top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 8/5: Nottingham - Southampton ✅

Det är måndag och vi stormar fram mot en efterlängtad sommar. Andra som stormar fram mot lite välbehövlig vila är spelarna och ledarna i Premier League. Ikväll kl 21:00 ser vi fram emot ett riktigt bottenmöte mellan Nottingham och Southampton. En match som kan vara avgörande för båda lagens öden. Vem står kvar när röken lagt sig?


VINST

MATCH: Nottingham Forrest - Southampton

START: 8/5 - 21:00

SPELTIPS: Southampton över 5.5 hörnor

UNITS: 6/10

ODDS: 2.70

Sista chansen för Southampton


Premier League börjar närma sig sitt slut då det endast återstår fyra omgångar kvar att spela. I toppen av tabellen utspelas en kamp mellan Man City och Arsenal. I bottenstriden är det flera lag som är inblandade. Två av dem möts ikväll när Nottingham gästas av hamnstaden Southampton. Mitt spel blir att Southampton löser över 5.5 hörnor till oddset 2.70 på spelsidan Paf.


Nottingham Forrest


Nykomlingen Nottingham fortsätter att kriga för nytt kontrakt. Under hela säsongen har laget dragits med flera skador vilket lett till att man aldrig lyckats få till något flyt i sitt spel. Nottingham är annars på papperet ett bra lag då man inför säsongen förstärkte med flera profilstarka namn från Bundesliga och Serie A. Det är kvitto på att laget på allvar har ambitionen att hänga kvar och etablera sig i Premier League. Ikväll gästas man av seriens jumbolag Southampton och kan vid seger lämna nedflyttningsstrecket med hela tre poäng. Poäng som kan vara helt avgörande när tabellen ska summeras efter 38 omgångar. Min tanke är att Nottingham ikväll ska kunna kriga till sig en seger mot ett spelmässigt jämnbra Southampton. En matchbild där hemmalaget leder eller vinner är perfekt för att bortalaget ska pressa och skapa hörnor i jakt på kvittering. Nottingham spelar med väldigt lågt bollinnehav vilket stärker Southamptons chanser till hörnor.


Southampton


Jumbon Southampton har haft det kämpigt i år. Ingenting har fungerat och laget har fått se sig besegrade i flera "avgörande" matcher denna säsong. Flera gånger har man gått ödesmatcher mot lag som man varit tvungna att besegra utan att lyckas. Det har försatt laget i en situation där man för närvarande ligger 6p under det negativa strecket. Kvällens match är åter en måstematch som måste vinnas. Vid seger skulle Southampton minska gapet till strecket till endast 3p med tre matcher kvar av säsongen. Ett läge som inte vore omöjligt. Dessvärre tror jag inte att man lyckas besegra Nottingham då truppen helt enkelt inte håller måttet. Spelmässigt kan det se helt okej ut när man hittar sitt flyt men kvaliteten i sista tredjedelen lyser med sin frånvaro. Detta innebär att man kan skapa chanser och hörnor utan att de leder till något farligt. Ikväll tror jag att Southampton kommer att gå på alla cylindrar och dominera spelet mot ett taktiskt skickligare hemmalag. Nottingham vinner, Southampton löser hörnorna. Lycka till vid rygg!


Nyckelfaktorer


✅ Nottingham spelar med lågt bollinnehav

✅ Southampton måste anfalla och vinna

✅ Nottingham behöver spela taktiskt

❌ Tidig Southampton ledning

bottom of page