top of page

Tomassons Sverige imponerar

Sverige åkte på en utklassning borta mot Portugal i sin senaste landskamp och ett fiasko för den nya förbundskaptenen Tomasson var ett faktum. Eller? Jag är inte helt övertyga om det. Sverige läckte förvisso som ett såll mot ett av världens bästa landslag men gjorde samtidigt två egna mål vilket är imponerande. Jag anser att det finns mycket fint att bygga vidare på ifrån den matchen och tror på en bra prestation ikväll mot Albanien. Speltips i matchen blir Sverige -1.5 till oddset 2.80. Det betyder att Sverige behöver segra med minst två måls marginal för vinst. Spelet liras på spelsidan Expekt som via våra länkar erbjuder ett gratisspel på upp till 1500 kr vid registrering. Ypperligt läge att uppleva dubbel glädje vid en sverigevinst. Ta gärna en kik.


Sverige

Landslaget åkte som bekant på en storförlust med 2-5 borta mot Portugal i Tomassons debut som ny förbundskapten. Siffror som självklart svider men jag väljer att se positivt på den insatsen. Portugal är ett erkänt bra landslag med ruskigt bra offensiv och kanske ännu bättre försvar. Att Sverige släppte in hela 5 mål tänker jag inte lägga fokus på. Man valde att starta modigt med en väldigt offensiv startelva. Något som jag gladdes och imponerades av trots det svåra motståndet. Tomasson är på plats för att utveckla landslaget, inte att gneta till sig "respektabla" resultat som några föregångare gjort. I mitt tycke startade Sverige den matchen med sin kanske starkaste elva sett till spelarnas prestationer i sina respektive klubblag. Ingen favoriserades, de bästa fick chansen.


Jag nämnde att jag ej skulle kommentera de fem insläppta målen mot Portugal och det kommer jag inte att göra. Portugal är bra och gjorde jobbet. Lindelöf och Hien behöver fler matcher ihop i mittlåset för att klicka och det kommer de att få. Vad jag hellre fokuserar på är att Sverige hade en väldigt hög xg (expected goals) borta mot ett väldigt duktigt och kompakt landslag. Det är imponerande siffror även om världsmästarna mött dem. Man får nog gräva djupt för att hitta länder som skrapat ihop knappa 2 i xg borta mot Portugal. Sverige gjorde en strålande offensiv match och stod upp bra. 2-2 slutade andra halvlek vilket ger mersmak. Spelfördelningen och chanserna vägde knappt över i Portugals favör som vann bollinnehavet med 56-44%. Avsluten stannade på 13-13. Sverige hade alltså lika många avslut som Portugal. Det är inget man hade sett med de tidigare förbundskaptenerna vid rodret. Det vågar jag lova.


Matchen mot Albanien

På måndag ställs Sverige mot ett betydligt svagare landslag än Portugal, Albanien. Dessutom på hemmaplan. Albanien förlorade sin senaste vänskapsmatch på neutral mark med klara 0-3 mot Chile som är ett mediokert landslag. Vad som svider än mer för Albanien är att de inte hade ett enda skott på mål i den matchen. Det är med andra ord inte mycket de har att bygga vidare på när de nu ska besöka Sverige.


Kan Sverige spela lika offensivt mot Albanien som mot Portugal tror jag att detta kan bli en väldigt behaglig hemmadebut för Tomasson. Albanien bör inte kunna hota speciellt mycket framåt samtidigt som deras försvar visade sig vara väldigt ihåligt. Sverige kommer att uppträda med pondus och kämpa för att bokföra en första seger under sin nya förbundskapten samt imponera på förväntansfulla supportrar som är på plats och stöttar i vått och torrt.

    FÖRLUST ❌

Vänskapsmatch - Sverige vs Albanien

    Match: Sverige - Albanien

Matchstart: 25/3 - 19:00

    Speltips: Sverige -1.5 asian hcp
    Units: 6/10

Sanel Hrnjic

Tipster:

Skärmbild 2023-05-11 102544_edited_edite

Odds: 2.80

Vi rekommenderar 🥇

LeoVegas

★★★★★ 5/5

Gratisspel upp till 500 SEK

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Betsson

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

SpeedyBet

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 1000 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Bethard

★★★★★ 5/5

100% UPP TILL 500 KR

18+ | Spela ansvarsfullt | Spelpaus.se | Stödlinjen.se | Regler & Villkor gäller

bottom of page