top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 16/5: Inter - Milan ✅

Uppdaterat: 17 maj 2023

Då var det dags för semifinal två att äga rum. Först ut har vi Milanoderbyt där Inter ska försöka ta vara på sin 2-0 ledning ifrån första mötet till att boka en plats i finalen.


VINST

MATCH: Inter - Milan

START: 16/5 - 21:00

SPELTIPS: Inter vinner

UNITS: 6/10

ODDS: 2.25

Derby della Madonnina, vol 2


Ikväll har det blivit dags för den första finalisten att koras i årets upplaga av Champions League. Att det blir ett lag ifrån Milano råder det inga tvivel om eftersom båda kvällens semifinalister kommer ifrån samma stad. Inter sitter i förarsätet efter att ha besegrat Milan med klara 2-0 i första mötet. Ikväll ser vi gärna en repris då oddset står i hela 2.25 på en Intervinst på spelsidan Snabbare.


Inter


Inter har prickat formen i grevens tid. Med sju raka segrar i bagaget, däribland mot topplagen Roma, Lazio, Inter och Juventus, ska man nu knyta ihop säcken mot ett Milan som befinner sig i fritt fall. Inter spelar för första gången på länge som ett mästarlag och ser ostoppbara ut. Laget spelar med en klar spelidé där samtliga spelare levererar när chansen ges. Coach Inzaghi har hela truppen att tillgå där flera spelare knackar på dörren till en startplats i elvan. Lyxproblem kallas det. Inter är bättre än Milan både i spelet och på papperet. Det visade man i första semifinalen som man totaldominerade. Ikväll har man förvisso ett 2-0 resultat att spela på och skulle kunna uppträda mer försiktigt. Jag anser dock att Inter befinner sig i en så pass bra form för att vilja bromsa sig själva. Det borde bli en repris av första mötet där Inter avgår med en komfortabel seger.


Milan


Milan har i kontrast till Inter fallit i säsongens största svacka vid den sämsta möjliga tidpunkten. När Champions League samt Serie A ska avgöras ser man ut som en slagpåse. Chansen att laget ska kunna ta sig vidare ifrån denna semifinal är minimal då det krävs att laget besegrar Inter med tre mål. Det lär inte hända med tanke på lagets truppläge och form. Milan förlorade sin senaste ligamatch mot bottenlaget Spezia i helgen och fick åka hem ifrån den matchen mållösa. Den förlusten innebar också att man nu befinner sig på svag femteplats som gör att man missar kommande säsongs Champions League. AV allt att döma verkar det bli en totalt misslyckad säsong av Milan. Till kvällens möte mot Inter saknas dessutom tre startspelare ifrån förra mötet. Krunic, Messias samt Bennacer ser alla ut att missa. Samtliga spelare är viktiga på MIlans mittfält. Utöver dem råder det stor osäkerhet kring stjärnan Leaos medverkande då denne varit skadad. Det är ett bräckligt Milan som ställs mot ett starkt Inter i detta derby och jag kan inte se hur de ska undvika ännu en förlust.


Nyckelfaktorer


✅ Inter har hittat en formtopp

✅ Milan är skadedrabbat

✅ Milan har usel form

❌ Att Inter försvarar sin 2-0 ledning och sjunker för lågt

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page