top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

SPELTIPS 21/6: Belgien u21 - Holland u21 ❌

Slutspelet av u21 EM går idag av stapeln. En turnering där nya stjärnor föds. Det kommer att bli spännande att följa detta mästerskap som brukar bjuda på en del överraskningar. Värd för mästerskapet är Georgien/Rumänien och först ut är tungviktsmötet mellan Belgien u21 - Nederländerna u21.SPELSTATUS: FÖRLUST

  • MATCH: Belgien u21 - Nederländerna u21

  • START: 21/6 - 18:00

  • SPELTIPS: Nederländerna vinner

  • UNITS: 6/10

  • ODDS: 2.05


Nederländerna snäppet bättre

Det har blivit dags för u21 spelarna att knyta på sig sina finaste skor då det ikväll ska spelas slutspel i u21 EM. Turneringen arrangeras denna gång av Georgien/Rumänien. Först ut är matchen mellan grannländerna Belgien - Nederländerna. En på förhand jämn match där Nederländerna känns strået vassare. Speltipset blir därmed att Nederländerna u21 vinner matchen till oddset 2.05 på spelsidan Speedybet.


Belgien u21

Belgiens u21 landslag tog sig obesegrade ur sin kvalgrupp tre poäng före grupptvåan Danmark. Målskillnaden tillskrevs 14-2 efter åtta matcher efter sex segrar och två oavgjorda matcher. Skaplig målskillnad som vittnar om ett väldigt bra försvar. Nu har det blivit dags att lira slutspel och man inleder med svårast möjliga motstånd, Nederländerna. Belgien har i mitt tycke tre spelare som skiljer sig från mängden. Dessa är anfallaren Openda som lirar i det franska topplaget Lens. Matazo som är mittfältare för franska storlaget Monaco samt De Ketelaere som spelar i italienska Milan. Det är främst dessa tre som kommer att axla ansvaret och som kommer att försöka bära laget i turneringen. Jag anser att Belgien väger lite lätt jämfört med Nederländerna som besitter en djupare och bättre trupp.


Nederländerna u21

Nederländernas u21 landslag i fotboll är precis så bra som man kan förvänta sig. Holland är ju en känd talangfabrik och dessa talanger lirar i detta mästerskap. Landslaget vann sin EM-kval grupp i överlägsen stil med åtta vinster och två oavgjorda på tio matcher. Målskillnaden tillskrevs 32-3. Förkrossande siffror framåt såväl som bakåt. Utöver kvalet är Hollands u21 obesegrade i sina 15 senaste matcher. Nederländernas trupp består främst av talanger ifrån det inhemska topplaget Ajax. Spelare som redan blivit ordinarie i det holländska topplaget. Några spelare som sticker ut är de offensiva ytterbackarna Rensch och Hartman från Ajax respektive Feyenoord. Mittfältarna Gravenberch och Taylor från Bayern Munchen samt Ajax. Slutligen anfallarna Brobbey och Zirkzee från Ajax respektive Bologna/Anderlecht. Som backup för dessa hittas dessutom Dallinga, en spelare som öste in mål i franska Ligue 1 lagetToulouse föregående säsong. Det är med andra ord ett väldigt brett landslag som Nederländerna lyckats snickra ihop och min tro är att laget kan nå långt. Resan inleds med seger mot Belgien till ett fint odds. Jobba Holland!


Nyckelfaktorer:

  • Holland har bättre trupp än Belgien

  • Belgien har sämre anfall är Holland

  • Nederländerna har bredare trupp

  • Hollands u21 obesegrat i de 15 senaste matcherna

bottom of page