex bästa lagen kvalificerar sig direkt till kvartsfinal, medan lagen på plats 7-10 spelar en play-in-omgång (även känd som åttondelsfinal) för att avgöra ytterligare vilka två som går vidare till kvartsfinalen. Lagen lottas inte mot varandra i första omgången. Istället baseras matchningarna på lagens slutplacering i serien. De bäst rankade lagen ställs mot de sämst rankade slutspelslagen. Plats 1 mot plats 8, plats 2 mot plats 7 osv. Slutspelet spelas i bäst av sju matcher i varje omgång, där det lag som först vinner fyra matcher avancerar till nästa omgång.


SHL KVARTSFINAL


I den pågående SHL-säsongens (23/24) kvartsfinaler ser matchningarna ut enligt nedan. Inom parantes skriver vi den aktuella ställningen i vardera matchserie vid tiden då denna artikel publiceras.


 • Färjestad BK - Rögle BK (0-1)

 • Växjö Lakers - Luleå HF (1-0)

 • Skellefteå AIK - Linköping HC (1-0)

 • Frölunda HC - Leksands IF (0-1)


Play-out innebär matcher mellan de lägst rankade lagen för att undvika nedflyttning. I år handlar det om Oskarshamn mot HV71. (2-2)


SHL - Poängliga

Nedan listar vi de tio spelarna som ligger i toppen av SHL:s poängliga säsong 23/24


 1. Oscar Lindberg (Skellefteå) - 51p (18G, 33A)

 2. Ty Rattie ( Linköping) - 47p (21G, 26A)

 3. David Tomasek (Färjestad) - 45p (25G, 20A)

 4. Janne Kuokkanen (Manmö) - 44p (18G, 26A)

 5. Max Friberg ( Frölunda) - 43p (16G, 27A)

 6. Jonathan Pudas ( Skellefteå) - 42p (12G, 30A)

 7. Marcus Sylvegård (Växjö) - 41p (23G, 18A)

 8. Victor Ejdsell (Färjestad) - 41p (20G, 21A)

 9. Broc Little (Linköping) - 41p (17G, 24A)

 10. Malte Strömwall (Frölunda) - 40p (15G, 25A)


SHL matcher - Spelbolag & Odds

I takt med att slutspelet fortlöper erbjuder spelbolagen olika spel på odds och bonusar som är perfekt lämpade för att förhöja spänningen ytterligare. Nedan publicerar vi några alternativ på spel som erbjuds av några ledande spelbolag.


SHL - SPELA PÅ COOLBET


Spelbolaget erbjuder roliga vinnarspel på de stundande kvartsfinalerna i SHL. Oddsen förändras ständigt beroende på hur matchserien fortlöper. Nedan finner vi Coolbets odds för avancemang i kvartsfinalerna.


Nya spelare kan ta del av Coolbets välkomstbonus där de dubblar en första insättning upp till 500 kr vid registrering. Perfekt bonus att lägga på sitt favoritlag?

SHL Odds Coolbet

SHL - ODDS PÅ VINNARE PÅ NYA EXPEKT


För den som tror sig ha klurat ut vilket lag som vinner SHL 23/24 erbjuder spelbolaget Nya Expekt odds på just detta. Spelare kan vid registrering av konto ta del av ett gratisspel på upp till 1500 kr. UTAN OMSÄTTNINGSKRAV. Ypperligt läge att lägga ett spel på ett fint odds och ha chansen att fylla på sin semesterkassa, gratis. Nedan finnes oddsen på samtliga vinnare på Nya Expekt.


SHL Nya Expekt välkomsterbjudande odds

Sanel Hrnjic

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Bonus → 500 kr Gratisspel

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 1000 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

Bonus → 100% upp till 500 kr

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page