top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

SPELTIPS 19/6: Armenien - Lettland ✅

Efter att Spanien igår kröntes till mästare i Nations League efter straffdrama mot Kroatien är det åter dags att studsa tillbaka till EM-kvalet 2024. Armenien tar emot Lettland i grupp D med start 18:00



SPELSTATUS: VINST

  • MATCH: Armenien - Lettland

  • START: 19/6 - 18:00

  • SPELTIPS: Över 4.5 kort

  • UNITS: 6/10

  • ODDS: 1.95


Armenien på frammarsch

Armenien tog för några dagar sedan en blytung bortaseger mot Wales med siffrorna 4-2. En meriterande seger som ger laget hopp om att vara med och utmana om en plats i kommande EM slutspel. Ikväll ställs man mot gruppens troligtvis svagaste lag, Lettland, och kommer försöka bygga vidare på sitt momentum. Det är för övrigt två väldigt fysiska lag som möts där kort brukar flyga all världens väg. Matchen speltips blir därför över 4.5 kort i matchen till oddset 1.95 på Betsson.


Armenien

Armenien lyckades senast besegra Wales med fina 4-2 på bortaplan. Det var en väldigt fin insats av armenierna som visade att man besitter fin offensiv. En seger ikväll mot Lettland kommer med största sannolikhet att ta Armenien till en andraplats i grupp D efter tre spelade matcher. Det är ett läge som Armenien kommer att ta vara på. Armenien spelar med mycket hjärta och stolthet. En kombination som ofta går överstyr och leder till kort. Ett kvitto på det var i senaste matchen mot Wales där Armenien drog på sig hela 6 varningar. Ikväll krävs det endast fem kort i matchen för vinst. Så länge matchen lever ska det absolut vara en möjlighet.


Lettland

Lettland är ett landslag som tagit många kliv bakåt de senaste åren. Numera räknas landets som ett av Europas sämsta landslag. Detta till trots fick vi i deras senaste match mot Turkiet se en antydan till hopp. Laget spelade faktiskt bra och skapade en del chanser. Två gjorda mål belönades laget med för sitt hårda arbete. Det räckte dock föga då Turkiet gjorde tre och vann matchen. Det var annars en väldigt irriterad match som innehöll hela sju kort. Lettland hann även med en utvisning och avslutade matchen med tio man. Ikväll hoppas jag att Lettland kan uppträda med samma vilja som mot Turkiet och att de kan ge Armenien en match. Så länge matchen lever tror jag att det är oundvikligt att det blir många kort mellan dessa tuffa gäng. GL!


Nyckelfaktorer:

  • Armenien tar mycket kort

  • Lettland tar mycket kort

  • Matchen bör enligt oddset bli relativt jämn

  • Nyckelmatch i grupp D





bottom of page