top of page
  • Skribentens bildBettingstars

SPELTIPS 31/8: Sparta Prag - Dinamo Zagreb ❌

Igår slutfördes kvalet till Champions League och ikväll ska Europa League göra detsamma. Matchen som får vårt fokus är mötet mellan Sparta Prag - Dinamo Zagreb med start kl 19:00SPELSTATUS: FÖRLUST

  • MATCH: Sparta Prag - Dinamo Zagreb

  • START: 31/8 - 19:00

  • SPELTIPS: Sparta Prag över 5.5 hörnor

  • UNITS: 6/10

  • ODDS: 1.90


Sparta med ett berg att bestiga

Sparta Prag ställs ikväll inför en väldigt svår uppgift i kvalet till UEFA Europa League. Laget behöver hämta upp ett tvåmålsunderläge mot duktiga Dinamo Zagreb som segrade med 3-1 i första mötet. Det är en svår uppgift men absolut ingen omöjlig sådan. Jag tror att Sparta kommer att trycka på från minut ett och inte släppa på gasen vid något tillfälle så länge matchen spelas. Speltips i matchen blir därmed Sparta Prag över 5.5 hörnor till oddset 1.90 på spelsidan Betinia. Betinia ligger ca 20 punkter över resten av marknaden så värdet finns här.


Sparta Prag

Sparta Prag är ett offensivt lag ifrån den tjeckiska huvudstaden. Ett lag som ständigt utmanar om guldet i den inhemska ligan. Ikväll är det sista etappen i kvalet till Europa League, en tävling som rankas högt, inte minst bland öststatsländerna. Sparta har en svår uppgift framför sig. Man behöver vinna med minst två mål för att ens nå en förlängning. För avancemang krävs seger med tre mål eller straffar. Med det sagt finns det ingen tid att spilla för tjeckerna som bör pressa matchen ut. Då lagen i grunden är relativt jämna anser jag att ett Sparta, som är i behov av mål, ska kunna etablera bra tryck på sin hemmaplan och skapa chanser såväl som hörnor. Sparta fick 4 hörnor i första mötet borta mot Dinamo trots ett neutral resultat i 60 minuter. Nu inleder man matchen hemma samt med två måls underläge. Det borde per automatik innebära fler hörnor än senast. Minst 6 stycken tack!


Dinamo Zagreb

Det skickliga laget från Kroatien är vana vid dessa sammanhang. De är i grunden lite skickligare än Sparta och bör klara att ta sig till Europa League. För det krävs det att man inte förlorar matchen med mer än 1 mål. Med ett bra resultat att spela på ifrån första mötet tror jag att kroaterna kommer att vara något tillbakadragna för att försöka säkra sin ledning. Rent logisk bör initiativet tillfalla hemmalaget som måste göra mål för att ha chans till avancemang. En matchbild med ett pressande hemmalag och ett försvarande bortalag gynnar alltid det anfallande laget i fråga om hörnor. Enda oron skulle vara om Zagreb skulle göra två snabba mål i matchen och därmed möjligtvis stänga detta dubbelmöte helt. Ett scenario som inte är speciellt troligt.


Nyckelfaktorer:

  • Sparta måste anfalla och vinna med minst 2 mål

  • Zagreb försvarar sin tvåmålsledning

  • Sparta gynnas av hemmaplan

  • Att Zagreb ej gör två snabba mål och avgör mötet

bottom of page