top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

SPELTIPS 2/6: Sassuolo - Fiorentina ✅

Då var det äntligen fredag och det är den första av sitt slag denna junimånad. Italienska Serie a är framme vid sin sista omgång och först ut är Sassuolo - Fiorentina med start 20:30.VINST

MATCH: Sassuolo - Fiorentina

START: 2/6 - 20:30

SPELTIPS: Domenico Berardi gör mål

UNITS: 6/10

ODDS: 2.57

Favorit i repris


Då är vi framme vid sista omgången av Serie a och först ut är Sassuolo som gästas av Fiorentina. Två lag som gjort godkända säsongen och har inget nämnvärt att spela för i ligan. Traditionen säger att hemmalaget segrar i denna typ av matcher då de spelar för fansen. Fans som har en tradition att efter slutsignalen storma planen och tacka av sina hjältar med att ta deras matchkläder. Mitt speltips blir att Sassuolo gör en bra sista match och att Domenico Berardi, som lär vandra av planen endast iklädd ett par kalsonger, noteras som målskytt till oddset 2.57 på spelsidan Bethard.


Sassuolo


Sassuolo har gjort det man förväntas av dem. Laget har spelat en underhållande fotboll och ligger i mittenskiktet av Serie a. Det är ett lag som både gör och släpper in mycket mål. Kvällens match är enbart av akademisk betydelse då inget av lagen har något att spela för i ligan. Sassuolo ges fördel då man kommer vilja avsluta starkt inför sina hemmafans och tanken är att de kommer att få hål på ett förmodligen kraftigt roterande Fiorentina. Jag tippar på minst två mål av Sassuolo där lagkaptenen tillika straffskytten Berardi åter hittar nätmaskorna. En straff tilldelad hemmalaget är för övrigt ett annat bra speltips för den som önskar att ta det steget längre.


Fiorentina


Fiorentina har blandat och gett denna säsong och återfinns även de på en mittenplacering i serien. Laget spelar en offensiv fotboll med väldigt högt försvarsspel och högt bollinnehav. En sådan spelstil innebär att man lätt åker på kontringar. En sådan filosofi blir ännu svårare om laget roterar i startelvan. Spelare som inte är lika skickliga löper betydligt större risk att göra misstag och åka på baklängesmål. Min tanke är att Fiorentina ikväll ska spara sina bästa spelare till den kommande finalen i Europa Conference League och att de därmed troligtvis åker på några baklängesmål. Högst upp på mållistan finns Sassuolos Domenico Berardi.


Nyckelfaktorer


✅ Sassuolo vill avsluta starkt inför sina hemmafans

✅ Fiorentina vilar sina nyckelspelare

✅ Berardi tar straffar och skjuter mest i laget

✅ Berardi är lagets bästa målsytt

❌ Om Berardi byts ut tidigt

bottom of page