top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 9/5: Real Madrid - Manchester City ✅

Uppdaterat: 10 maj 2023

Dagen är äntligen kommen då giganternas kamp i fotboll ska äga rum. Det är semifinal i Champions League där Real Madrid tar emot Manchester City i första matchen i detta dubbelmöte. En final redan i semin enligt många. Undertecknad kan instämma. Vem lyckas göra sista draget i detta schackparti?


VINST

MATCH: Real Madrid - Manchester City

START: 9/5 - 21:00

SPELTIPS: Under 26.5 skott

UNITS: 6/10

ODDS: 1.86

En final i semifinalen


Champions League är åter tillbaka. Turneringen har nått fram till semifinalen där stjärnspäckade Real Madrid tar emot maskinen Manchester City. En match som enligt många är den riktiga finalen. Lagen är så jämna att en vinnare är omöjlig att utse. Jag sticker ut hakan och tippar att Real slår ut city när returen är avgjord. Men först till kvällens match. Jag tror på ett taktiskt schackparti där lagen försöker att riskminimera. Av den anledningen klickas under 26.5 skott i matchen till oddset 1.86 på spelsidan Betsson.


Real Madrid


Det spanska storlaget har hittills briljerat i turneringen och städade av Chelsea i kvarten utan några som hels bekymmer. Laget är i gott slag efter att förra veckan ha säkrat den inhemska cuptiteln. Det är en viktig pusselbit som ingjuter en vinnarmentalitet i laget. När man ikväll tar sig an Manchester City saknas endast mittbacken Militao för Madrid. Det är dock lagets bästa mittback och det återstår att se hur man lyckas ersätta honom när man ska försöka stoppa Citys målspruta Haaland. Min tanke inför matchen är att Real kommer att spela extremt taktiskt. Det bör vara en relativt försiktig match där båda lag minimerar sina risker för att inte hamna i något underläge inför returen. Många profilstarka matcher brukar bli av en defensiv karaktär där lagen helt enkelt tar ut varandra. Jag tror åter på en sådan match och lirar av den anledningen ett underspel.


Manchester City


City går som tåget och plöjer rakt igenom allt som ställs framför dem. Laget har vunnit 15/16 senaste matcherna där den avvikande var ett kryss borta mot Bayern Munchen. Det är ett galet facit som väldigt få lag kan tangera. Citys form har tagit dem till toppen av Premier League samt semin i Champions League. Allt stämmer verkligen för detta City. Samtliga spelare, samtliga taktiska detaljer, målskyttet, det defensiva spelet, skadeläget. Ja allt är så bra det kan bli. Det är svårt att se hur detta lag ska stoppas men är det någon som kan parera dem så är det just kvällens motståndare Real. City bör ha en gnutta respekt för Madrid då det var de som slog ut dem i förra årets turnering. Jag tror att coach Pep kommer att uppträda med viss försiktighet då han vet att Real besitter spelare som kommer att straffa dem om tillfälle ges. Jag föreställer mig en match där lagen jabbar och endast sticker fram när allt är helt säkrat i de bakre leden. Låga siffror är att vänta i statistiken.


Nyckelfaktorer


✅ Mycket på spel

✅ Lagen har ömsesidig respekt

✅ Lagen riskminimerar inför returen

❌ Tidigt mål som öppnar upp matchen

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page