top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 20/4: Sporting - Juventus ❌

Portugisiska Sporting Lissabon tar ikväll emot Juventus i returen av Europa Leagues kvartsfinal. Första matchen vanns av Juventus med 1-0 vilket lämnar kvällens match helt vidöppen och spännande.


FÖRLUST

MATCH: Sporting - Juventus

START: 20/4 - kl 21:00

SPELTIPS: Sporting över 5.5 hörnor

UNITS: 6/10

ODDS: 1.85

Sporting på offensiven i Lissabon


Sporting Lissabon ska ikväll försöka ta igen en uddamålsförlust mot Juventus i Europa League. Den italienska giganten vann första mötet men fick se sig utspelade stora delar av matchen. Ikväll tror jag på en snarlik matchbild där Lissabon pressar och Juve försöker hålla tätt. Spelet som klickas blir Sporting att få över 5.5 hörnor till oddset 1.85 på Betinia.


Sporting Lissabon


De portugisiska lagen har verkligen imponerat i fotbollseuropa. Benfica gjorde en heroisk insats i Champions League när man igår åkte ut i kvartsfinalen mot Inter. Sporting Lissabon har gjort det lika imponerande i Europa League och ska ikväll försöka hämta upp ett 0-1 underläge ifrån första mötet mot laget från Turin. Det var för övrigt en match som dominerades av Sporting som vann skotten med 17-9 och hörnorna med 9-3. Det ska här även tilläggas att den matchen spelades borta i Turin och att resultatet var neutralt fram till minut 73 då Juventus tog ledningen. Ikväll spelar Sporting hemma och har ett underläge att ta igen från minut ett. Vanlig logik säger mig att Sporting borde lösa än fler hörnor än i första matchen. Kvällens spel på över 5.5 hörnor bör inte bli några problem.


Juventus


Juventus spelar inte alltid attraktivt men de vet hur man vinner matcher. Det fick vi se när de hemmaslog Sporting med 1-0 i första mötet av denna kvartsfinal. Jag kan föreställa mig ett liknande scenario ikväll. Min tanke är att Juventus, som är mästerliga på att spela på resultat, kommer att positionera sig djupt och försvara framför det egna målet. Sporting kommer att tillåtas att attackera och förhoppningsvis ha svårt med den sista biten. Att göra mål. Juventus å andra sidan har spelare som är sylvassa i kontringar och får gärna bjuda på en kalldusch så att Sporting tvingas till en än mer frenetisk offensiv.

Juventus försvarar, Sporting anfaller är kvällens melodi där hemmahörnor bör avlösa varandra. Trevlig kväll!


Nyckelfaktorer


Juventus försvarar sin ledning

Sporting behöver vinna med minst två mål

Sporting har fördel av hemmaplan

Sporting går upp i tidig ledningbottom of page