top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 27/5: Bochum - Bayer Leverkusen ❌

Uppdaterat: 29 maj 2023

Då var vi framme vid sista omgången i Tyska Bundesliga. Det är öppet i såväl toppen som botten. Bayern och Dortmund gör upp om ligaguldet där Dortmund har allt i egna händer. I botten slåss Bochum om nytt kontrakt när de idag gästas av duktiga Leverkusen. Det blir vår match.


FÖRLUST

MATCH: Bochum - Bayer Leverkusen

START: 27/5 - 15:30

SPELTIPS: Bochum över 4.5 hörnor

UNITS: 6/10

ODDS: 2.17

Bochums sista krafttag


Bochum gästas idag av Bayer Leverkusen i den sista omgången av tyska Bundesliga. Tabelläget som råder är att Bochum innehar en kvalplats om fortsatt spel i Bundesliga. Endast 1p bakom sig har de Schalke medan Stuttgart ligger före dem på målskillnad. I teorin kan Bochum vid oavgjort lösa kontraktet men även åka ut om andra resultat skulle gå emot dem. Med det sagt finns det egentligen bara en sak att göra för Bochum. Att vinna! Med ett offensivt hemmalag i åtanke lirar jag Bochum att få över 4.5 hörnor till oddset 2.17 på spelsidan MrGreen.


Bochum


Nykomlingen Bochum har blandat och gett denna säsong. Laget har försökt spela sin fina offensiva fotboll som skördade framgångar i Bundesliga 2. Något som visade sig vara lite svårare i högstaligan. Laget har släppt in flest mål och har en målskillnad som inte hjälper dem att knipa några placeringar. Idag är laget i en situation där det krävs seger för att man på egen bevåg ska ska klara minst en kvalplats för att hänga kvar. En seger kan även innebära nytt kontrakt om andra resultat skulle gå deras väg. Med det i åtanke tror jag att Bochum kommer att anfalla mot duktiga Leverkusen. Anfallen bör ske snabbt och på ytor där laget inte kan kladda till det och åka på kontringar. De ytorna finns på kanterna. Ett offensivt Bochum som anfaller på kanterna är synonymt med hörnor.


Leverkusen


Leverkusen har gjort en för deras del svag säsong. Sista kraftsamlingen skedde i semifinalen av Europa League där man åkte ut mot Roma. Det var lagets chans att rädda en annars blek säsong. Leverkusen ligger på en sjätteplats som tar dem till kommande säsongs Conference League. En turnering som inte alls är lockande för ett lag av deras kaliber. Med det sagt tror jag att Bochum kommer att vara betydligt mer motiverade att greja ett bra resultat mot ett trött och omotiverat Leverkusen. Hemmahörnor är att vänta. Trevlig lördag!


Nyckelfaktorer


✅ Bochum måste vinna

✅ Bochum är duktiga hemma

✅ Leverkusen är omotiverade

❌ Tidigt Bochumledning

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page