top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 8/4: Espanyol - Bilbao ✅

Gårdagens spel i La Liga slutade mycket tråkigt med plump efter att Sevilla släppte in två mål på övertid. Bollen är rund brukar det heta även om jag aldrig riktigt förstått vad det betyder. Idag tar vi nya tag då Espanyol tar emot Atletico Bilbao med start 16:15.VINST

MATCH: Espanyol- Atletico Bilbao

START: 8/4 - kl 16:15

SPELTIPS: Bilbao över 5.5 hörnor

UNITS: 6/10

ODDS: 2.10


  

Bilbao hörnar in Espanyol


Bilbao som i veckan åkte ut i semin av den spanska cupen har nu endast fokus på ligaspelet. Idag gästar de bottenlaget Espanyol och kommer att försöka hitta tillbaka till vinnarstigen igen. Atletico Bilbao över 5.5 hörnor klickas till fina 2.10 på NordicBet.


Espanyol


Espanyol har som förväntat haft en väldigt tuff säsong och befinner sig för närvarande på nedflyttning. Det är dock ett getingbo i tabellbotten där inte mindre än sex lag är direkt inblandade och det endast skiljer tre poäng mellan samtliga. Espanyol behöver kämpa om varje poäng för att ge sig bästa chans till nytt kontrakt. Laget har dock en tråkig form att hantera då man torskat fyra raka ligamatcher. Det får mig att tro att fokus kommer ligga på att hålla tätt bakåt och gå till attack när tillfälle ges. En matchbild som helt enkelt kommer att förpassa en hel del av bollinnehav och initiativ till bortalaget vilket är bra för kvällens hörnspel.


Atletico Bilbao


Bilbao åkte i veckan snöpligt ut i semifinalen av Copa del Rey. Detta efter att ha dominerat matchen men där målen uteblev. Matchbilder där Bilbao har det mesta initiativet utan att få igång målskyttet är en vanlig förekomst för laget som helt enkelt saknar en renodlad målskytt. Lagets strategi bygger på att aktivera sina snabba och tekniska kantspringare som söker sina anfallare med inlägg. En spelstil som ofta belönas med tvåsiffrigt i hörnkolumnen. Att Bilbao fått hela 54 hörnor i sina fem senaste matcher är vittnar om det.

Idag tror jag inte att det blir något undantag. Bilbao bör spela sitt spel och dominera utan att långa stunder kunna få hål på ett kompakt Espanyol. Hörnor blir matchens melodi. Lycka till vid rygg!


Nyckelfaktorer


Bilbao snittar 11 hörnor/match i sina 5 senaste matcher

Bilbaos ineffektivitet framför mål

Bilbao spelar mycket kantspel

✅ Espanyol bör ligga lågt och bevaka

Att Bilbao gör mål tidigt och går ner på försvar  

bottom of page