top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 20/4: AZ Alkmaar - Anderlecht ❌

Holländska AZ Alkmaar tar idag emot belgiska Anderlecht i den mindre prestigefyllda turneringen Europa Conference League. Alkmaar har ett berg att bestiga. Klarar de att nå toppen?


FÖRLUST

MATCH: AZ Alkmaar - Anderlecht

START: 20/4 - kl 18:45

SPELTIPS: Alkmaar över 6.5 hörnor

UNITS: 6/10

ODDS: 1.96

Brant uppförsbacke för Alkmaar


AZ Alkmaar möter ikväll Anderlecht i returen av Europa Conference League. De behöver ta igen ett 0-2 underläge ifrån första mötet vilket betyder att det endast finns en pedal att trampa på för hemmalaget. Gasen! Spelet som klickas blir Alkmaar att få över 6.5 hörnor till oddset 1.96 på MrGreen.


AZ Alkmaar


Alkmaar har på senare år etablerat sig som ett topplag i Holland. Det är ett snabbt och tekniskt lag som förespråkar en offensiv fotboll. Denna turnering må vara av mindre prestige men för lagen som deltar är den av stor vikt. Alkmaar gjorde ett bottennapp mot Anderlecht i första mötet och torskade med 0-2. I den matchen löste man hela 8 hörnor. Ikväll startar man i ett 0-2 underläge vilket betyder att ett redan offensivt Alkmaar måste vara än mer offensivt. Jag tror att hemmalaget kommer att pressa sina belgiska gäster tiden ut och att hörnflaggorna kommer att ha huvudrollen i våra tv rutor. Minst sju hörnor löser Alkmaar av bara farten


Anderlecht


Det belgiska storlaget har haft några tuffa säsonger bakom sig. Laget kommer inte upp i sin normala standard och har fått se sig passerade av flera lag i den inhemska ligan. I Conference League har man däremot haft bra flyt och har skaffat sig ett ypperligt läge att nå en semifinal. Anderlecht är i grunden ett sämre lag än Alkmaar likt den belgiska ligan är sämre än den holländska. Ikväll tror jag att Anderlecht kommer att tvingas till försvar mot en anstormande motståndare och att de kommer att kämpa för att hålla bollen ur de egna nätmaskorna. Ett Alkmaar som forcerar och Anderlecht som försvarar djupt på sin planhalva är precis rätt melodi för att lösa kvällens spel. Lycka till vid rygg!


Nyckelfaktorer


Alkmaar måste vinna med minst tre mål

Alkmaar är bättre än Anderlecht

✅ Anderlecht försvarar sin ledning

❌ Att Alkmaar får tidig utvisning

bottom of page