top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 7/4: Sevilla - Celta Vigo ❌

Uppdaterat: 17 apr. 2023

Spanska La Liga bjuder oss ikväll på endast en match och det är en duell mellan två klassiska lag. Sevilla tar emot Celta Vigo med start 21:00.


Förlust

MATCH: Sevilla - Celta Vigo

START: 7/4 - kl 21:00

SPELTIPS: Sevilla vinner

UNITS: 6/10

ODDS: 2.15


  

Sevilla utökar segersviten


Sevilla har haft en motig säsong men verkar slutligen få bitarna på plats lagom till slutspurten i La Liga. Ikväll ställs man mot Celta Vigo som man brukar ha relativt lätt för. Här liras Sevilla vinst till oddset 2.15 på Snabbare.


Sevilla


Det klassiska laget som brukar vara med och fightas om en plats i Champions League har denna säsong befunnit sig på en för deras del okänd mark. Involverade i bottenstriden. Tack vare några segrar på slutet har man tagit sig på relativt säker mark, fyra poäng över nedflyttningsstrecket. Det är främst hemmaformen som klickat där Sevilla vunnit sina 4/5 senaste matcher. Jag tror att man ikväll kommer att spela smart och manövrera ut ett inte alls pjåkigt Celta Vigo. Sevilla har historiskt relativt lätt mot Celta då man segrat i sina 5/7 senaste hemmamatcher. Utöver det är truppen starkare än gästernas och bör vara tungan på vågen. Sevilla bör vinna denna täta match till ett fint odds.


Celta Vigo


Celta har genom åren gjort sig kända för att vara ett spelande lag. Det är ett spelsätt som gör dem väldigt svårslagna. Detta till trots tar de aldrig riktigt tagit steget till att bli ett topplag. I år är det ingen skillnad då laget ligger på en mittenplacering i ligan utan chans till europaspel eller för den delen en inblandning i en bottenstrid. Jag tror att Celta ikväll kommer att brista i motivationen i jämförelse med hemmalaget som har allt att spela för. På denna nivå kan det vara en avgörande faktor.


Nyckelfaktorer


Sevillas hemmaform

Motivation till fördel Sevilla

Sevilla har historiskt lätt för Celta på hemmaplan

Celtas individuella skicklighet  

95 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page