top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

SPELTIPS 10/8: Slavia Prag - Dnipro-1 ✅

Om mindre än 24h är det dags för Sverige att möta Japan i kvartsfinalen av Fotbolls-VM. Som uppladdning till den matchen liras det lite kval till årets Europacuper. Tjeckiska Slavia Prag tar ikväll emot ukrainska Dnipro-1 i Europa League. I mitt tycke ska det vara stor hemmafördel men det återstår att se.SPELSTATUS: VINST

  • MATCH: Slavia Prag - Dnipro-1

  • START: 10/8 - 19:00

  • SPELTIPS: Slavia Prag över 6.5 hörnor

  • UNITS: 6/10

  • ODDS: 2.25


Slavia ångar på i Prag

Slavia Prag gästas ikväll av Dnipro-1 i kvalet till årets Europa League. Hemmalaget har fått axla ett stort favoritskap av spelbolagen. Ett favoritskap som är helt berättigat. Det skiljer nämligen mycket mellan den tjeckiska och den ukrainska fotbollen. I tjeckernas favör. Att det ska skilja mycket i kvalite mellan dessa två lag ska det heller inte råda några tvivel om. Slavia bör ikväll ganska omgående börja diktera tempot och trycka på för ett så bra resultat som möjligt inför returen. Speltips i matchen blir att Slavia Prag får över 6.5 hörnor till oddset 2.25 på spelsidan Fastbet.


Slavia Prag

Slavia Prag har de senaste åren varit ett vanligt inslag i de europeiska cuperna. Ett lag som gjort sig kända för sin offensiva och raka fotboll. Det är ett lag som inte stampar boll och som i stället ser till att avluta sina anfall när de för bollen. Ikväll väntas laget dominera mot en svagare motståndare och det gäller att få till ett så bra resultat som möjligt inför returen. Med detta sagt tror jag inte att det finns något resultat som skulle få Slavia att slå av på tempot. Slavia har inlett denna säsong strålande och vunnit samtliga tre ligamatcher. På sin hemmaplan har de dominerat och skapat minst 8 hörnor i de båda inledande matcherna. I senaste matchen fick laget hela 12 hörnor. Ikväll krävs endast 7.


Dnipro-1

Det ukrainska laget är inte alls ett lika vanligt inslag i Europa som Slavia Prag är. Det är ett lag ifrån en relativt svag liga som inte brukar hålla till i toppen. Förra säsongen lyckades man överträffa samtliga förväntningar och slutade tvåa. Dnipro inledde faktisk med att kvala till Champions League men väl där föll man mot grekiska Panathinaikos. Kvällens match bör innebära ett steg ner i nivå men ser man till motståndet så är Slavia troligtvis bättre än Panathinaikos. Jag tror att Dnipro helt enkelt kommer att fokusera på försvarsspelet i hopp om att hålla detta dubbelmöte levande inför returen. En taktik som bör innebära stor hemmadominans och många hörnor.


Nyckelfaktorer:

  • Slavia Prag har fått minst 8 hörnor i sina två senaste hemmamatcher

  • Dnipro-1 är en klass sämre än Slavia

  • Dnipro-1 spelar defensivt inför returen

  • Slavia anfaller i hopp om så bra resultat som möjligt

bottom of page