top of page
  • Skribentens bildSanel Hrnjic

Speltips 13/4: Feyenoord - Roma ❌

Uppdaterat: 17 apr. 2023

Holländska topplaget Feyenoord tar ikväll emot Roma i kvartsfinalen av Europa League. Det blir en taktisk batalj mellan två olika spelstilar. Vem triumferar?FÖRLUST

MATCH: Feyenoord- Roma

START: 13/4 - kl 18:45

SPELTIPS: Feyenoord över 5.5 hörnor

UNITS: 6/10

ODDS: 2.02


  

Kollision mellan olika spelstilar


Feyenoord ställs ikväll mot Mourinhos taktiska Roma i kvarten av Europa League. Det är två lag som spelar helt olika. Feyenoord gillar att pressa och dominera matcherna medan Roma gärna ligger lågt och kontrar. En matchbild som är upplagd för ett hörnspel. Här klickas Feyenoord att få över 5.5 hörnor till oddset 2.02 på Nordicbet.


Feyenoord


Laget från Rotterdam har gjort en kanonsäsong. Med endast sex matcher kvar på säsongen ligger laget etta i ligan med hela åtta poäng ner till både Ajax och PSV. Det är smått fantastiskt och troligtvis något som väldigt få förutspådde. Feyenoord är likt de flesta lag i Holland offensivt lagda och öser in mål. Ikväll ställs man dock mot en motståndare som är väldigt skickliga i turneringssammanhang och kan spela försvar. Jag tror att vi får se ett Feyenoord som dominerar det offensiva spelet i hopp om att få till ett så bra resultat som möjligt inför returen i Rom. Roma kommer i sin tur att kunna parera väl i målprotokollet vilket borde skapa en matchbild där hemmalaget öser på matchen ut. Ett drömscenario för kvällens hörnspel.


Rom


Mourinhos mannar flyger lite under radarn. Laget ligger på en för deras del imponerande tredjeplats i Serie A och är högst inblandade i kampen om en Champions League plats. Dock är det ett getingbo bakom dem så de måste se upp. Detta nämner jag av den anledningen att laget inte riktigt kan släppa seriespelet och lägga full fokus på Europa League. Jag tror att laget detta till trots kommer att lufta en väldigt stark elva med fokus på att hålla tätt bakåt. Roma bör, likt många gånger förr när de spelar borta mot skickliga lag, ligga lågt och kontra. Jag tror att de kommer lyckas väl med sin strategi och därmed tvinga Feyenoord att ösa på hela matchen. Hörnor bör komma. Lycka till vid rygg!


Nyckelfaktorer


✅ Feyenoord kan fokusera på Europa League

✅ Feyenoord väntas dominera spelet

✅ Roma ligger djupt och försvarar

❌ Slumpen. Att Feyenoord får utvisning eller liknande  

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page