top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 22/4: Hertha Berlin - Werder Bremen ❌

Seriejumbon tillika hufvudstadslaget Hertha Berlin tar idag emot nykomlingen Werder Bremen i tyska Bundesliga. Det är en match med väldigt mycket på spel. Sådana tillställningar brukar förknippas med många varningar. Idag görs inga undantag.


FÖRLUST

MATCH: Hertha Berlin - Werder Bremen

START: 22/4 - kl 15:30

SPELTIPS: Över 4.5 kort

UNITS: 6/10

ODDS: 2.38

Det brister i hjärtat av Berlin


Hertha Berlin som ju är tyska för "hjärta" Berlin har haft en väldigt motig säsong. Laget ligger sist i Bundesliga och inte mycket pekar på att laget ska kunna hålla sig kvar. Idag ställs man mot ett lag som de måste slå för att greppa efter sista halmstrået om förnyat kontrakt. Med så mkt på spel kan jag föreställa mig en ångestladdad och stökig match. Över 4.5 kort klickas till oddset 2.38 på MrGreen.


Hertha Berlin


Hertha har de senaste säsongerna infunnit sig i liknande situation som nu. Det vill säga i bottenstriden av Bundesliga. Tidigare år ham mal lyckats sprattla till på slutet och hålla sig kvar. Kan man göra det igen? Det ser dunkelt ut då laget senast torskade med klara 2-5 mot en direkt bottenkonkurrent. Detta resultat kan omöjligt ha tagits emot på något bra sätt av varken laget, tränare eller fans. De sistnämnda lär ställa enorma krav på Hertha att prestera ikväll. Det bör leda till ett övertaggat hemmalag som inte kommer att släppa en tum gratis. Det blir kamp om varenda centimeter på plan där ingen spelare kommer att tillåta sig bli bortgjord. Jag tror på mycket stök, många fouls och många kort.


Werder Bremen


Nykomlingen Bremen har gjort en för deras del fin säsong. Trots att formen är svag ligger laget 7p över nedflyttning. Klart godkänt för ett lag med ambition att klara nytt kontrakt. Idag kan man ta ett stort kliv mot det målet om man lyckas undvika förlust. Med tanke på att vi har två jämbördiga lag som gör upp som viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt kan jag inte se annat än en ångestfylld match med många tjuvnyp, maskningar och andra tricks för att få motståndet ur balans. Kort känns som det mest vettiga i denna ovissa match.


Domare Schroder som i år snittar 5.5 kort/match varav 0.5 röda/match är bra för kvällens spel. GL!


Nyckelfaktorer


Hertha Berlins sista chans till kontrakt

✅ Hemmafansen kommer ställa stor press på laget

✅ Matchen väntas bli jämn och tuff

✅ Domare Schroder snittar 5.5 kort/match

❌ Om något lag går upp i en tremålsledning

bottom of page