top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 23/4: Freiburg - Schalke ✅

Toppen mot botten lyder rubriken när Freiburg idag tar emot Schalke i tyska Bundesliga. Två lag som behöver vinna för att förverkliga sina respektive mål. Vem drar längsta strået?


VINST

MATCH: Freiburg - Schalke

START: 23/4 - kl 15:30

SPELTIPS: Freiburg vinner

UNITS: 6/10

ODDS: 1.83

Freiburg fortsätter att dominera Schalke


Topplaget Freiburg tar idag emot Schalke i en på förhand mycket underhållande match. Det är väldigt mycket på spel då Freiburg vid seger kan ta sig upp på en tredjeplats i ligan. En position som leder till Champions League. Schalke å andra sidan kan vid seger ta sig upp på säker mark för första gången på länge. Jag anser att Freiburg är det bättre laget och lirar att Freiburg vinner till oddset 1.83 på Hajper.


Freiburg


Freiburg har gjort en väldigt fin säsong och befinner sig på en femteplats i tabellen. Vid seger kan man kliva upp på en finfin tredjeplats endast slagna av Bayern Munchen och Dortmund. En tredjeplats som leder raka vägen till kommande säsongs Champions League. Visst vore det häftigt om Freiburg klarade att ta sig dit? Laget besitter mycket talang och är offensivt balanserade. Tränaren har i princip hela truppen att tillgå och kan ställa upp en slagkraftig elva. Freiburg är väldigt bra hemma där man vunnit 8/14 matcher och har endast två förluster. Just hemma mot Schalke brukar det sluta med seger. Freiburg har nämligen vunnit 5/6 senaste hemmamatcherna mot Schalke. En tradition som jag tror fortsätter idag.


Schalke


Schalke har som väntat haft en tuff säsong och kämpar om förnyat kontrakt i Bundesliga. Det är dock inte hopplöst då man med 6 omgångar kvar endast har 1p upp till en kvalplats. Vid seger skulle man kunna ta sig över strecket och för första gången på länge befinna sig på säker mark. Tråkigt nog tror jag inte detta inträffar efter dagens match. Schalkes skadeläge ser dystert ut där flera tongivande spelare saknas. Lägger man därtill in att laget endast gjort 7 mål på 13 bortamatcher så ser det ännu svårare ut. Jag anser helt enkelt att alldeles för många faktorer går emot Schalke idag som får inrikta sig på att klara kontraktet mot enklare motstånd. Lycka till vid rygg!


Nyckelfaktorer


Freiburg är fräscha och skadefria

✅ Schalke dras med mycket skador

✅ Freiburg har vunnit 5/6 hemmamatcher mot Schalke

❌ Slumpen. Freiburg pressar utan att bollen går i mål

bottom of page