top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 15/5: Sampdoria - Empoli ❌

Efter en intensiv fotbollshelg där flera lag avgjorde sina respektive ligor är det idag måndag dags för lite bottenskrap hämtat ifrån italienska Serie A. Jumbon Sampdoria gästas ikväll av Empoli med start 20:45. Kan det tändas en gnista i denna lågprofilmatch?


FÖRLUST

MATCH: Sampdoria - Empoli

START: 15/5 - 20:45

SPELTIPS: Empoli över 5.5 hörnor

UNITS: 6/10

ODDS: 2.50

Empoli säkrar kontraktet


Jumbon Sampdoria som redan är klara för spel i Serie B nästa säsong tar ikväll emot Empoli med start 20:45. Empoli kan vid seger bli matematiskt klara för ännu en säsong i Serie A. En seger som Empoli ikväll kommer att ha i sikte och därmed gå för det. Speltips i denna lågprofilmatch blir Empoli att få över 5.5 hörnor till oddset 2.50 på spelsidan Paf.


Sampdoria


Sampdoria har gjort en usel säsong och har länge varit klara för spel i den italienska andraligan. Laget kommer att byta plats med sin stadsrival Genoa som nyligen blev klara för uppflyttning till Serie A kommande säsong. Sampdorias spel motsvara deras tabellplacering. Det finns ingen spelide i varken anfallet eller försvaret. Varje spelare uppträder för sig själv vilket ofta betyder att laget blir utspelade av i princip samtliga lag. Ikväll hoppas jag att Sampdoria, som ändå har individuell skicklighet, kan parera Empoli målmässigt så att bortalaget får anledning att pressa för seger under långa perioder. Det vore en matchbild som skulle passa kvällens speltips. Sampdoria har i sina 4/5 senaste matcher släppt till minst sju hörnor. Ikväll ska Empoli klara 6.


Empoli


Empoli har gjort en för deras del fin säsong. Det är ett lag som saknar några större profiler men ändå spelar en underhållande fotboll. Empoli spelar väldigt rakt och kommer därmed ofta till många avslut. Avslut och hörnor går ju hand i hand. Ikväll kommer Empoli att försöka besegra Sampdoria och därmed säkra kontraktet med tre omgångar kvar. En matchbild där gästerna satsar framåt är precis rätt medicin för att klara kvällens spel. Förhoppningsvis kan målproduktionen dröja en stund så att Empoli får anledning att anfalla under längre perioder.


Nyckelfaktorer


✅ Sampdoria utslagna och uppgivna

✅ Empoli kan vid seger säkra kontraktet

✅ Empoli kommer till många avslut

❌ Tidig Empoli ledning

bottom of page