top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 14/5: Arsenal - Brighton ❌

Då var vi framme vid söndagen där det ska spelas lite Premier League. Bettingstars Stryktips landade på 10 rätt igår vilken betyder att våra andelsköpare inte kan säga upp sig från sina arbeten riktigt än. Däremot ska vi försöka slicka såren med en toppmatch mellan Arsenal - Brighton med start 17.30.


FÖRLUST

MATCH: Arsenal - Brighton

START: 14/5 - 17.30

SPELTIPS: Arsenal vinner

UNITS: 6/10

ODDS: 1.83

Arsenal hänger på City i toppen


Arsenal tar sig denna afton an Brighton i toppstriden av Premier League. Det är endast segrar som gäller för Arsenal i deras resterande matcher om laget ska ha någon som helst chans på titeln. Segertåget börjar ikväll när man gästas av succélaget Brighton. Spelet som liras är att Arsenal vinner till oddset 1.83 på spelsidan ComeOn!


Arsenal


Arsenal som länge hade ligaguldet mer eller mindre säkrat råkade släppa lite på gaspedalen och fick omgående se sig passerade av storlaget Manchester City. Numera är det Arsenal som jagar förstaplatsen och för att ha chans att nå den krävs det segrar. När man Idag ställs mot Brighton har Arteta i princip hela truppen att tillgå. Formen är åter god efter back to back segrar mot Chelsea och Newcastle. Dagens motståndare har gjort en kanonsäsong men bör inte ha speciellt mycket att sätta emot. Arsenal har varit fenomenala på sin hemmaplan denna säsong och vunnit 13 av 17 matcher. Den fjortonde kommer ikväll.


Brighton


Succélaget Brighton har skapat stort eko i fotbollsvärlden på grund av sin briljanta offensiva fotboll. Laget spelar med stort bollinnehav och skapar chanser i massor. Samtliga spelare levererar och verkar trivas. Alla superlativ till trots ställs Brighton idag mot ett av de bästa lagen i ligan. Dessutom på bortaplan. Brighton har en bra möjlighet att nå europaspel nästa säsong om de avslutar starkt. Laget har endast två poäng upp till en sjätteplats som skulle ta dem dit. Detta med hela tre hängmatcher att spela. Det betyder att desperationen efter poäng inte riktigt är där än och laget har "råd" med en förlust mot Arsenal. Brighton verkar även ha tappat koncentrationen en aning då man har förlorat 2 av sina 3 senaste bortamatcher. Utöver det åkte man på en förödande 1-5 kross hemma mot bottenlaget Everton i sin senaste ligamatch. Något säger mig att lagets fokus inte är 100% och att Arsenal kapitulerar på det.


Nyckelfaktorer


✅ Arsenal har bra form

✅ Arsenal måste vinna för att haka på i toppstriden

✅ Brighton har dålig form

❌ Utvisning på Arsenal

bottom of page