top of page
  • Skribentens bildBettingstars

SPELTIPS 6/9: Zheng Q. - Sabalenka A. ❌

Årets sista Grand Slam, US Open, som spelas i New York är framme i kvartsfinal. På WTA touren, som är damsidan, ställs ikväll Zheng mot Sabalenka. Två duktiga spelare som ovanligt nog möts för första gången. Vem kniper en plats i semin?SPELSTATUS: FÖRLUST

  • MATCH: Qinwen Zheng - Aryna Sabalenka

  • START: 6/9 - 18:00

  • SPELTIPS: Zheng Q +4.5 games

  • UNITS: 6/10

  • ODDS: 1.99


Jämn kvartsfinal i US Open

US Open i tennis är framme vid kvartsfinalerna på både herr och damsidan. Just på damsidan ställs ikväll kinesiskan Qinwen Zheng mot belarusiskan Aryna Sabalenka. Spelarna möts för första gången vilket är väldigt ovanligt bland toppspelare inom tennisen. Med det sagt bör det bli en väldigt oviss match där egentligen vem som helst ska kunna vinna. Sabalenka har givits ett stort favoritskap av spelbolagen och jag väljer att gå emot det. Mitt speltips i denna match blir Zheng +4.5 game till oddset 1.99 på spelsidan Lyllo Casino. Spelet innebär att Zheng inte får förlora med mer än 4 game totalt. Alla andra resultat blir vinst. Lyllo erbjuder nya spelare en 100% oddsbonus på upp till 500 kr vid första insättningen så ta en kik.


Qinwen Zheng

Den 23e rankade kinesiskan har gjort en fin turnering såhär långt. I förra omgången slog hon ut Wimbledon finalisten tillika världsfemman Jabeur i två raka set med setsiffrorna 6-2, 6-4. Det var en match som Zheng kontrollerade från start till slut. Självförtroendet är således på topp när hon nu ska kliva in i kvartsfinalen mot den nyblivna världsettan Sabalenka. Spelarna har aldrig tidigare mötts och det blir spännande att se hur matchningen kommer att se ut. Jag anser att det bör bli jämnare än vad många tror även om Sabalenka skall vara en rättfärdig favorit. Såhär långt in i turneringen ska det inte finnas några enkla matcher och det bör visa sig ikväll. Qinwen Zheng anser jag har god chans att överraska och bör inte förlora matchen med mer än 4 gem. Damtennis spelas i bäst av tre set vilket minskar chansen för stora svängningar.


Aryna Sabalenka

Den nyblivna världsettan Sabalenka har gått som tåget i årets US Open. Hon har vunnit samtliga matcher utan att ens vara nära på att förlora ett set. Imponerande minst sagt. Hur kommer det sig då att jag spelar "emot" henne? Först och främst är kvällens speltips inte att spela emot Sabalenka. Hon skulle kunna vinna matchen med 6-4, 6-4 för att spelet ändå skall bli vinst. Jag anser att det råder ett vakuum mellan spelarna då de aldrig spelat tidigare. Sådant kan påverka och det är väldigt ovisst att veta vem som drar fördel. Utöver det har Sabalenkas psyke inte alltid varit på topp. Det är sällan som hon tar sig igenom en hel turnering utan att kollapsa. Det återstår att se om en liten choke kommer ikväll eller inte. Oavsett anser jag att matchen bör vara jämnare än vad spelbolagen vill få det till och jag tar ställning till ett fint odds.


Nyckelfaktorer:

  • Inga lätta matcher i en kvartsfinal

  • Zhengs form är på topp

  • Spelarna har aldrig tidigare mötts

  • Sabalenka har ett darrigt psyke

bottom of page