top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

SPELTIPS 11/7: O.Ljubljana - Valmiera ❌

Champions League säsong 23/24 är redan igång. Manchester City har knappt hunnit lyfta sin buckla ifrån förra säsongen innan det åter blivit dags att dra igång tävlingen. Ikväll handlar det om ett tidigt kval till CL mellan Ljubljana - Valmiera.SPELSTATUS: FÖRLUST

  • MATCH: O.Ljubljana - Valmiera

  • START: 11/7 - 20:00

  • SPELTIPS: Ljubljana -1.5 asian handicap

  • UNITS: 7/10

  • ODDS: 2.04


Ljubljana går på knock

Efter att Man City förra säsongen knep titeln är det alltså redan dags att kliva in i en ny säsong av Champions League. Ikväll handlar det om ett tidigt kval där slovenska Ljubljana tar emot lettiska Valmiera. Jag rankar den slovenska fotbollen högre precis som jag rankar hemmalaget högre än bortalaget. Speltipset blir därför Ljubljana -1.5 till oddset 2.04 på spelsidan Speedybet. Spelet betyder att Ljubljana behöver segra med minst två mål för vinst.


O.Ljubljana

Ljubljana vann den inhemska ligan i överlägsen stil. En vinst som nu tar dem till CL kvalet för säsong 23/24. Laget har befunnit sig på försäsong sedan 20/5 då ligan avgjordes vilket möjligtvis skulle kunna tala emot laget gällande deras matchträning. Dock har laget sett bra ut på försäsongen och segrat i 5/6 matcher. Det är på hemmaplan som Ljubljana finner störst framgång. Laget spelade nämligen in 44 av möjliga 54 poäng på sin hemmaplan förra säsongen. Det indikerar att Ljubljana bör och kommer att gå på knock ikväll för att ge sig ett så bra utgångsläge som möjligt inför returen i Lettland. Jag tror på stor dominans av hemmalaget och att de vinner med minst två mål.


Valmiera

Lettiska Valmiera befinner sig mitt i en pågående säsong i den inhemska ligan. Laget återfinns på en tredjeplats, dryga 20p ifrån de två ledande lagen. Precis som Ljubljana hittar Valmiera sin styrka på hemmaplan. Bortaspelet lämnar dock mycket att önska där laget endast vunnit 3/11 bortamatcher och endast gjort 9 mål. Valmiera har inte gjort något mål i sina tre senaste bortamatcher och förlorade med klara 0-2 mot nästjumbon Jeglava för drygt en månad sedan. Statistik som denna ingjuter ingen vidare skräck och jag tror att de får det väldigt tufft borta mot ett bättre lag i en starkare liga. Valmeria bör kämpa med att hålla nere siffrorna. Ljubljana får bli min tisdagskaramell!


Nyckelfaktorer:

  • Slovenska ligan är bättre än den lettiska

  • Ljubljana dominanta på hemmaplan

  • Valmiera är svaga på bortaplan

  • Ljubljana vill ha bra resultat inför returen

bottom of page