top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 22/4: Crystal Palace - Everton ❌

Formstarka Crystal Palace tar idag emot Everton i Premier League. Det är en match som betyder väldigt mycket för bortalaget som fightas om att stanna kvar i det brittiska finrummet. Får de med sig några poäng idag?


FÖRLUST

MATCH: Crystal Palace - Everton

START: 22/4 - kl 16:00

SPELTIPS: Crystal Palace över 14.5 skott

UNITS: 6/10

ODDS: 1.98

Palace pressar utan press


Mittenlaget Crystal Palace har efter sitt tränarbyte verkligen fått till det. Det har tänts en gnista i laget som radar upp vinster. Idag ställs man mot ett ångestfyllt Everton som kämpar om varje poäng i kampen om förnyat kontrakt i Premier League. Jag tror att vi får se ett dominant hemmalag som kan spela utan press. Speltipset blir Crystal Palace över 14.5 skott till oddset 1.98 på MrGreen.


Crystal Palace


Mittenlaget Crystal Palace har tack vare en formtopp med tre raka vinster lämnat bottenstriden och ser ut att glida in i ännu en säsong i Premier League. Laget spelar en snabb och rak fotboll som leder till massa avslut. Något man fick bevittna i senaste hemmamatchen mot Leicester där Palace löste hela 31 avslut. När man idag ställs mot ett krampaktigt Everton tror jag på ett liknande scenario. Jag hoppas och tror att Everton kan kämpa och undvika ett tidigt underläge som skulle kunna bromsa ner hemmalagets anstormning. Skulle Palace inte gå upp i tidig ledning tror jag att deras direkta och raka anfallsspel kan leda upp emot 20 avslut.


Everton


Everton befinner sig precis ovanför det negativa strecket, endast tack vare bättre målskillnad. Det betyder att varenda poäng, varenda mål kan komma att spela en avgörande roll. När ett lag befinner sig i denna situation gäller det att riskminimera och dra ner på sina misstag. Det gör man bäst genom att spela kompakt och stå rätt i position. Att stå rätt börjar i de bakre leden. Jag tror att Everton idag kommer att fokusera på att inte släppa in mål och anfalla i mån om läge. Kan Everton hålla tätt eller än bättre ta en ledning så tror jag att skotten för Palace kommer att dra iväg rejält. Att Everton har svårt att hålla lag från att skjuta fick vi se i deras senaste hemmamatch mot mediokra Fulham som trots tidig ledning löste hela 21 avslut. Palace behöver endast 15 idag. Lycka till!


Nyckelfaktorer


Palace kommer till många avslut

✅ Palace kan spela utan press

✅ Everton väntas försvara och stå lågt

❌ Palace går upp i tidig ledning

bottom of page