top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

SPELTIPS 7/7: Ham Kam - Aalesund ✅

Bottenmatch deluxe liras ikväll fredag i den norska Eliteserien i fotboll. Det är Ham-Kam som tar emot Aalesund med strattiden 19:00. Jumbon mot nästjumbon där endast en vinst räknas. Vem tar det?SPELSTATUS: VINST

  • MATCH: Ham Kam - Aalesund

  • START: 7/7 - 19:00

  • SPELTIPS: Över 11.5 hörnor

  • UNITS: 6/10

  • ODDS: 2.02


Sexpoängsmatch i Eliteserien

De två jumbona i norska Eliteserien i fotboll ska ikväll göra upp om poängen. Det är en klassisk sexpoängsmatch där endast seger räknas och kan ge ett av lagen lite skjuts i rätt riktning. Båda lag bör således vara väldigt motiverade att vinna och kommer att gå för det. Jag föreställer mig en matchbild med mycket anfall via kanterna då dessa lag inte behärskar att spela sig igenom centralt som de bästa lagen gör. Det minimerar också risken för farliga omställningar ifall ett lag förlorar boll på en kant. Kantspel brukar ofta belönas med hörnsparkar vilket blir matchens speltips. Över 11.5 hörnor i matchen liras till oddset 2.65 på spelsidan Paf.


Ham Kam

Jumbon Ham Kam kommer till spel med väldigt svag form. Fyra raka förluster och endast ett gjort mål på sina fem senaste matcher har laget mäktat med. Inget facit som sprider skräck till sina motståndare. Likväl ska de ikväll försöka knipa en seger när ett annat bottenlag kommer på besök. Det är i dessa matcher som laget måste steppa upp och visa att de är att räkna med. Ham Kam kommer att uppträda offensivt och gå för seger. Något annat existerar inte. Ett oavgjort resultat är inte värt mycket då det inte skulle förändra tabelläget. Viktigt att notera är att Ham Kam spelat in samtliga säsongens poäng på hemmaplan så det är här hoppet finns. De för anfalla och de bör fixa hörnor.


Aalesund

Nästjumbon Aalesund har spelat in lika få poäng som Ham Kam men ligger före med lite bättre målskillnad. Laget kommer från en välbehövlig seger i sin senaste match vilket ger dem lite luft i seglet. En seger som Aalesund hoppas kunna bygga vidare på. Laget är väldigt svagt på bortaplan och har förlorat samtliga fem inledande matcher denna säsong. Vad som ger lite hopp är att Aalesund gjort mål i de senaste fem matcherna. Det ger mig tro om att laget kan spela anfallsfotboll och att de kommer att försöka göra så ikväll mot en inte alltför bra motståndare. Vi har en match mellan två lag som måste gå för seger. Lag som inte gör mycket mål men bollen måste ju ta vägen nånstans efter avslutat anfall. Varför inte ut till hörnoa?


Nyckelfaktorer:

  • Sexpoängsmatch

  • Båda lag måste anfalla och gå för seger

  • Hörnrik liga

  • Lagen anfaller via kanterna

bottom of page