top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

SPELTIPS 26/7: Rakow - Qarabag ❌

Mitt i allt VM spelande blickar vi ikväll mot lite kval till årets Champions League. Polska Rakow tar emot Qarabag från Azerbaijan i en på förhand jämn och spännande match. Vem drar det längsta strået?SPELSTATUS: FÖRLUST

  • MATCH: Rakow - Qarabag

  • START: 26/7 - 20:15

  • SPELTIPS: Rakow över 5.5 hörnor

  • UNITS: 6/10

  • ODDS: 2.12


Rakow tar kommandot

Rakow gästas ikväll av Qarabag i kvalet till årets Champions League. Lagen möttes för ca 6 månader sedan i en träningsmatch som Rakow vann med klara 3-0. Nu är det andra bullar som gäller då det är kval till den mest prestigefyllda turneringen för klubblag. Min tanke är att Rakow kommer att diktera tempot då pressen är störst på dem i egenskap av hemmalag. Qarabag å andra sidan är även de duktiga och bör kunna stå emot hemmalaget i målprotokollet. Speltips i matchen blir därmed att Rakow får över 5.5 hörnor till oddset 2.12 på spelsidan No Account Bet.


Rakow

Rakow tog sig enkelt förbi första hindret i detta CL-kval genom att besegra estniska Flora med 4-0. Under detta dubbelmöte klarade Rakow hela 25 hörnor. En indikation om att laget får med sig mycket hörnor. Ikväll höjs svårighetsgraden då Qarabag kommer på besök. Jag förväntar mig en match där Qarabag parerar Rakow väl vilket bör tvinga hemmalaget att anfalla matchen ut. Rakow kommer att vilja lösa ett bra resultat på sin hemmaplan för att ge sig själva bästa möjliga läge inför returen. Det polska laget bör vara de som anfaller mest och på köpet få med sig många hörnor.


Qarabag

Qarabag tog sig även de enkelt vidare till denna kvalomgång genom att besegra Lincoln med klara 6-1. Det var ingen värdig värdemätare om jag får tycka fritt. I kvällens match får man dock bekänna färg. Rakow ses som favorit till seger, framförallt då de besegrade Qarabag med klara 3-0 i en träningsmatch för ett halvår sedan. Jag föreställer mig en försiktig inledning av gästerna som bör fokusera på att sätta försvarsspelet. Qarabag har ingen press på sig att gå för en seger och bör således överlåta det offensiva initiativet till hemmalaget. Kan Qarabag matcha Rakow i målprotokollet så kommer vi att ha ett dominant hemmalag i jakt på mål. Det är en matchbild som är väldigt gynnsam för kvällens hörnspel. Lycka till vid rygg.


Nyckelfaktorer:

  • Rakow har löst 33 hörnor på sina tre senaste CL-matcher.

  • Rakow väntas dominera spelet

  • Qarabag försvarar och håller tätt inför returen

  • Rakows spelstil medför många hörnor

bottom of page